LADA, SHK en VVD dienen motie in, de PvdA wenst deze absoluut niet te steunen
Uitgegeven op 23-05-2015 om 00:11  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - (UPDATE) Zeker drie fracties (een ruime meerderheid in de gemeenteraad)dienen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 april een motie in tegen de actie van Greenpeace om grote stenen in de Noordzee te dumpen waarbij het leven van de vissermannen in gevaar wordt gebracht. LADA zocht hiervoor de steun bij andere fracties die begaan zijn met het lot van de vissers, als eerste reageerde Ada de Haan namens de VVD fractie, de VVD had evenals LADA een motie opgesteld, LADA en de Senioren Hollands Kroon conformeren zich met de liberale motie. De stenen die overboord gegooid worden kunnen in de netten verstrikt raken en voor grote schade zorgen. Het is niet ondenkbaar dat schepen met hun bemanning in gevaar raken. Je moet er niet aan denken dat een schip hierdoor omslaat en vergaat. De PvdA heeft al laten weten een motie niet te zullen steunen en staat achter de actie van Greenpeace.


Veel Wieringers en andere mensen met vissers binnen hun familie- en kennisenkring hebben al een steen gestuurd naar Greenpeace. Dit kunt u ook doen naar het ANTWOORDNUMMER van Greenpeace, dan betalen zij de portokosten!

Het initiatief van de motie tegen deze actie van Greenpeace komt van raadslid Henk-Jan Wittink: "Wij leven in een vrij land waar iedereen voor zijn mening mag uitkomen. Dit mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid van de mensen op zee die daar een boterham verdienen. Door regulering en duurzame visserij wordt er beheerst omgegaan met de visstand in de Noordzee. Juist de Wieringer vloot zet in op duurzaam en is ondanks het flinke aantal schepen kleinschalig in doen en laten. Door innovatie gaan de Wieringers juist zorgvuldig om met de zeebodem. Deze actie past daar zeker niet bij. Met deze motie wil Hollands Kroon een signaal afgeven richting Den Haag om dit soort acties te verbieden".

Bent u het ook niet eens met deze actie van Greenpeace? Stuur dan een steen naar Greenpeace Nederland, Antwoordnummer 11330 1000PJ Amsterdam. Greenpeace betaalt voor de ontvangst.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ontvangst Wieringers bij Koningin Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...