Maedilon-VZV toont veerkracht tegen jong Oranje
Uitgegeven op 10-06-2015 om 11:07  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Jong Oranje heeft nog een behoorlijke kluif gehad aan promovendus VZV uit de Tweede Divisie A.

In een wederom goed gevulde sporthal 't Zijveld heeft het team van Betty Plasmeyer ook Jong Oranje uitstekend partij gegeven en er een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt.

Albertine Abube

Oranje startte weliswaar voortvarend en nam in de beginfase een 0-4 voorsprong daar waar VZV drie keer paal en lat wist te raken.

In de achtste minuut brak Kim Jimmink de ban door fraai de score voor VZV te openen. Het ontzag voor de sterker geachte tegenstander werd afgeworpen en de thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. VZV klampte zelfs aan bij Oranje dat steeds minder grip kreeg op het gevarieerde snel uitgevoerde spel van hun tegenstander.

Door twee onderscheppingen van de rappe Lisanne Kolken en een snelle break out werd de stand bij 8-8 weer gelijk getrokken.

De coach van Oranje, Alex Vaassen, kwam toen met een aanvalsvariant, die je niet veel ziet op de handbalvelden. Hij haalde zijn keepster van het doel en liet een veldspeelster in een keepershirt meespelen. Zo stond de Maedilon/VZV verdediging tegen 7 veldspeelsters en hij had hier succes mee. Steeds wist Oranje hierdoor te scoren en VZV wist niet te profiteren van het lege doel. Waardoor Jong Oranje weer uit liep naar 10-15 het grootste verschil in deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd.

VZV bleef echter goedpartij geven en lieten zich zeker niet overlopen door de Nederlandse talenten.

De ruststand 13-17 was veel belovend.

Na rust ging Maedilon/VZV gelijk op met hun tegenstander en wisten zelfs meer doelpunten te scoren dan Oranje.

Bij de stand 15-18 een snelle break out van Kim Jimmink maar werd omver gekegeld door een Oranje speelster wat haar slechts een twee minutenstraf en VZV een strafworp opleverde.

Deze strafworp verkregen door die kamikaze actie werd echter gemist, maar VZV knokte zich bij de stand 19-19 weer naast Oranje. Weer ging het gelijk op en werd er na 45 minuten bij een gelijke stand van 25-25 om en om gescoord.

In de volgende 5 minuten wist het nationale team afstand te nemen van hun opponent naar 25-30.

Maedilon/VZV gaf zich echter zeker nog niet gewonnen en bleef knokken voor een goed resultaat, het verkleinde de achterstand door een prima spelende Albertine Abube en zorgde ervoor dat het team van coach Betty Plasmeyer in de slotfase terug kwam naar 28-30 Bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechters Scherhage/Scherhage was het verschil maar twee doelpunten.

Eindstand een zeer verdiende 31-33 zodat Maedilon/VZV met opgeheven hoofd en een waarderend applaus de zaal kon verlaten en van een verdiende vakantie stop mag genieten.