Succes met 4-1 te sterk voor Nieuwe Niedorp
Uitgegeven op 31-03-2015 om 22:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes wint met 4-1 van Nieuwe Niedorp. Maikel Hoekstra vervangt Jop van den Esschert in de spits en scoort twee keer. Pieter Mulder en Dirk Scholten raken ieder één keer het net.


Maikel Hoekstra (rechts op de foto) ziet na eenenveertig minuten hoe zijn schot in het doel rolt. Hij kon juist met zijn uitgestrekte been de bal de beslissende tik meegeven. Succes nestelt zich met deze drie punten stevig in de subtop van de Vierde Klasse A. Het is nu aan de leiding om het team al goed voor te bereiden voor het volgende seizoen waarin Jop van den Esschert zal ontbreken omdat hij overstapt naar Hollandia. Michael Hoekstra was zondag een waardige vervanger voor de geblesseerde Jop. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Hippolytushoef- Middenmoter Succes had na de povere derby van vorige week iets recht te zetten tegen het wisselvallige Nieuwe Niedorp. Niedorp won twee weken geleden verrassend bij titelkandidaat Con Zelo, maar leed vorige week een gevoelige nederlaag tegen hekkensluiter ZDH. Gisteren verloren de gasten opnieuw. Succes was met 4-1 te sterk.
De stormachtige wind stond dwars over slecht bespeelbare veld in Hippolytushoef. De regen zorgde ervoor dat veel supporters de wedstrijd onder de luifel van de kantine volgde. Sommigen van hen probeerde zelfs vanuit de kantine de wedstrijd te volgen. Wel knus natuurlijk, maar toch kijken de supporters uit naar de nieuwe tribune die aan het begin van het volgende seizoen gereed zal zijn.
Succes moest het doen zonder de geschorste Youri Jansma en de geblesseerde aanvallers Jop van den Esschert en Bart de Kleine. Hun posities werden ingevuld door Maikel Hoekstra en A-junior Dirk Scholten. Aangevuld met Jeroen Kleimeer bleek dit aanvalstrio een prima alternatief van trainer Jan Loew. Het eerste kwartier was voor Succes, al kwam de thuisploeg nog niet tot scoren met pogingen van Pieter Mulder en Maikel Hoekstra. Na een kwartier kwam Nieuwe Niedorp tot de eerste echt goed uitgespeelde aanval welke resulteerde in niet meer dan een corner.
Twee maal geel
Terwijl Succes probeerde het spel te domineren was het Timo Rood van Nieuwe Niedorp die na een pass door het midden alleen op Freek de Kort af kon gaan. De prima keepende goalie van Succes redde bekwaam.
In de fase hierna streden beide ploegen om elke meter, wat resulteerde in een gele kaart voor de Successers Ted Jorna en Jeroen Schuit. Extra zuur waren de druiven voor Nieuwe Niedorp toen Jos Eelsing met zijn 2e gele kaart het veld moest verlaten. Er was echter niets op af te dingen, scheidsrechter Dop uit Schellinkhout floot een uitstekende wedstrijd.
In de 39ste minuut schoot Koos Stam, de aanvoerder van de Niedorpers voor het doel langs. Hierna was het beurt aan Succes. Na een goede actie van Dirk Scholten en de hierop volgende pegel van Jeroen Schuit op doel belandt de bal voor de voeten van Maikel Hoekstra. De spits scoorde beheerst de 1-0 voor Succes. Nieuwe Niedorp probeerde voor rust nog iets terug te doen via een aanval over links, maar het bal vanuit het schot van Koos Stam belandde naast het doel.
Direct na de rust was het Pieter Mulder, die gebruik maakte van het slecht wegwerken door de Niedorp defensie; 2-0 een opsteker voor de thuisploeg, maar een domper voor de 10 man van Niedorp. Toch wist Niedorp zich met hard werken nog niet verslagen. De ploeg voetbalde alsof ze nog met elf spelers stonden. De bezoekers kregen loon naar werken, door slecht ingrijpen van de Succes verdediging kon Koos Stam scoren, wat leidde tot 2-1. Ondanks dat Succes het spel bleef domineren moesten de spelers blijven oppassen voor de scherpe counters van Nieuwe Niedorp.
Succes zelf creëerde ook genoeg kansen. De, vooral in de tweede helft creatief spelende, Jeroen Metselaar wist Dirk Scholten te lanceren maar de voorzet mistte precisie. De aanval hierna besloot Scholten het zelf te doen. Zijn mooie actie vanaf links rondde hij keurig af.
Deze dreun kwam Niedorp niet meer te boven. En de thuisclub kreeg nog enkele riante mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen. Een vrije trap werd door Stef de Koning op het hoofd van Maikel Hoekstra gelegd, die hem op zijn beurt weer terug legde op Pieter Mulder. De youngster wist deze grote kans echter niet binnen te werken. Hierna zet Hoekstra Dirk Scholten vrij voor doelman Niels Visser van Niedorp maar de afronding eindigt in het zijnet.
Niet zelfzuchtig
In de slotfase verving Nordin Elaazize de moegestreden Jeroen Kleimeer. De sluwe Elaazize wist met een weergaloze actie op de achterlijn de verdedigers te verschalken en was daarna niet zelfzuchtig, met een keurige assist liet hij Maikel Hoekstra zijn tweede goal van de middag scoren.
De Succes aanhang was zeer tevreden met de 4-1 winst waardoor het totaal aantal punten op 30 komt. Nieuwe Niedorp hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. Ze wisten een aantal vrije kansen te creëren maar deden hier veel te weinig mee. Door verlies van Wiron en ZDH blijven de Niedorpers, ondanks het verlies van vandaag, weg van degredatieproblemen. Succes stijgt door het behalen van de winst van de negende naar de zevende plaats.
2e Paasdag speelt Succes thuis tegen titelkandidaat DTS.


Pieter Mulder, in mooie pose, schiet de bal in de touwen, 2-0

Dirk Scholten schiet de wedstrijd met de derde treffer voor de thuisploeg op slot. Hier wordt hij gefeliciteerd door zijn medespelers.

De zojuist ingevallen Nordin El Aazize(?) tikt na een fraaie soloactie de bal terug naar de inkomende Maikel Hoekstra.

Maikel aarzelt niet en u ziet hier de bal in het doel verdwijnen.

Op de foto een actie van Maikel Hoekstra. De tegenpartij kreeg ook een aantal opgelegde kansen, op 1 na werden deze om zeep geholpen. Succes mocht een aantal keren van geluk spreken. De uitslag had zomaar anders kunnen aflopen.

Neemt niet weg dat ook Succes vaker het doel had kunnen raken. Vlak voor tijd werden er een tweetal opgelegde kansen gemist. Toen was de zege echter al veiliggesteld.

Dirk Scholten speelde de hele wedstrijd mee. Geruchten doen de ronde dat hij hij met Wiron in gesprek zou zijn over een overstap. Dit komt omdat hij doordeweeks studeerd en de trainingen doordeweeks moet missen. Zou het een optie zijn om met de Wieringers die studeren op vrijdag een extra training te organiseren? Het zou jammer zijn als deze talentvolle speler verkassen zal.

(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Actueel...
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: