Exposities en musea
Uitgegeven op 30-06-2015 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  printdagelijks, behalve maandag

Grootmoeders tijd & Motoren Museum

NIEUWE NIEDORP - Grootmoeders tijd & Motoren Museum exposeert klassieke motoren en van alles uit grootmoeders tijd, zoals ouderwetse winkeltjes.


Bolnes uit 1928

Naast het topstuk van het museum, een zes meter hoge Bolnes 2-takt dieselmotor die als studieobject gebruikt is bij de Technische Universiteit in Delft, heeft het Grootmoeders tijd & Motoren Museum er nog een uniek object bij gekregen. Het Waterbedrijf Groningen heeft een 3 cilinder Stork uit 1937 geschonken, welke tot 5 maanden geleden nog draaide. Om deze kolossale motor van maar liefst 10 ton in Nieuwe Niedorp te krijgen moest deze gedeeltelijk worden gedemonteerd. Diverse vrijwilligers zijn deze winter druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat deze unieke motor weer zal kunnen draaien.


De winkelstraat

Op de boven verdieping is een “Grootmoeders tijd” Museum gerealiseerd; te beginnen met een keuken van ongeveer 1950. Ook is op deze verdieping een wandschildering gemaakt als decor voor een grote collectie schaatsen.
Honderden miniaturen van Jack Appelman uit Koedijk waaronder een smidse, sprookjespoppenhuis, café met Hollandse spelen en talloze kruiwagens vormen een onderdeel van deze tentoonstelling. Tevens zijn er diverse ouderwetse winkeltjes zoals o.a. een fotowinkel, schoenmaker, kapper, kruidenier, houtdraaierij en nog veel meer.

De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur, en zondag van 11:00 tot 16:00 uur.
U kunt het museum vinden aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp.


dagelijks, behalve op maandag

Linie Leere Licht

OOSTERLAND - Linie Leere Licht is een internationale zomerexpositie, georganiseerd door de Culturele Kring Wieringen, met objecten van Dagmar Lutz en schilderijen van Chris Wehrmann.

In deze bijzondere tentoonstelling kunt u werk bewonderen van 2 zeer getalenteerde Duitse kunstenaars, die al op vele internationale tentoonstellingen hebben geëxposeerd.

Dagmar Lutz is in 1961 geboren in Frankfurt/Main, Duitsland.
Tussen 1982 en 1988 studeerde ze kunstgeschiedenis en architectuur in Frankfurt/Main, Mainz en Marburg en tussen 1986 en 1988 volgde ze tevens een opleiding op het „Institut für Grafik und Malerei“ aan de universiteit van Marburg.
Na het voltooien van haar studies is ze gaan wonen in Keulen, Duitsland waar ze nog steeds woont en werkt. Ze exposeert zowel solo als in een groep, op tentoonstellingen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Slowakije en in Nederland, met verschillende disciplines.
Haar werk bestaat voornamelijk uit tekeningen, objecten en installaties.
De focus van haar werk ligt op constructieve en reductieve kunst, haar werk gaat over:
- ruimtelijke composities, elementen en constructies in de ruimte
- bewegen en drijven
- spanning en onderbreking
- scheiding en relatie
- de constante verandering van mogelijk uiterlijk
- veranderingen veroorzaakt door licht
- het evenwicht van subtiele schaduwen en nuances
Naast haar werk als kunstenaar is ze ook erg betrokken bij hedendaagse kunst en stads-planologie en geeft ze rondleidingen, met als thema kunst en architectuur, in Keulen.

Chris Wehrmann werd geboren in 1967 in Münsterland/Dorsten en groeide op in het Ruhrgebied in Gelsenkirchen.
Hij heeft zijn talent voor tekenen en schilderen geërfd van zijn grootmoeder. Toen hij 18 jaar was won hij de ZDF Jongeren Schilderwedstrijd (bij ZDF 2, Duitse tv-zender) en reisde hierna met de andere winnaars drie weken door China. In diezelfde periode deed hij praktische ervaring op in het theater, deed aan dans (zowel klassiek ballet als moderne dans) en choreografie. Nadat hij zijn studie als grafisch ontwerper had afgerond en praktijkervaring had opgedaan bij diverse reclamebureaus begon hij zijn eigen ontwerpstudio voor conceptueel design in Kaarst. Sinds 2003 is het schilderen een nadrukkelijke rol gaan spelen in Chris’ leven.
In zijn schilderijen richt Chris zich op de figuratieve afbeelding, het vastleggen van menselijke bewegingen en de impact van licht op architectuur en landschappen.
Chris woont en werkt in Kaarst, vlakbij Düsseldorf.

Chris Wehrmann heeft door zijn vele bezoeken aan Nederland en Wieringen in het bijzonder een speciale band gekregen met Oosterland en de Michaëlskerk.
De Culturele Kring Wieringen is dan ook vereert dat zij het werk van Chris Wehrmann en Dagmar Lutz met het Noord-Hollandse publiek mogen delen.

De expositie is tot en met 6 september dagelijks (behalve op maandag) te zien van 13:30 – 16:30 uur in de Michaelskerk te Oosterland - Wieringen.


zaterdag en zondag

Museum De Turfschuur en Erfgoedcentrum OpZeeLand

KOLHORN - De Turfschuur en OpZeeLand zijn twee kleine musea in oude turfschuren, die nagenoeg in verval waren geraakt en vakkundig zijn opgebouwd volgens de oude tekeningen. Het zijn boeiende gebouwen geworden ook omdat ze fraaie voorwerpen herbergen.

De Turfschuur heeft een facelift gekregen en is opnieuw ingericht naar een meer museale opstelling en toont veel cultuurhistorische artefacten. Ook zijn er oude gereedschappen te bewonderen van de heer Fijnheer uit Winkel. Museum OpZeeLand, op loopafstand van museum de Turfschuur, biedt dit jaar buiten alle archeologische wetenswaardigheden, een schat aan fraaie schilderijen en boeiend aardewerk. Er is bruingoed te bewonderen en ook fraai slibaardewerk. De coördinatie van de archeologische expositie is in handen van de Schagense archeoloog Frans Diederik. Meer en meer wordt OpZeeLand gebruikt voor korte exposities van kunstschilders en andere bijeenkomsten zoals onlangs de start van de havenactiviteiten. Het is de bedoeling dat OpZeeLand in de toekomst gaat uitgroeien tot een Dirk Breed museum, nu de plannen van de heer Wim van Schaik met het pand van het Joodse Werkdorp te Slootdorp zijn afgeblazen.Jan Reus, drieluik, olieverf: Gezicht op Enkhuizen

Dit jaar is in OpZeeLand werk te zien van Jan Reus met drieluiken van Kolhorn en Oosterland. Ook is fraai werk te bewonderen van de Wognumse kunstschilderes Wil Stroomer-Sjerps. Haar opleiding als schilderes genoot zij onder meer bij Maarten Krabbé in Amsterdam. Zij laat in Kolhorn werken zien, die zij tot nu toe nog nimmer uitleende. Het meest spectaculaire werk is een groot schilderij van 100 x 130 cm. Het is een collage van dorpen in West-Friesland die zij op artistieke wijze met elkaar al schilderend heeft verbonden en dan gaat het om Kolhorn, Lambertschaag, Medemblik, Onderdijk, Obdam, Warmenhuizen, Eenigenburg, Heerhugowaard-Noord, Hoogkarspel, Enkhuizen, Wogmeer, Ursem en Alkmaar. Daarnaast laat zij werk zien met titels als ; Westfriesedijk bij Schellinkhout, Koogerkerk te Zuid Scharwoude rond 1930, Tramstationnetje Wognum en Bloemkoolschuiten Grootebroek.
Kortom je kunt fysiek West-Friesland beleven in Kolhorn. Uit het bezit van museum OpZeeLand zijn uiteraard fraaie schilderijen van Dirk Breed te bewonderen. Het beheer van beide musea is in handen van Stichting Museum de Turfschuur.

De musea zijn t/m 13 september elk weekend open van 13:00 tot 17:00 uur.
De toegangsprijs voor beide musea is € 3,00 en groepen kunnen zich melden bij 0229582039.
Het bezoek aan het museum is onder meer te combineren met een rondleiding door het dorp.
Meer informatie op www.stichtingmuseumkolhorn.nl.


woensdag en zaterdag

Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum bestaat uit 5 grote kazematten, een Duits wachtlokaal, een Duitse bunker, een aggregaatkazemat en een bezoekerscentrum.

De kazematten bestaan uit de commandokazemat, de keuken/luchtdoelremisekazemat, de mitrailleurkazemat, de kanonnenkazemat en het zoeklichtkazemat.

In deze kazematten wordt aandacht besteed aan o.a. het leven in de kazematten, de Duitse aanval in mei 1940, de kanonneerboot Johan Maurits van Nassau, de luchtafweer, het verzet, de fatale vlucht van de Lockheed Hudson, die neerstortte vlakbij de stelling, waarbij de vier Engelse bemanningsledenen en de vier Nederlandse "spionnen" om het leven kwamen, het gevecht in de Wonsstelling en de vuurwapens van WO II.
Een tijdelijke expositie is gewijd aan het optreden van het IJsselmeerflottielje van de Koninklijke Marine tijdens de Meidagen in 1940.

Naast veel informatie heeft u een mooie wandeling bij en zicht op de waterwerken van de Afsluitdijk.
Het museum is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie op www.kazemattenmuseum.nl


dagelijks (behalve op maandag)STROE - De tentoonstelling De verbeelding van Wieringen in het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont aan de Stroërweg 39 toont een aantal kunstwerken van verschillende kunstenaars, die op Wieringen hebben verbleven of hebben gewoond.

De bekendste Wieringer is Piet Lont. Van deze kunstenaar is een expositie ingericht in het uutlid van de boerderij met schilderijen en afdrukken van houtsnedes.


dagelijks (behalve op maandag)

Spaans en Hollands werk

NIEUWE NIEDORP - In de Drinkerij van de Sfeerboerderij van Jan Cees Lont is een expositie met Spaanse en Hollandse kunst. Er hangen kleurige schilderijen van Begoña Lafuente en op de tafels staat speelse keramiek van Renate Haanappel.

Begona Lafueñte is geboren in Valencia aan de Middellandse zee en groeide op in Madrid. Daar doorliep zij de Kunstacademie en studeerde in 1992 af met Grafisch Ontwerp als specialisatie. Ze heeft 20 jaar als grafisch ontwerper gewerkt bij verschillende bedrijven. Vanaf 2009 woont Begoña met haar man en kinderen in Nederland. Vanaf dit moment richtte zij zich volledig op haar kunst. Haar schilderijen zijn verschillend en uniek. Ze werkt met verschillende technieken en materialen en het liefs ook gecombineerd. Haar culturele achtergrond en de wereld waarin we leven speelt een grote rol, van hieruit kiest ze haar onderwerpen en geeft haar werk een “eigen” interpretatie. Zij zegt daar zelf het volgende over: “het beeld van een voorruit, ramen waar de regen tegenaan slaat, een plas water onder een lantaarnpaal. Ik wil vooral dit soort heldere momenten vastleggen en delen; een explosie van kleur, het licht dat komt en gaat. Intense schakeringen die in elkaar overgaan. Je ogen toestaan om de echte betekenis te duiden, want verbeelding is het belangrijkste”.

Het beeldende werk van Renate Haanappel kenmerkt zich door een speelse invalshoek. Een idee dient zich aan, en wordt naderhand verder uitgewerkt en aangepast. Dit kunnen gewone dingen als vazen of schalen zijn, maar vaker zijn het wonderwezens die Renate uit de klei tevoorschijn tovert. Voeg daarbij het mooie kleurgebruik en er volgt een glimlach of verbazing…. En daar is het Renate om te doen: reacties in welke vorm dan ook!

De expositie is tot en met 26 juli gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van de boerderij.
De Sfeerboerderij is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u vanaf 10.30 tot 19.00 uur terecht. Op maandag is de boerderij gesloten. Het volledige adres is Sfeerboerderij Jan Cees Lont, Terdiek 23, 1733 JD Nieuwe Niedorp. Voor meer informatie: tel.0226-411259 of www.janceeslont.nl.


dinsdag en elke 1e zondag van de maand

Museum Anna Paulowna

BREEZAND - Museum Anna Paulowna heeft wisselende exposities over de geschiedenis van de polder. Daarnaast is er ook een vaste collectie te bezichtigen van o.a.werktuigen, kunst, handenarbeid, foto's en boekwerken.Het museum is gevestigd aan de Zandvaart 5 in Breezand.
Openingstijden: Elke dinsdag van 14:00 tot 17:00 uur en elke eerste zondag van de maand (indien een feestdag dan de volgende zondag). Verder op afspraak.


dagelijks

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - De Wieringse Gea Looze en Drentse Jannet Vos bundelen hun creatieve krachten in de expositie Verborgen Vrouwen in Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1.Gea met schilderijen, tekeningen en gedichten vanuit haar diepere gevoelens. In haar tekeningen en schilderijen maakt ze gebruik van verschillende technieken.
Jannet verborgen achter de camera met gevangen beelden die iedereen gezien zou kunnen hebben. Sommigen aangevuld met een schrijfsel die de diepere gevoelens achter het plaatje bloot leggen.

De expositie is dagelijks geopend tot 18 juli. De toegang is vrij.


dagelijks

Schilderijen in Magnushof en De Bron

SCHAGEN - Er zijn nieuwe exposities in Magnushof en De Bron in Schagen. In Magnushof is tot 17 juli een expositie van Jan van Velhuisen uit de Wieringermeer. In De Bron exposeert Johan Scheffer uit Wormerveer tot eind juni. Beide exposities zijn iedere dag van 09.00 uur tot 18.00 uur gratis te bezichtigen.

Jan van Veldhuisen (Magnushof)

Jan van Veldhuisen is autodidact. Hij heeft zichzelf het schilderen aangeleerd. Al van kleins af aan is hij verzot op tekenen. Maar door drukke werkzaamheden, eerst in de bollen en later in zijn veehouderijbedrijf, kwam hier lange tijd weinig van. In 1984 pakte Jan de draad weer op. Jan schildert ‘gewoon wat hij leuk vindt’ met olieverf op linnen of paneel. De natuur is Jan zijn grote inspiratiebron, mede geïnspireerd door zijn vrouw die natuurfotograaf is. Hij schildert vaak stillevens, bloemen en landschappen, maar het liefste schildert hij vogels. Jan is een echte vogelliefhebber. Door de jaren heen heeft hij vele soorten vogels gehouden. Dit doet hij nog altijd.


Stilleven van Jan van Veldhuisen

Johan Scheffer (De Bron)
Johan schildert al geruime tijd. Vooral landschappen, maar ook stillevens ,dieren, bloemen, personen en onderwerpen over oud Schagen. Het liefst schildert hij met olieverf, Johan is begonnen bij de Schager Kunstkring. Daarna heeft hij besloten zichzelf te ontwikkelen in het schilderen van schilderijen. Johan heeft al op vele plaatsen geëxposeerd, bijvoorbeeld bij huisartsenpraktijk aan de Nes, het gemeentehuis van Schagen, de bibliotheek in Julianadorp, verpleeghuis Zuyderwaert in Heerhugowaard en het Scagon theater.

Magnushof gevestigd aan de Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen. De Bron is gevestigd aan de Kogerlaan 36a in Schagen. Beide locaties zijn onderdeel van Woonzorggroep Samen. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.


zaterdag en zondag

Viking Informatiecentrum

DEN OEVER - In het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen worden de verhalen achter opzienbare vondsten verteld aan
de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd.


De Zilverschat van Westerklief
In het voorjaar van 850 na Chr. vertrouwde iemand zijn kostbare bezittingen tijdelijk toe aan de Wieringer bodem. In de zomer van
1996 vond men de zilverschat van Westerklief.
Enkele jaren daarna werden er in de omgeving nog twee zilverschatten gevonden. De zilverschatten zijn in vele opzichten uniek voor Nederland. Archeologen en historici stelden vast dat de bezitters van de zilverschatten Vikingen waren, die in de tweede helft van de 9e eeuw na Chr. Op Wieringen verbleven.

Voorwerpen, die tentoongesteld zijn:
• de originele zilverschat van Westerklief uit de jaren 1999 en 2001
• een replica van de eerste zilverschat (het origineel ligt in het Museum van Oudheidkunde te Leiden)
• zilver in de economie van de Vikingtijd
• Wieringen als handelslokatie op de reizen van en naar Dorestad, Denemarken en Engeland
• Handelsproducten van Vikingen en Franken
• Wapens van Vikingen, Franken en Friezen
• Een schaalmodel (5 meter lang) van een van de Skuldevschepen van Roskilde (foto)

Informatiecentrum Vikingen op Wieringen is te vinden aan de Havenweg 1 in Den Oever (tel. 0227 510467), e-mail: info@vikingen.nl, website: www.vikingen.nl.

Openingstijden:
Woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen vanaf 10 personen: op afspraak.
Toegangsprijzen: kinderen tot 6 jaar gratis, Kinderen van 6-12 jaar € 2,50, 12 jaar en ouder € 3,50.


dagelijks

Natuurfoto’s

SCHOORL - Tom Smit uit Hengelo(Ov.) exposeert een aantal bijzondere natuurfoto’s in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer in Schoorl. De schoonheid van de Nederlandse natuur staat hierbij centraal.

De expositie bestaat uit een gevarieerde reeks foto’s van insecten, landschappen, zoogdieren en vogels. Tom Smit is al vele jaren actief als amateurfotograaf. Al vanaf zijn jonge jeugd zeult hij de camera bij de meeste uitstapjes met zich mee. De laatste jaren is hij zich meer met het fotograferen bezig gaan houden. Mede door zijn lidmaatschap van fotoclub NatuurFocus is hij meer gaan doen met fotografie en de foto’s die hij maakt. De resultaten zijn in het buitencentrum te bezichtigen maar zijn slechts een klein deel van alle foto’s die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Tevens zijn deze foto’s te koop.
Meer informatie: www.natuurlijkwild.nl en op de weblog natuurlijkwild.blogspot.com.

De expositie is t/m 31 juli dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur in buitencentrum Schoorlse Duinen te zien. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorspongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. Denk om betaald parkeren van 10:00 tot 19:00 uur.Kaap Varen

HOORN - Wilt u zich even Jacob le Maire en Willem Schouten voelen, die in 1616 als eersten met hun schip de Eendracht Kaap Hoorn rondden. Het kan in het Westfries Museum, in de allernieuwste virtual reality presentatie Kaap Varen. Een adembenemende ervaring. Te zien in het Westfries Museum in Hoorn.

Dicht op de huid

Het is bijna niet voor te stellen aan wat voor waagstuk koopman Jacob Le Maire en schipper Willem Schouten begonnen, toen ze in 1615 met twee schepen de haven van Hoorn verlieten op zoek naar een onbekend continent (Terra Australis Incognita, het onbekende Zuidland) en een nieuwe zeeroute naar Indië. Het bracht ze in de levensgevaarlijke wateren rond de meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika, waar het gemiddeld 200 dagen per jaar stormt en golven van 8 meter hoog geen uitzondering zijn.
Iedereen kan de avontuurlijke reis van Le Maire en Schouten zelf beleven, in de virtual reality presentatie Kaap Varen In het Westfries Museum. Dankzij het gebruik van de nieuwste virtual reality technieken heb je het gevoel er bij te zijn wanneer de twee schepen in de haven van Hoorn worden klaargemaakt voor de expeditie. Het is alsof je zelf in een klein bootje meevaart wanneer de schepen op weg zijn naar Texel en in een volgende scène terecht komen in een vliegende storm op de Atlantische Oceaan.
Net zo dicht op de huid ben je getuige van de ramp met het jacht de Hoorn, één van de twee schepen, die bij het schoonbranden van de scheepshuid op de kust van Argentinië in brand vliegt.Maar het meest indrukwekkend is toch wel de scène waarin je vanuit het perspectief van een vogel meemaakt hoe het schip De Eendracht op 29 januari 1616 het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika rondt. En dat vanuit de luie stoel zonder dat je zeeziek wordt, want daar is rekening mee gehouden bij het maken van Kaap Varen.
Nog nooit kwam geschiedenis zo dichtbij.
Voor Kaap Varen is vooraf reserveren noodzakelijk. Dit kunt u doen op www.wfm.nl.woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Nederlands Parfumflessen Museum

WINKEL - Het Nederlands Parfumflessen Museum is gehuisvest in een historisch pand uit 1599 aan de Bosstraat 2 in Winkel. Voorheen heeft dit karakteristieke gebouw dienst gedaan als waag en als raadhuis. Na een grondige verbouwing en restauratie is daar nu een schitterende en zeer uitgebreide collectie van ruim 7000 parfumflessen te bewonderen.

Parfum is al eeuwen bekend. `Per fumum` oftewel van/door rook: het verbranden van harsen en houtsoorten was reeds in de oudheid het middel dat door priesters werd aangewend om de goden gunstig te stemmen.
Tot ca. 1900 werd parfum los gekocht, men moest het zelf thuis in de eigen mooie flacon doen. Na 1900 verschijnen de commerciële flacons dat wil zeggen; een geur werd met de fles tegelijk verkocht,(zoals we dat nu nog steeds doen) dus kant en klaar. Prachtige flessen ontstaan dan, van parfumhuizen zoals; Guerlain, Houbigant, Roger&Galet, later Nina Ricci, Estee Lauder, Dior, Van Cleef&Arpels en Chopard.
In de huidige tijd is parfum niet meer weg te denken en het verzekert de gebruiker van een bepaalde aantrekkingskracht. Parfum heeft iets mysterieus, is uiterst persoonlijk en kenmerkt een zekere luxe. Zowel de flacons als de verpakkingen zijn vaak uniek en zijn door de jaren heen steeds fraaier geworden.


Het geurenorgel


In Nederland was parfum lange tijd niet gebruikelijk het was te ijdel, te wuft, te opvallend. Als omstreeks 1790 eau de cologne wordt uitgevonden wordt dat wel gebruikt, dat was geoorloofd vanwege het medicinale karakter. Het werd gebruikt voor hoofdpijn, wondjes en flauwvallen.
In het museum bevindt zich een Alambic een soort destilleerketel waarmee men geuren kan onttrekken aan planten ± 1900.
Zittend achter het "geurenorgel" ontwikkelde de parfumeur nieuwe creaties. Alle basisingrediënten waren binnen handbereik. De formules bleven uiteraard geheim!

Het museum is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 u.


(advertentie)
Actueel...
12-07-2020 De raket van Jos Volkers
12-07-2020 Komeet Neowise en vallende ster in één plaatje
11-07-2020 Stichting Dorpshuizen Westerland ontvangt gift Rotary
11-07-2020 Succesvolle spelletjesdag bij Wieringermeerruiters
11-07-2020 Rabobank GameDay ook naar Wieringerwerf
11-07-2020 Overleden de heer Cees Borst
11-07-2020 Overleden de heer Piet Boerdijk
10-07-2020 Matchgroeplid helpt De Vrijheid de digitale snelweg op
10-07-2020 Blijf bewegen in de vakantie met Summerfun
10-07-2020 Personeel gezocht
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
09-07-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
09-07-2020 Ook de dorpskermis wordt moeilijk uitvoerbaar, kan helaas niet met de opgelegde regels
09-07-2020 Foto van het weekend
08-07-2020 IJssalon Vidaro, nieuw in Hippolytushoef
08-07-2020 Kras op de auto, fietser rijdt door
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Caltex pomp Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...