Visnieuws van de ZeeVerse Vismarkt, de lekkerste markt van NederlandUitgegeven op 01-07-2015 om 10:04 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Zomers nieuws vanaf de Oeverse haven.
We hebben echt wel veel geduld moeten hebben, maar we mogen nu toch niet meer klagen, het mooie weer is er eindelijk!!
Tijd om lekker te gaan genieten van tuin, terras, lekker op de camping of op het water! En wat is er dan lekkerder om aan het eind van de dag de barbecue aan te steken! Meestal kiezen mensen voor shaslick, hamburger of saté, maar wist u dat vis ook zeer geschikt is voor op de barbecue?!
Zo kunt u schol makkelijk in een visklem roosteren, is zalm natuurlijk erg makkelijk op een spiesje met kruiden en makreel, forel en zalmforel zijn lekker om en papillotte te bereiden. Buikje open, vullen met groente en kruiden, pakketjes van maken in de aluminiumfolie en klaar stomen op de barbecue!
Daarnaast is zeeduivel zeer geschikt om spiesjes mee te maken, bv zeeduivel-saté!
Gemarineerde zeeduivelspiesen
600 g zeeduivelfilet
2 teentjes knoflook
4 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels citroensap
˝ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels slaolie
Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in stukjes van ca. 3 cm en rijg ze aan 4 lange spiesen of 8 satéstokjes.
Pers de teentjes knoflook uit en meng ze met de ketjap, het citroensap, het kerriepoeder en de slaolie.
Bestrijk de visspiesen met dit mengsel en laat ze 20 minuten in de koelkast liggen. Verwarm de grill of de barbecue voor.
Leg de zeeduivelspiesen op het rooster onder de hete grill of op de barbecue en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden.
Deze week delen we elke dag een lekker barbecue-recept via Twitter en Facebook. Volg ons voor de lekkerste recepten, de aanbieding en de laatste nieuwtjes!
Speciaal voor op de barbecue deze week in de aanbieding:
1 kilo gemarineerde zalmfiletblokjes voor € 14.00
U kunt de vis bestellen via onze webshop of via de mail info@versevis.nl
Tiny van kwekerij Borst is er zaterdag waarschijnlijk niet. De mooie pioenrozen kunnen met het warme weer beter niet te veel vervoerd worden, de warmte in en uit. Het zou zaterdag alweer de laatste keer van dit pioenenseizoen zijn, Tiny zou het erg jammer vinden als ze er niet bij kan zijn. Ze hoopt u dan volgend jaar weer te zien, en wilt u graag pioenrozen hebben van het weekend, u bent ook altijd welkom in de kwekerij in Wieringerwaard!
Een fijne week en tot zaterdag! Wij zullen voor voldoende ijs zorgen. Voor een optimaal vervoer van uw vis, denkt u dan nog even aan de statiegeldemmer. U kunt de statiegeldemmer mee bestellen in de
WEBSHOP!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker