Anouk Geertsma wint de Liaison TalentenJacht 2015
Uitgegeven op 28-04-2015 om 00:16  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De achttienjarige Anouk Geertsma uit Wieringerwerf heeft de tweede editie van de Liaison TalentenJacht gewonnen. Een talentenjacht voor vocalisten en instrumentalisten onder auspiciën van de Liaison Studio van Dick Kempe, Alexander Bügel en Jeroen Drenth. Deze studio is gevestigd in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Plaats van handeling was Brandend Zand op het Lutjestrand in Westerland.



In een goed gevulde bar ging Anouk de muzikale strijd aan met negen andere finalisten. Dit waren hoofdzakelijk solisten. Er deed één duo mee aan de finale. Deze finalisten waren in vier voorafgaande voorronden geselecteerd door een jury. Deze bestond uit Petra Rotgans en Chantal Valenkamp van Rok en Lol, musicus en dirigent Jeroen Drenth en voorzitter Henk Cornelissen, muzikaal bekend van onder andere Wather PPK and The Bullets, De Bunzingers en De Noeverse Bietband. Tijdens de finale had Henk helaas andere verplichtingen en werd zijn taak overgenomen door Jeroen Drenth. Dirk Keijzer, de componist en arrangeur uit Den Oever, nam de opengevallen plek in de jury in.

In een spannende finale brachten alle deelnemers twee nummers ten gehore. Met diverse muziekstijlen was het een zeer gevarieerd en boeiend gebeuren. Vooral voor de pauze lag het niveau van de deelnemers erg dicht bij elkaar. Over twee nummers bekeken was Anouk volgens velen de beste. Zowel voor als na de pauze zong zij foutloos en haar ingetogen, maar toch dynamische manier van zingen sprak aan. Ze koos voor de nummers 'Hungry hands' van The Common Linnets en 'One year of love' naar een uitvoering van Stevie Ann. Daarbij begeleidde ze zichzelf op gitaar. Waarbij het leek of het haar allemaal moeiteloos afging. Dat ontging de jury vanzelfsprekend ook niet. Nadat mede-organisator Edwin Wittink een dankwoord sprak en er de nadruk op legde dat iedere deelnemer aan de finale een winnaar was maakte Jeroen Drenth de winnares bekend. Anouk Geertsma reageerde zichtbaar blij en verrast. Met deze overwinning wint zij een professionele cd-opname en productie, aangeboden door de Liaison Studio en Discompany, het bedrijf van Theo van der Vliet uit Hippolytushoef. Op 31 mei krijgt Anouk vijftig cd's uitgereikt tijdens een optreden van Rok en Lol in Brandend Zand. Waarschijnlijk met een mini-optreden van de kersverse winnares. Alle andere deelnemers en belangstellenden zijn dan ook van harte welkom.


Kijk op Facebook Brandend zand voor meer foto's.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: