Mooie oefenwedstrijd Maedilon-VZV
Uitgegeven op 28-05-2015 om 12:26  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - In een goed gevulde Sporthal heeft het team van coach Betty Plasmeyer een bijzonder lucratieve oefenwedstrijd gespeeld tegen Youth Oranje met de beste jeugdspeelsters van 15 t/m 17 jaar. Een mooie spannende pot werd de vele toeschouwers voorgeschoteld met een bij vlagen verrassend sterk spelend VZV. De thuisclub won met 34-32.

Bij Youth Oranje was VZV ster Britt Stegers dit keer niet van de partij hoorde. Ze is behoorlijk geblesseerd na de buitenlandse wedstrijden met dit team van Oranje, waarvoor zij de kampioenswedstrijd van VZV heeft laten lopen.
VZV speelde bij vlagen verrassend sterk spelend VZV. Kim Jimmink nam de meeste doelpunten voor haar rekening. Zij speelde zich met nog enkele teamgenoten, onder wie de beide keepsters behoorlijk in de kijker.
Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin VZV in de beginfase een 2-1 voorsprong nam, maar daarna tot kort voor het rustsignaal tegen een paar doelpunten achterstand aankeek.
Kim Jimmink liet de 13-13 en een 14-13 voorsprong aantekenen. Albertine Abube en Linsey Perre zette in de laatste 2 minuten zelf een 16-14 voorsprong op het score bord.

Groeps foto Maedilon/VZV en Youth Oranje

Nu rust hield VZV die voorsprong nog 10 minuten, mede dankzij enkele geweldige reddingen van keepster Monique de Wit. Youth Oranje wist weer langszij te komen, 20-20.
Maedilon/VZV nam meteen weer het heft in handen en halverwege de tweede helft was er weer een 26-20 voorsprong opgebouwd.
Met nog 7 minunten te gaan bij een stand van 30-25 stopte Amber Zomerdijk met een geweldige reflex een strafworp. Een snelle uitbraak van VZV volgde, die alleen door een overtreding gestopt kon worden Het leverde VZV een strafworp opl en Youth Oranje een rode kaart (3 x 2 min.).
De toegekende strafworp werd uitstekend gestopt door de keepster van Youth Oranje, dat zich niet gewonnen gaf en de laatste 5 minuten verbeten vocht voor een beter resultaat. Juist in die cruciale fase namen Albertine Abube en Lisanne Kolken ieder 2 mooie doelpunten voor hun rekening, zodat een zeer verdiende 34- 32 overwinning in de wacht werd gesleept.
Buiten de 10 treffers van Kim Jimmink hadden alle speelsters een aandeel in de score.

Doelpunten: Kim Jimmink 10, Joyce Hillen 4, Linsey Perre 4, Elles Bakker 3, Albertine Abube 3, Djazzmin Trabelsi 3, Lisanne Kolken 2, Selina Bruin 2, Maud Kruijer 2, Dymphie Keesom 1.

Dinsdag 9 juni komt het sterke Jong Oranje naar Sporthal 't Zijveld de aanvang is 20:.00 uur. De toegang is gratis en worden er weer een veel toeschouwers verwacht. Kom op tijd en parkeer eventueel op de parkeerplaats bij de Kerk.