Succes neemt met overwinning revanche op Geelzwart
Uitgegeven op 19-04-2015 om 21:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Met de uitwedstrijd tegen Geelzwart nog in gedachten was het Succes er alles aan gelegen dit recht te zetten. Daarin slaagde het elftal. De bezoekers werden met 2-1 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd leek voor Geelzwart maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na 13 minuten zette Jeroen Metselaar spits Jop van den Esschert vrij voor v.d. Weij, de geelzwart goalie kwam als winnaar uit de strijd. Na weifelend ingrijpen van keeper de Kort aan de andere zijde wist Twan Groot de klutsbal in het dak van het doel te schieten. 0-1.
Lang kon Geelzwart niet van deze voorsprong genieten, want spits van den Esschert werd in de 16 meter neergelegd. De spits van Succes klaarde de klus zelf 1-1.
Niet veel later liep Twan Groot onder een voorzet door waar voor de bezoekers absoluut meer in had gezeten. De eerste kaart voor de wedstrijd kwam op naam van Maikel Hoekstra. Uit deze vrije trap kon Geelzwart geen kans creëren. De eerste helft toonde een gelijk opgaande strijd en 1-1 was dan ook de juiste ruststand.

Na de thee kwam Geelzwart sterk uit de kleedkamer, maar halve kansjes leverden de bezoekers niks op,. In de 56ste minuut verzuimde de overigens uitstekende scheidsrechter Kraanen echter om de bal voor de bezoekers op de stip te leggen. Succes kwam met de schrik vrij. Het laatsye wapenfeit van Geelzwart was een schot in de korte hoek, dat door keeper de Kort goed tot corner werd verwerkt.
Verder was Succes eigenlijk heer en meester in de tweede helft en dat resulteerde in een verdiende voorsprong. Na een keiharde pegel tegen de paal van Jop van den Esschert wist Maikel Hoekstra in de rebound de bal beheerst binnen te schieten, 2-1. Geelzwart had de handen vol aan de bewegelijke voorhoede van Succes. De hard werkende middenvelders zorgden voor de aanvoer naar spitsen.
Na 90 minuten maakte scheidsrechter Kranen onder luid gejuich van het thuispubliek een einde de wedstrijd. Een bij vlagen uitstekend Succes hield de punten terecht in de Belt.