Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 26-03-2015 om 17:41  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zaterdag 4 april


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 5 stukjes zalmfilet (circa 200 gr/st) voor € 12,75. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 4 april

Opknapwerkzaamheden Kooibos

HIPPOLYTUSHOEF - De kogel is door het bos, het plan gaat door. Wat begon als een Facebook-bericht gaat nu verder als een prachtig participatieproject. Het burgerinitiatief om het Kooibos op te knappen heeft groen licht gekregen van de gemeente Hollands Kroon.Voor deze dag zijn alle sympathisanten uitgenodigd om vanaf 10:00 uur de handen uit de mouwen steken voor het herstel van het Kooibos in Hippolytushoef. Handschoenen en snoeischaren meenemen. Wat er nodig is is te vinden in de Facebookgroep ‘Wie helpt het kooibos in Hippolytushoef???


zaterdag 4 april

Workshop voorjaarsbloemen schilderen

ANNA PAULOWNA - In de Keesschuur aan de Middenweg 9 b wordt een workshop gegeven met olieverf en paletmes. Onderwerp is: voorjaarsbloemen, met o.a. tulpen, narcissen, anemonen etc.

Op grote doeken van 80 x 80 of langwerpig b.v. 40 x 120, worden met royale toetsen en dikke verf de bloemen vereeuwigd. Er worden 4 of 5 soorten bloemen neergezet, zodat ieder zijn keus kan maken.
Iedereen kan meedoen aan deze workshop, beginnen of geroutineerd, want de begeleiding is persoonsgericht.

Aanvang workshop 13:30 uur. Docent Elly Doolaard Kroon.
Voor inlichtingen en/of opgeven: 0223 621610 of 06 36332511. Email: doolaard@hetnet.nl.


zaterdag 4 april

Paaseieren zoeken

WINKEL - Natuurlijk kan Pasen niet voorbij gaan, zonder het traditionele Paaseieren zoeken bij VV Winkel. Iedereen in de leeftijd t/m 12 jaar (groep 8) mag hier aan meedoen.

Zorg dat je om 13:30 uur in de kantine van VV Winkel bent, met een mooi beschilderd paasei.
Om 14:00 uur gaan we paas eieren zoeken samen met 2 lieve paashazen en de mooiste, zelfgemaakte paaseieren krijgen na afloop een prijs!


zaterdag 4 april

Volle maanwandeling in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om die in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.

Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en is daardoor niet geschikt voor minder validen.
Deze wandeling start om 20:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/vollemaanschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis.


zaterdag 4 april

Eindpresentatie jeugdtheatergroepen

DEN OEVER - De deelnemers aan de jeugdtheatercursussen laten in het Vikingschip zien wat ze geleerd hebben het afgelopen seizoen. De theatercursussen en eindpresentatie worden georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Vikingschip.

De jongste groep van 6-10 jarigen hebben onder leiding van docente Jolanda van Hamersveld een kort verhaal voorbereid: ‘Leesgeluk’. Het verhaal is losjes gebaseerd op een Iers volkssprookje. De kleine Eva is zo gek op lezen, dat ze niets anders meer doet. Haar moeder is dat zo zat, dat ze in een boze bui al Eva’s boeken weggooit. Eva loopt boos weg van huis, wordt vervolgens danig op de proef gesteld; maar heeft het geluk aan haar kant. Ze komt erachter dat haar moeder wel een beetje gelijk had…. In het verhaal zit behoorlijk wat inbreng van de kinderen verwerkt. Tijdens de cursus is er aandacht geweest voor veel speltechnieken: concentratie, kijken en luisteren naar elkaar en naar het publiek toe spelen. Dit alles werd vooral door middel van spelletjes aangeleerd. De kleding, rekwisieten en decors zijn of zelfgemaakt of met behulp van ouders samengesteld en verzameld.

De oudste twee groepen (10+ en 13+) hebben dit jaar onder leiding van docent Wessel Braaf veel geleerd op het gebied van speltechniek. Waarom zegt een personage iets? Waarom handelt hij/zij op deze manier? Stemtechniek, houding en je bewust zijn van het publiek en je plek op het toneel zijn belangrijke elementen die toneelspel beter en boeiender maken. De deelnemers hebben onder leiding van Wessel zelf het verhaal van de eindpresentatie bedacht. Bij de 10+ groep begint het verhaal met een slaapfeestje, waarin verschillende sprookjes voorbij komen. De groep heeft er een behoorlijke dosis humor in verwerkt. Het verhaal van de 13+ groep speelt zich af tijdens een zomerkamp. Daar worden de zenuwen van de kampgasten danig op de proef gesteld.

De presentatie begint om 19:30 uur; de entree is € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier is een consumptie bij inbegrepen. Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever.


zaterdag 4 april

Paasnacht

OOSTERLAND - Onder de titel ’Als het moeilijk wordt ben ik niet thuis!’ organiseert de Stichting Oecumenisch Centrum Michaëlskerk een paasnachtviering om 21.30 uur.

‘Als ik jou was zou ik…’ zeggen we vaak als we een ander advies willen geven. Maar we zijn die ander niet en pas als we zelf in gelijke omstandigheden zijn ontdekken we dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is wat je moet doen of juist niet doen.
In deze paasnacht volgt de werkgroep twee beroemde bijbelse figuren in een benarde positie.


De Werkgroep Paasnacht van de Michaëlskerk

Jezus’ laatste dagen op aarde waren ook voor zijn leerlingen niet de gemakkelijkste.
Toen iedereen zich tegen Hem keerde werden zij bang en gingen er vandoor. Petrus had beweerd dat hij alles zou doorstaan wat de meester zelf zou moeten doormaken, maar op het moment dat hij onder druk kwam te staan, liet hij het afweten: ‘Ik ken die man helemaal niet!’

Het joodse weesmeisje Esther is uitverkoren om koningin van Perzië te worden. Ze heeft haar afkomst verzwegen: het lag toen - 400 voor Christus - immers ook al niet zo lekker om tot het uitverkoren volk te behoren. De antisemiet Haman - eerste minister - heeft een plan bedacht om de joden uit te roeien en daar op slinkse wijze koninklijke goedkeuring voor te krijgen. Esther wordt gewaarschuwd. Ze beseft dat ze moet ingrijpen om haar volk te redden, maar is tegelijk doodsbang voor de gevolgen die dat voor haar zelf kan hebben.

De verhalen van Esther en Petrus zijn ook ónze verhalen: allebei willen ze er liever niet bij horen als het moeilijk wordt en dat willen wij óók niet. Maar als je die moeilijkheden niet te lijf gaat, dan blijf je er in steken. Dat werkt verlammend, dat is dodelijk. Ook als mens van nu kunnen we uit het ‘oude verhaal’ leren opstaan en leven!
Voor de kinderen is deze gedachte verwerkt in het ontroerende spel ‘Zoals opa’. Aan het slot van de viering delen de bezoekers het licht met elkaar.

Iedereen is welkom in de Paasnacht in de Michaëlskerk. Naast de vertellers en spelers wordt er gezongen door en met Museumkoor en Kindercantorij olv Marco Mosk, met fraaie liederen die gemakkelijk zijn mee te zingen. Jan Dekker bespeelt het Teschemacherorgel en Gerard Gerritse de contrabas.

Parkeren kan in Oosterland niet in de dorpskom, maar aan de Keizerspoeldijk op zo’n 150 meter van de kerk.


zaterdag 4 en zondag 5 april (1e Paasdag)

Paas Music Festival

BREEZAND - Het Paas Music Festival vindt dit jaar plaats op het plein bij J.V. De Aap aan de Zandvaart in Breezand. Het plein wordt omgebouwd tot een echt festivalterrein met een grote feesttent, een snackkraam, toiletten, picknicktafels en een heerlijk grasveldje om op te ontspannen. De line up is helemaal rond en de kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. In de eerste week van april staan er tal van vrijwilligers klaar om het festivalterrein in orde te maken, zodat op het de bezoekers aan niets zal ontbreken.

Op de zaterdagavond worden de optredens verzorgd door: Kraantje Pappie, Bootsmen, Fata, DJ Kai Beelen en DJ Frenky Frizzante. Verdeeld over de zondagmiddag en de zondagavond treden Sunday Sun, Jelle B, DJ Marcel Meijer, The Given Horse, Berend Beuker & MC-Retell, Code Red, Kissing Jane, Lotte Schuiling en What If We’Re Next op. Aan artiesten geen tekort dus deze twee dagen! Verschillende genres komen aan bod. Van rock naar rap, van meezingers naar beukers en van rustige zang naar housemuziek, de bezoekers kunnen het allemaal verwachten.

Kaarten zijn te koop op www.paasmusicfestival.nl evenals meer informatie over PMF en de artiesten die er optreden.


zondag 5 april (1e Paasdag)

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 10:00 uur: Ds. P. Crom uit Wijnjewoude in de Hippolytuskerk, Paasontbijt/viering.

Dominee Crom heeft samen met de leidsters van het jeugdwerk dit feest voorbereid. Ralph Hania speelt hierbij op het orgel en op de vleugel.
Lekkere broodjes, gekleurde paaseitjes en paasbrood staan al klaar. Tussen de diverse liturgische onderdelen door worden de broodjes geserveerd.
De kleinste kinderen hebben hun eigen viering in de bovenzaal. De doos met het geheim en de kaars staan daar al op hen te wachten. Ze worden voorgelezen uit “Het Ei”, een prachtig prentenboekje van Dick Bruna. Natuurlijk eten ook zij lekkere broodjes. Daarna gaan ze aan de slag met het versieren van eieren. Als die klaar zijn gaan ze naar hun ouders in de kerk om de mooi versierde eitjes te laten zien en uit te delen.


zondag 5 april (1e Paasdag)

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 5 april (1e Paasdag)

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 5 april (1e Paasdag)

Paaspuzzeltocht TOW

HIPPOLYTUSHOEF - Op zondag Eerste Paasdag De Tractoren Organisatie Wieringen organiseert haar jaarlijkse puzzeltocht met Oude Tractoren (nieuwe trekkers, fietsen of andere voertuigen). De tocht start vanaf 13:00 uur in cafe De Kasteleen in de Nieuwstraat in Hippolytushoef. De inschrijving is vanaf 12:00 uur en kost € 10,00 per persoon.


Vorig jaar spijkerpoepen op Lutje, dit jaar???

Onderweg moeten de deelnmers een aantal opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Gezelligheid staat voorop, deelnemen is belangrijker dan winnen. Na afloop is de prijsuitreiking in het café. Deelnemers kunnen hun trekkers parkeren op het Aldi terrein naast het café.
zondag 5 april (1e Paasdag)

Paaseierenrit

NIEUWE NIEDORP - Traditiegetrouw wordt in Nieuwe Niedorp op eerste Paasdag de Paaseierenrit georganiseerd. De organisatie is in handen van Auto- en Motorclub Anna Paulowna en Omstreken. De uitzetters van deze gezelligheidsrit rit zijn, dit jaar Arie en Anja Kouseband. In de ruime omgeving van Nieuwe Niedorp richting het zuiden weer een mooie route uitgezet, waarbij onderweg allerlei (strik)vragen moeten worden beantwoord.

Nieuw is dit jaar een fotobijlage waarbij de foto’s in de juiste volgorde dienen te worden gezet. Het equipe met de meeste goede antwoorden is uiteraard winnaar.

De inschrijving is vanaf 13:00 uur in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79/81, Nieuwe Niedorp. De start is vanaf 13:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor leden van de organiserende vereniging € 5,00 per equipe en voor niet-leden € 6,50.
Er zijn leuke prijzen te winnen en iedere equipe ontvangt aan de finish een zakje paaseitjes.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 5 april (1e Paasdag)

Kolhorner Sessie Band

NIEUWE NIEDORP - In De Roode Eenhoorn aan Dorpsstraat 173 is de Kolhorner Sessie Band te beluisteren.De entree is gratis en iedereen is tussen 15:00 uur en 17:30 uur van harte welkom.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 5 april (1e Paasdag)
zondag 5 (1e Paasdag) en maandag 6 april (2e Paasdag)

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 5 (1e Paasdag) en maandag 6 april (2e Paasdag)


Paaseieren zoeken

SCHOORL - De Paashaas is gezien nabij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer! Zou hij paaseitjes verstopt hebben in het duin? Kom op 1e en 2e Paasdag eitjes zoeken.

Knutsel eerst je eigen mandje waarin je de eitjes kan verzamelen en ga daarna lekker naar buiten om te zoeken. Kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom in het buitencentrum. We starten beide dagen om 10:30 u, 12:00 u, 13:30 u en 15:00 uur. De kosten zijn € 4,50 per kind, inclusief materiaal en limonade. Vooraf aanmelden kan via de webwinkel www.staatsbosbeheer.nl/pasenschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl is geopend op maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10.00-19.00 uur.maandag 6 april (2e Paasdag)

Hoorns Byzantijns Mannenkoor

OOSTERLAND - Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor geeft om 19:30 uur voor de 10e keer een paasconcert in de Michaëlskerk. Ook nu zullen de ruim 30 zangers de Oosters-orthodoxe gezangen in alle gradaties vertolken: Ingetogen liederen uit de lijdenstijd en feestelijk de uitbundige liturgische gezangen van Pasen.Dat de lijdenstijd en Pasen het hoogtepunt zijn in het kerkelijk jaar van de Oosters- orthodoxe eredienst, is te merken aan het grote aantal gezangen en bewerkingen dat in de Oosterse kerken door de eeuwen heen is ontstaan. Van eenvoudige eeuwenoude eenstemmige gezangen, via zeventiende-eeuwse driestemmigheid, tot romantische vierstemmigheid uit de twintigste eeuw. Het koor brengt een afwisselend programma waarin het Paasfeest in al zijn facetten bezongen wordt. Een feest dat in de Russische traditie ook heden nog volop gevierd wordt. De Russen trekken het Paasfeest (de opstanding van de Heer) door naar hun dagelijks leven en beschouwen dit als een aanzet tot herstel en vernieuwing van banden met familie, vrienden en buren. En dat mag gevierd worden!

De toegang is € 15,00 (inclusief consumptie). Reserveren: 0229-240 636 of hoornsbyzantijns@gmail.com.


dinsdag 7 april
dinsdag 7 april

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 7 april

Ledenvergadering Dorpsvereniging De Lutters

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters houdt om 20:00 uur haar ledenvergadering in het clubgebouw.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


woensdag 8 april

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 9 april

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 10 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 10 april

Lentebierproeverij

WESTERLAND - In samenwerking met De Bierboetiek organiseert Brandend Zand op het Lutjestrand een Lentebierproeverij. Op deze avond laat Johan Commandeur je acht lentebieren van Nederlandse microbrouwerijen proeven. Natuurlijk inclusief de benodigde informatie.De deelnemers kunnen van deze smaakbelevingen notities op speciaal hiervoor gemaakte formulieren maken. Brandend Zand zorgt voor toepasselijke hapjes.
De proeverij start om 20:00 uur en zal enkele uren in beslag nemen.
Kosten voor deelname zijn € 25 per persoon. Opgave per mail: edwin.wittink@planet.nl.


zaterdag 11 april

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 11 april

Rommelmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - De Wironruiters houden van 11:00 tot 15:00 uur een leuke rommelmarkt in hun rijhal aan de Lonjeweg 1.

Dit kunt u zoal verwachten:
• Heel veel leuke tweedehands spullen
• Ponyritjes
• Koffie met gebak
• Springkussen voor de kinderen


zaterdag 11 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zesde wedstrijd uit de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein in Wieringerwerf.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat uit tien wedstrijden.
De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost 3 euro en men kan zich inschrijven bij de enige echte Meertour kar die op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.


zaterdag 11 april

Green Kids gaan konijnen zoeken in de duinen

DEN HELDER - De Green Kids van Landschap Noord-Holland komen weer in actie. Ze gaan de boswachter een handje helpen met het tellen van konijnen. De boswachter wil namelijk graag weten hoeveel konijnen er in de duinen wonen.

Het gaat niet zo heel goed met het konijn (foto Henk van Bruggen), het is daarom belangrijk om ze zo af en toe te tellen. Waarom dat belangrijk is? Daar gaat de boswachter of de gids van Landschap Noord-Holland vast meer over vertellen. Konijnen zijn erg leuke dieren. In de duinen kunnen ze lekker graven en knabbelen. Let goed op, want ze duiken soms snel hun hol in! En ze vallen vaak niet goed op tussen de planten en struiken. Dus dit wordt best een lastige klus, maar wel een spannende!

We starten aan het begin van de avond zodat de kans groter is dat je de konijnen te zien krijgt. Neem wel een boterhammetje mee, want op een lege maag houd je het niet lang vol.
Tijd: 18.00-19.30 uur.
Vertrekpunt: HCR Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder
Kosten: € 4 per keer, kinderen van Beschermers € 3. Seizoenkaart € 18, kinderen Beschermers € 15 (inclusief petje).


zaterdag 11, zaterdag 18 en zondag 19 april

Toneelvereniging Succes speelt De ultieme vermageringskuur

HIPPOLYTUSHOEF - Het is moord en doodslag bij Toneelvereniging Succes. Gelukkig niet tussen de leden, maar wel in het nieuwe stuk. Succes speelt de komische thriller ‘De ultieme vermageringskuur. Het stuk komt in Dorpshuis Hippo op de planken.


Stafmeeting in het welnesscentrum

Voor De ultieme vermageringskuur wordt het dorpshuis in Hippolytushoef tijdelijk omgetoverd in een wellness centrum. Daar verblijven drie welgestelde vrouwen. Voor het vele geld dat ze betaald hebben valt het eten vooral erg tegen. Gelukkig hebben twee van de vrouwen een manier gevonden om toch aan iets lekkers te komen. Dit leidt tot een aantal grappige scènes. Flora, één van de vrouwen, is op zich best een leuke vrouw, maar zo chagrijnig door het slechte eten, dat ze met iedereen ruzie zoekt. Aan het eind van het eerste bedrijf sterft ze plotseling. Esmee, een der andere vrouwen, denkt aan moord. Volgens de arts van het centrum is het een natuurlijke dood. Maar er klopt iets niet met deze arts. En wat voert de eigenaresse van het centrum in haar schild? En is de charmante personal trainer wel te vertrouwen? En de telkens opduikende tuinman is wel erg sinister. Als aan het einde van het tweede bedrijf een tweede slachtoffer valt staat vast dat het een moord is. De spanning loopt op en na een derde moord slaat de angst toe. Vooral als alle telefoons onklaar zijn gemaakt en de auto ook niet meer wil starten. Niemand vertrouwt niemand nog, iedereen kan immers de moordenaar zijn. Een toevallige vondst leidt tot een verrassende ontknoping.


Regisseuse Sietske van der Molen geeft de tonelisten aanwijzingen

Toneelvereniging Succes speelt De ultieme vermageringskuur op zaterdag 11 en 18 april om 20:00 uur in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4 in Hippolytushoef. Op zondag 19 april is er een matineevoorstelling, die om 14:00 uur begint.
Een kaartje kost € 7,50. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Ferry Hille, telefoon 0227592577 of 0627482872.


zondag 12 april

40e MIOSRIT

ANNA PAULOWNA - MC.MIOS organiseert voor de 40e maal de welbekende MIOS Rit. De rit is ca 200 km lang en belooft een prachtige, kleurrijke rit te worden, die zal gaan langs de bloeiende bollenvelden, de duinen, langs dijken en door de, in deze tijd zulke mooie polders.

Het belooft een exclusieve en perfecte rit te worden, waarvan genoten zal worden door iedere motorrijder/ster en deze zijn dan ook van harte welkom. De inschrijving, start en finish vinden plaats in het clubhuis van MC. MIOS aan het Zoutpad 1 in Anna Paulowna. De route naar het clubhuis is in Anna Paulowna met pijlen aangegeven. Vanaf 8:30 uur is men van harte welkom de koffie staat dan klaar. Voor de inschrijvende deelnemers wordt het eerste kopje koffie of thee gratis aangeboden.
De inschrijving start om 9:00 uur en sluit om 11:30 uur en staat voor iedereen open!
Wegens het 45 jarig bestaan van MC Mios, dit jaar een extra attentie bij de start.Inschrijfgeld is € 6,00 zonder herinnering, en € 10,00 met een jaarhanger. Er zijn bekers beschikbaar voor de oudste en jongste deelnemer, en de verst komende deelnemer. De MIOS Rit is opgenomen in de KNMV en LOOT toercompetitie. Voor meer informatie kan men contact opnemen met organisatie MIOS Rit, e-mail: info@mcmios.nl.


zondag 12 april

Blarentocht

ZIJDEWIND - Evenementen Zijdewind organiseert de Blarentocht. De speciaal uitgezette wandeltochten zijn 14 km en 24 km. De tochten gaan over bijzondere paden, dijkjes, boerenland en meestal is een bedrijfsbezoek in de routes opgenomen. Onderweg zorgt de organisatie voor een hapje en drankje.

De inschrijving is Camping de Rietkraag, Zandweg 6 in Zijdewind.
Daar is ook parkeergelegenheid.
Het inschrijfgeld bedraagt: - 14 km : € 5,00 - 24 km : € 7,00 - kinderen : € 3,00.
De inschrijving en start van alle afstanden is van 9:00 tot 10:30 uur.
De uiterlijke binnenkomst is 16:30 uur. Bij inschrijving ontvangt u een route en een all-inclusive-bandje!
Meer info: www.evenementenzijdewind.nl.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 12 april

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. H. Haandrikman uit Enkhuizen in de Hippolytuskerk.


zondag 12 april

Toerfietsen door Hollands Kroon

WESTERLAND - Sport Nu start om 9:30 uur een nieuwe toerfietsgroep vanaf Westerland. 10 zondagen wordt er een mooie ronde gereden van ca. 2 uur, met een gemiddelde snelheid van 22-26 km p/u. Dit is een tempo wat voor een beetje sportieve fietser goed is bij te houden.

Het fietsen in een groep is ten eerste gezellig maar stimuleert ook om iedere week weer lekker op de fiets te stappen. In de groep krijgt iedereen persoonlijke aandacht zodat met diverse tips en een gerichte training de conditie op kan worden gebouwd naar een hoger niveau. Uiteraard staat het plezier in het fietsen altijd voorop.


Toerfietsen door Hollands Kroon

Toertochten
Het toerfietsen is ook een prima opstap om eens een keer deel te nemen aan een georganiseerde toertocht, zoals bijvoorbeeld de ronde van de Westfriese Omringdijk, de ronde van Noord Holland of fietstoertocht Wierings Mooiste. Want als je eenmaal weet hoe je moet trainen en als er al wat conditie is opgebouwd tijdens het toerfietsen bij Sport Nu, dan is het al snel mogelijk om een toertocht van 60, 80 of 100 km. te rijden.

Alle informatie over het Toerfietsen en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.sport-nu.nl.
Sport Nu Westerland is gevestigd aan de Westerlanderweg 160 te Westerland, telefoonnummer 0227-724501 of 06-53730319.


zondag 12 april

Veldlezing over ontstaan van strand en duinen

DEN HELDER - Vandaag is er van 12.00 tot 14.00 uur een unieke tocht van de vloedlijn dwars door de Noordduinen. Tijdens deze tocht kijkt de gids naar het ontstaan en de vorming van strand en duinen onder invloed van natuurlijke processen (wind, zand en water). En naar wat planten en konijnen met het duinlandschap doen. Een dynamisch geheel dat niet alleen van groot belang is voor onze veiligheid maar ook als natuurgebied uniek is.


Dynamische zeereep - foto Bas Arends

Het vertrekpunt is de parkeerplaats bij het kruispunt Middenvliet/Zanddijk. Deelname uitsluitend na aanmelding (maximum aantal deelnemers 15).
Kosten € 7,-; kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-; kinderen beschermers € 2,-. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer informatie 088-0064455 (tijdens kantooruren).


zondag 12 april

Liaison Talentenjacht

WESTERLAND - Vandaag om 16:00 uur is de laatste voorronde van de Liaison Talentenjacht in Brandend Zand Westerland.

LTJ is een talentenjacht voor vocalisten en instrumentalisten onder auspiciën van de Liaison Studio van Dick Kempe, Alexander Bügel en Jeroen Drenth. De eerste editie werd gehouden in de maanden maart en april van 2014. Maar liefst 30 deelnemers namen deel aan deze wedstrijd en het niveau was bijzonder hoog. Winnares Fleur Raateland won een professionele cd-opname en vijftig cd's.


Winnares LTJ ’14, Fleur Raateland

Meer informatie en aanmeldingen op www.talentenjacht.net.


zondag 12 april

Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel

BARSINGERHORN - Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel in Café de Fortuin, Heerenweg 144. De voorstelling wordt voorafgegaan door een diner, dat om 18:00 uur begint. De regie is in handen van Max Kaptijn.

Het stuk is geschreven door Ray Cooney en John Chapman en vertaald door John Lanting Philip Krommelin en Geert Heykoop runnen al vele jaren met wisselend succes een uitgeverij in Rotterdam-Kralingen. Beiden zijn al jaren, voor de buitenwacht, gelukkig getrouwd. Op persoonlijk vlak verschillen de heren nogal, de één kan zijn ogen niet van het vrouwelijk schoon afhouden en heeft nogal eens een 'scharrel', de ander zweert bij beige behang en eikenhouten lambrisering. In deze nieuwe eeuw lijkt moderniseren echter het toverwoord voor succes en ook het appartement van Philip ontkomt niet aan de nieuwe tijdgeest. Hiervoor is de ietwat excentrieke interieurdesigner Arthur Figé ingehuurd. En die weet van aanpakken en niet alleen op interieurgebied. Het is de dag voor het grote boekenbal. Philip en zijn vrouw Henriët gaan met tegenzin heen. Geert maakt van de gelegenheid gebruik om het appartement te 'boeken' voor een nieuwe scharrel. Wat hij niet weet is dat zijn vrouw Karin die avond ook het appartement wil gebruiken voor haar avontuurtje. Voeg toe Figé en zijn plannen met de Deutsche aupair Silvie en het feest is bijna compleet. Bijna want Philip en zijn vrouw gaan niet naar het boekenbal zodat iedereen de verkeerde tegenkomt op zijn of haar liefdespad. Als kersje op de pudding is daar de beroemde maar zeer nette kinderboekenschrijfster Anne-Jo de Vries die persé vanavond een nieuwe uitgever wil. Haar vorige was tot haar schande overgegaan tot het uitgeven van boeken met meer romantische inslag en daar moet ze niets van hebben. En dat terwijl er bij Philip 4 stelletjes rondhupsen waarvan maar niet duidelijk wil worden wie nu bij wie hoort en waarom.

Kaarten kosten € 25,00 (inclusief diner). U kunt kaarten telefonisch bestellen op nummer 0224-531875.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


maandag 13 april

LADA luistert

WESTERLAND - LADA houdt een openbare fractievergadering in Beachbar Brandend Zand, Lutjeweg 1, Westerland; aanvang 20.00 uur.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Er wordt een presentatie gegeven over de ontwikkeling van het Lutjestrand. Ook wordt de agenda van de raadsvergadering van 23 april behandeld.
Wilt u inspreken, dan graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06-25311671 of fractielada@gmail.com.


woensdag 15 april

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 15 april
woensdag 15 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)

De volgende bingo is op 20 mei.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


donderdag 16 april
donderdag 16 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - ANBO Wieringen organiseert een gezellige bingo, met mooie prijzen en verloting, in het zorgcentrum Noorderlicht.

Aanvang 14:00 uur.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


vrijdag 17 en zaterdag 18 aprilzaterdag 18 april

Fancy Fair

KREILEROORD - Van 10:00 uur tot 16:00 uur is er Fancy Fair in MFC de Doorbraak, Bollenstraat 66.


zaterdag 18 april

Stiltewandeling

GROOTE KEETEN - ’s Nachts is het donker en overdag licht, dat is duidelijk. Maar wanneer begint het ochtendgloren en wat gebeurt er dan in de natuur? ’s Nachts is het meestal stil, maar zodra het licht wordt, beginnen de eerste vogels te zingen. En wellicht zien en horen we dan de graspieper of als we geluk hebben de blauwborst of de roodborsttapuit. Het is fascinerend om het langzaam dag te zien worden en met wat geluk de zonsopgang te beleven. Deze tijd van de dag wordt het blauwe uur genoemd. U kunt het meemaken tijdens de stiltewandeling in de duinen tussen Callantsoog en Den Helder.


Blauwborst - foto Joke Huijser-Spekken

Tijd: 06.00-07.30 uur. Vertrekpunt: Groot parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,- Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer informatie 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plekke aansluiten kan ook.


zaterdag 18 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zevende wedstrijd uit de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein in Wieringerwerf.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat uit tien wedstrijden.
De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost 3 euro en men kan zich inschrijven bij de enige echte Meertour kar die op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.


zaterdag 18 april

Gaan voor Daan


DEN OEVER - Gaan voor Daan is een feest met een markt met 15 kramen, diverse artiesten en een grote Hippy Chick Bingo met loterij. De opbrengst is bestemd om een einde te maken aan Duchenne Spierdystrofie. Duchenne is op dit moment nog niet te genezen of überhaupt te voorkomen is. Het treft veel kinderen en jonge mannen.

Aanleiding om deze avond te organiseren is s Daan van Veen, de 11 jarige zoon van Jacco van Veen en Saskia Ott, bij wie in oktober 2013 deze verschrikkelijke spierziekte werd vastgesteld.

Kaarten voor deze avond kunt u bestellen/kopen bij Het Kappershuis, Loek mode, via de Facebookpagina Gaan voor Daan of per mail via hippychickbingoall4daan@gmail.com.
Er zijn drie soorten kaarten:
• Normale kaarten incl. 3 bingo kaarten voor € 30,--
• VIP kaarten incl. een extra bingo kaart, een drankje en een plaats vooraan voor € 50,--
• En voor de mannen een kaart voor € 15,-- om gezellig een borrel te drinken en mee te doen aan de proeverij van bier, wijn en whiskey!

Programma:
19:00 uur: Binnenkomst met muziek, opening Hippy Chick Markt, welkomsdrankje en muziek door Fleur.
20:00 uur: Opening met een kort filmpje van Duchenne en een verhaal van Saskia en Jacco over hun zoon Daan en zijn ziekte
20:30 uur: Aanvang Hippy Chick Bingo, 3 rondes per kaart en super prijzen
21:30 uur: Pauze met muziek op de gang, Hippy Chick Markt en een drankje voor eigen rekening. Tevens kaart verkoop voor de extra bingo ronde voor de reis naar Ibiza!!!
22:30 uur: Terug naar de zaal met een mode flits van Loek Mode en daarna de Ibiza ronde bingo! (meteen volle kaart)
Aansluitend een optreden van 1 van de artiesten.
23:30 uur: Hippy Chick Markt weer open, een optreden van een artiest in de gang en daarna de After Party van de avond!
01:30 uur: Sluiting van een hopelijk zeer geslaagde en succesvolle avond !

Tijdens de bingo is ook aan de mannen gedacht. In de lounge is dan een proeverij van wisky, bier en wijn, darten, biljarten en . . .


zaterdag 18 april

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een kienavond in Dorpshuis De Huyskamer, aanvang 20:00 uur.

Het is de laatste Kienavond van het seizoen. Er worden 8 rondjes gespeeld. De Kienavond is ongeveer om 23:.30 uur afgelopen met als afsluiting de gratis vleesprijzen van slagerij Broersen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zaterdag 18 en zondag 19 april

Dubbelexpositie

MEDEMBLIK - Schilder Ad Noorlander en costume designer Ella Siekman exposeren hun werk in het Regatta Center Medemblik. Kunst en de watersportlocatie komen in dit expositieweekend op bijzondere wijze samen: beide kunstenaars combineren de zeilsport op een geheel eigen wijze in hun werk.

Ad Noorlander laat zich inspireren door de elementen water en licht in zijn schilderwerk, dat zich kenmerkt door een impressionistische stijl met veel snelheid en beweging. Kostuumontwerpster Ella Siekman gebruikt zeildoek in haar ontwerpen waarin de elementen licht, water en vogels centraal staan.

De expositie is van 11:00 tot 21:00 uur gratis te bezoeken in MED Trattoria (Regatta Center Medemblik) Vooroever 2 Medemblik.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.


zaterdag 18 en zondag 19 april

Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel

BARSINGERHORN - Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel in Café de Fortuin, Heerenweg 144. De voorstelling wordt voorafgegaan door een diner, dat om 18:00 uur begint. De regie is in handen van Max Kaptijn.

Het stuk is geschreven door Ray Cooney en John Chapman en vertaald door John Lanting Philip Krommelin en Geert Heykoop runnen al vele jaren met wisselend succes een uitgeverij in Rotterdam-Kralingen. Beiden zijn al jaren, voor de buitenwacht, gelukkig getrouwd. Op persoonlijk vlak verschillen de heren nogal, de één kan zijn ogen niet van het vrouwelijk schoon afhouden en heeft nogal eens een 'scharrel', de ander zweert bij beige behang en eikenhouten lambrisering. In deze nieuwe eeuw lijkt moderniseren echter het toverwoord voor succes en ook het appartement van Philip ontkomt niet aan de nieuwe tijdgeest. Hiervoor is de ietwat excentrieke interieurdesigner Arthur Figé ingehuurd. En die weet van aanpakken en niet alleen op interieurgebied. Het is de dag voor het grote boekenbal. Philip en zijn vrouw Henriët gaan met tegenzin heen. Geert maakt van de gelegenheid gebruik om het appartement te 'boeken' voor een nieuwe scharrel. Wat hij niet weet is dat zijn vrouw Karin die avond ook het appartement wil gebruiken voor haar avontuurtje. Voeg toe Figé en zijn plannen met de Deutsche aupair Silvie en het feest is bijna compleet. Bijna want Philip en zijn vrouw gaan niet naar het boekenbal zodat iedereen de verkeerde tegenkomt op zijn of haar liefdespad. Als kersje op de pudding is daar de beroemde maar zeer nette kinderboekenschrijfster Anne-Jo de Vries die persé vanavond een nieuwe uitgever wil. Haar vorige was tot haar schande overgegaan tot het uitgeven van boeken met meer romantische inslag en daar moet ze niets van hebben. En dat terwijl er bij Philip 4 stelletjes rondhupsen waarvan maar niet duidelijk wil worden wie nu bij wie hoort en waarom.

Kaarten kosten € 25,00 (inclusief diner). U kunt kaarten telefonisch bestellen op nummer 0224-531875.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 19 april

Wandeling rond het Amstelmeer

VAN EWIJCKSLUIS - Landschap Noord-Holland organiseert een wandeling rond het Amstelmeer. Het Amstelmeer is een prachtig gebied met veel natuur en daarom heel interessant voor een rondwandeling. Landschap Noord-Holland zet zich in voor het behoud van deze bijzondere omgeving. In het meer liggen eilandjes, die speciaal zijn aangelegd voor de vogels. Daar is altijd wat te zien!

Er broeden vogels, maar er zitten ook altijd soorten die hier genieten van de rust. U ziet er bijvoorbeeld allerlei ganzen en eenden, maar ook aalscholvers en steltlopers. Ook de lepelaar is weer terug uit het zuiden. Er wordt goed gelet op het prachtige baltsgedrag van de futen die hier broeden. Een lust voor het oog. Ook roofvogels als bruine kiekendief en buizerd zou u best eens tegen kunnen komen.


Baltsende futen - foto Gerard Bos

U passeert tijdens het wandelen de promotiewagen van Landschap Noord-Holland. U kunt er gratis koffie en thee krijgen. Vooraf opgeven is handig en kan via www.gaatumee.nl, maar aansluiten ter plekke kan ook. Het is een lange wandeling, dus pas uw kleding en schoeisel aan aan het weer op die dag.

Tijd: 9:00-13:00 uur, afstand ca. 14 km.
Vertrekpunt: Het uitkijkpunt op de Amsteldiepdijk, vlakbij het dorpje Van Ewijcksluis. Vanuit Den Helder: Op de rotonde de 3e afslag naar de ventweg. Vanuit Wieringen: Op de rotonde 1e afslag naar de ventweg.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.


zondag 19 april

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. S. Lamsma uit Schoorl in de Hippolytuskerk.


zondag 19 april

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


dinsdag 21 april

Workshop hoed maken

STROE - U kunt in het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” een hoed maken. Het wordt een leuke en creatieve dag voor maximaal 12 personen. Èn gezellig bovendien.

De start is om 10:30 uur met koffie en wat lekkers. Dan krijgt u tekst en uitleg voor wat betreft materiaal, mogelijkheden en effecten. Er wordt gewerkt met crine; daarmee kun je alleen maar iets moois maken!
Tussen het werken door is er tijd voor een lekkere lunch en een rondje door het museum.
Aan het eind van de dag heeft u voor € 30,- een mooie dag gehad en gaat u met een originele hoed naar huis.

Opgeven kan tot 20 april via info@museumjanlont.nl of tel. 0227-592229 /0646797870.


woensdag 22 april

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 24 april

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de vierde avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De laatste competitieavond is op 29 mei.


vrijdag 24 t/m maandag 27 april

Zachte Bed Race

DEN OEVER - Voor de vierde maal wordt om 19:00 uur het startschot gegeven voor de Zachte Bed Race: een 72-uurs zeilmarathon voor traditionele visserijschepen op de Waddenzee. Botters en schouwen zeilen de haven van Den Oever uit en kiezen ieder hun eigen koers over het Wad. Ze doen de volgende 72 uur zoveel mogelijk plaatsen aan, zoals Amsteldiep, Noorderhaaks, De Cocksdorp, Harlingen, Brezandijk, Vieland, West-Terschelling en Ameland. Met iedere plaats die ze aandoen, verdienen ze punten. Om te bewijzen dat ze daar echt geweest zijn hangen ze een vlaggetje op of maken een foto.

De tocht op de Waddenzee wordt bepaald door weer en wind, en natuurlijk door het getij. Door het getij wordt de soms sterke stroming bepaald, en zijn grote delen van de Waddenzee tijdelijk ondiep of drooggevallen. De Zachtebed Race is vernoemd naar het zachte bed, een ondiepte tussen Texel en Harlingen, die grofweg het middelpunt van het wedstrijdgebied vormt. Om zoveel mogelijk plaatsen aan te doen, komt het dan ook aan op goed navigeren, benutten van het getij, omgaan met wisselende weersomstandigheden en in het donker varen. De zeilmarathon draait niet alleen om het opdoen van ervaring en vaardigheden die horen bij varen op het wad, maar ook om uithoudingsvermogen, inventiviteit, vooruitdenken en vooral (goed) zeemanschap.Na hun strijd met de elementen, zeilen de deelnemers in de loop van maandagmiddag de haven van Den Oever weer binnen. De prijsuitreiking is op maandagavond rond een uur of acht in De Houtzolder in Den Oever. De eerste prijs wordt dan uitgereikt aan de schipper en bemanning die de meeste punten hebben verzameld in de kortste tijd.

Tijdens de zeilmarathon mag geen gebruik worden gemaakt van van motor, gps en andere moderne hulpmiddelen. Een uitzondering op die regel is dat er wel mag worden geblogd, getwitterd en gefacebookt zolang dat maar niet gaat over weersvoorspellingen of taktiek. Via www.zachtebedrace.nl is de Zachtebedrace te volgen.

Inschrijven en meer informatie: inschrijven@zachtebedrace.nl, 06-44250887 (Marijn) of 06-54346339 (Wouter)
Meer informatie tijdens de wedstrijd: volg facebook en de blogs van de deelnemers via www.zachtebedrace.nl. Daar staan ook indrukken van vorige edities.


zaterdag 25 april

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 25 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De achtste wedstrijd uit de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein in Wieringerwerf.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat uit tien wedstrijden.
De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost 3 euro en men kan zich inschrijven bij de enige echte Meertour kar die op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.


zaterdag 25 april
zaterdag 25 april

Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel

BARSINGERHORN - Toneelvereniging Barsingerhorn speelt Drie maal twee is zes teveel in Café de Fortuin, Heerenweg 144. De voorstelling begint om 20:00 uur. De regie is in handen van Max Kaptijn.

Het stuk is geschreven door Ray Cooney en John Chapman en vertaald door John Lanting Philip Krommelin en Geert Heykoop runnen al vele jaren met wisselend succes een uitgeverij in Rotterdam-Kralingen. Beiden zijn al jaren, voor de buitenwacht, gelukkig getrouwd. Op persoonlijk vlak verschillen de heren nogal, de één kan zijn ogen niet van het vrouwelijk schoon afhouden en heeft nogal eens een 'scharrel', de ander zweert bij beige behang en eikenhouten lambrisering. In deze nieuwe eeuw lijkt moderniseren echter het toverwoord voor succes en ook het appartement van Philip ontkomt niet aan de nieuwe tijdgeest. Hiervoor is de ietwat excentrieke interieurdesigner Arthur Figé ingehuurd. En die weet van aanpakken en niet alleen op interieurgebied. Het is de dag voor het grote boekenbal. Philip en zijn vrouw Henriët gaan met tegenzin heen. Geert maakt van de gelegenheid gebruik om het appartement te 'boeken' voor een nieuwe scharrel. Wat hij niet weet is dat zijn vrouw Karin die avond ook het appartement wil gebruiken voor haar avontuurtje. Voeg toe Figé en zijn plannen met de Deutsche aupair Silvie en het feest is bijna compleet. Bijna want Philip en zijn vrouw gaan niet naar het boekenbal zodat iedereen de verkeerde tegenkomt op zijn of haar liefdespad. Als kersje op de pudding is daar de beroemde maar zeer nette kinderboekenschrijfster Anne-Jo de Vries die persé vanavond een nieuwe uitgever wil. Haar vorige was tot haar schande overgegaan tot het uitgeven van boeken met meer romantische inslag en daar moet ze niets van hebben. En dat terwijl er bij Philip 4 stelletjes rondhupsen waarvan maar niet duidelijk wil worden wie nu bij wie hoort en waarom.

Kaarten kosten € 8,00 (inclusief koffie). U kunt kaarten telefonisch bestellen op nummer 0224-531875.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 26 april

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A. van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.


zondag 26 april

Balgzandexcursie

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland u mee naar Balgzand. Met meer dan 700 hectare is Balgzand het grootste natuurgebied van deze organisatie. Eind april zitten we midden in het broedseizoen en dat is altijd een spannende tijd voor natuurbeheerders. Welke soorten vogels maken er dit jaar op de schorren een nest en wat is het resultaat? Behalve roofdieren en gebrek aan voedsel is de zee ook een gevaar. Storm en springvloed kunnen het einde betekenen van eieren en jongen.

De groep gaat kijken wat de natuur deze keer in petto heeft. Soms broeden er lepelaars op Balgzand. Is dat dit jaar ook het geval? Misschien krijgt u noordse sterns te zien, want er broeden er een aantal, net als zilvermeeuwen, stormmeeuwen en kleine mantelmeeuwen. Ook trekvogels maken het bezoek interessant. Het zijn vooral steltlopers als rosse grutto, kanoet- en bonte strandloper. Vaak tienduizenden. De vogels dragen hun zomerkleed en zien er prachtig uit.


Jonge lepelaars op Balgzand - foto Do van Dijck

Voor en na de excursie is het informatiepunt ’t Kuitje geopend. In het informatiepunt staan onder andere een aantal aquaria; daarin kunt u zien wat er in de Waddenzee zoal onder het wateroppervlak leeft. Uiteraard staat er een kopje koffie of thee klaar. Meer dan genoeg redenen dus om eens langs te komen!

Tijd: zondag 26 april, 12.30-14.30 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-.
Aanmelden graag via www.gaatumee.nl. Ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.


zondag 26 april

Finale Liaison Talentenjacht

WESTERLAND - Vandaag om 16:00 uur is finale van de Liaison Talentenjacht in Brandend Zand Westerland.

LTJ is een talentenjacht voor vocalisten en instrumentalisten onder auspiciën van de Liaison Studio van Dick Kempe, Alexander Bügel en Jeroen Drenth. De eerste editie werd gehouden in de maanden maart en april van 2014. Maar liefst 30 deelnemers namen deel aan deze wedstrijd en het niveau was bijzonder hoog. Winnares Fleur Raateland won een professionele cd-opname en vijftig cd's.


Winnares LTJ ’14, Fleur Raateland

Meer informatie en aanmeldingen op www.talentenjacht.net.


zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


maandag 27 april (Koningsdag)

Koningsdag in Winkel


WINKEL - Elke Koningsdag is het weer groot feest in Winkel. Om 10:00 uur start de Kindermarkt en verkopen kinderen hun overtollige spulletjes. Om 11:00 uur starten spelletjes. Elk kind of gezin kan gratis meedoen.


Je haalt een deelnemerskaart in de tent van koek en sopie. Op deze kaart kunnen de kinderen ook gratis 1x limonade en popcorn halen. Bij alle spellen staat een begeleider/vrijwilliger. Ouders kunnen natuurlijk meedoen, maar vinden ook een heerlijk plekje op het grote terras. De spelletjesdag sluit om 14:00 uur.


De opbrengsten van het enorm populaire Rad van Fortuin zijn voor de kas van Evenementen Commissie Winkel, zodat daar weer nieuwe activiteiten van kunnen worden georganiseerd. De prijzen worden ter beschikking gesteld door de middenstand, maar ook particulieren schenken cadeautjes.


dinsdag 28 april

Vroege vogelwandeling

SCHOORL - De binnenduinrand van de Schoorlse Duinen is rijk aan vogels. Vooral in het voorjaar kan je hier in de vroege morgen genieten van hun zang. De Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer gaat met je op onderzoek en kan je veel over de vogels vertellen.

De vroege wandeling begint om 6:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. De deelname is € 6,00 p.p. en duurt ongeveer 2 uur. Kinderen kunnen mee vanaf 8 jaar. Tip: neem een verrekijker mee. Aanmelden kan via de webwinkel: www.staatsbosbeheer.nl/vroegevogelsschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Tel. 072-509 3352.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 -19:00 uur.

(Foto: Staartmezen)


woensdag 29 april

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 29 april

Reisvaccinatiedag

DEN HELDER - GGD Hollands Noorden wil ouders met kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico's tijdens hun vakantie naar het buitenland. De GGD organiseert een reisvaccinatiedag waar reizigers met flinke korting op het consulttarief gevaccineerd kunnen worden voor een reis naar Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië en Turkije.

Waarom vaccineren?

Met de zomervakantie weer voor de deur boeken vele mensen een reis naar Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië of Turkije. Het blijkt dat reizigers in deze landen gezondheidsrisico’s op kunnen lopen. Het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering (LCR) adviseert vaccinaties voor deze landen. Echter, uit onderzoek blijkt dat slechts 50% van de reizigers naar deze landen ook daadwerkelijk een vaccinatie haalt. In deze landen is het risico op een besmetting met hepatitis A of een andere ernstige infectieziekte hoog. Bijvoorbeeld door besmet water of voedsel. Veel mensen realiseren zich niet dat zij gezondheidsrisico’s lopen op vakantie. Door deze reisvaccinatiedag hopen wij dat mensen gezond op reis gaan en gezond weer terug komen.

Reisvaccinatiedag
De reisvaccinatiedag in Den Helder vindt is van 15:45 - 19:30 bij GGD Hollands Noorden, locatie Den Helder (in de Koploper). Tijdens deze speciale reisvaccinatiedag kan men alleen gevaccineerd worden voor een reis naar bovengenoemde landen. Uiteraard verstrekt de GGD daarbij de nodige informatie en beantwoordt zij vragen.

Korting
Wat de reisvaccinatiedag speciaal maakt, is de korting die men op ieder consult krijgt! Op deze dag betaalt men slechts € 10,00 p.p. voor het consult i.p.v. € 20,50 p.p..
Gezinnen betalen maximaal € 30,00 voor een consult voor 4 personen of meer. Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties!
Controleer uw zorgverzekering of de kosten voor het consult en de vaccinaties vergoed worden!


(ADVERTENTIE)


HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 1 mei

Themabijeenkomst Administratie op orde

DEN HELDER - Bent u vaak op zoek naar belangrijke papieren? Weet u niet wat u moet bewaren en wat weg kan? Heeft u het overzicht in inkomsten en uitgaven nog?

Omring en een budgetcoach lopen de administratie door en leren een paar handige trucs om het overzichtelijk te krijgen zonder er al veel tijd aan te besteden. Er zijn veel veranderingen door het internetbankieren. Acceptgirokaarten raken eruit en steeds meer bankfilialen worden gesloten. Hoe maak je de switch naar internetbankieren.
De bijeenkomst is van 13:30 – 16:00 uur in De Koploper, Prins Hendriklaan in Den Helder.
Deelname kost € 5,00 voor Omring pashouders

Neem gerust een introducee mee! (zonder Omringpas, zelfde prijs).

Voor aanmelding en/of informatie kunt u terecht op www.omringpas.nl.
Telefonisch met 088 - 206 89 10 of mail naar cursusbureau@omring.nl.


zaterdag 2 t/m woensdag 6 mei
zaterdag 2 mei

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De negende wedstrijd uit de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein in Wieringerwerf.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat uit tien wedstrijden.
De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost 3 euro en men kan zich inschrijven bij de enige echte Meertour kar die op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.
Robbenoordbosloop


zondag 3 mei

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 3 mei

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 6 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 6 mei

Herhalingsles AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken geeft een herhalingsles AED in het Westfriesgasthuis. De aanvang is 19:20 uur.

Een geldig diploma, niet ouder dan 1 jaar, is vereist.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC, dan bellen met 0229-236729.


vrijdag 8 mei

Vroege vogelwandeling

SCHOORL - De binnenduinrand van de Schoorlse Duinen is rijk aan vogels. Vooral in het voorjaar kan je hier in de vroege morgen genieten van hun zang. De Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer gaat met je op onderzoek en kan je veel over de vogels vertellen.

De vroege wandeling begint om 6:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. De deelname is € 6,00 p.p. en duurt ongeveer 2 uur. Kinderen kunnen mee vanaf 8 jaar. Tip: neem een verrekijker mee. Aanmelden kan via de webwinkel: www.staatsbosbeheer.nl/vroegevogelsschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Tel. 072-509 3352.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 -19:00 uur.

(Foto: Winterkoning)


zaterdag 9 mei

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 9 mei

Kroegentocht Bridgeclub Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert voor de zevende keer een kroegentocht langs 7 horecagelegenheden in Hippolytushoef.

De Wieringer kroegentocht is in de eerste plaats een gezelligheidstoernooi, waarbij het ontmoeten van andere bridgers voorop staat. Er wordt dan ook niet met het spreekwoordelijke mes op tafel gespeeld. Deelnemers bezoeken zeven horecagelegenheden, waar steeds vier spellen worden gespeeld. Evenals vorige jaren worden twee spellen per tafel gespeeld. Zo ontmoeten de bridgers gedurende de dag veel andere mensen. Ook dit jaar is gekozen voor drie lijnen. Dan speelt iedereen tegen paren van ongeveer gelijke sterkte en hebben paren uit lagere lijnen kans op een leuke prijs.Deelname kost € 40,00 per paar. Daarbij is een kopje koffie in de eerste horecagelegenheid en een lunch in één van de zeven locaties inbegrepen. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie, waarin ook de standen kunnen worden bijgehouden. Het bridgetoernooi begint om 10:30 uur in café-bar De Harmonie aan het Kerkplein 1 in Hippolytushoef. Daar is om ± 17:30 uur ook de prijsuitreiking. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier, dat is te vinden op de website www.nbbclubsites.nl/club/4008. Voor wie aanmelden via het formulier niet lukt, kan dat ook doen door sturen van een email (bridgeclubwieringen@xs4all.nl) of telefonisch bij Siebrand Veenstra 0227-592354.

De inschrijving sluit bij het bereiken van het maximale aantal van 84 paren. Wie mee wil doen, wordt aangeraden om niet te lang te wachten met aanmelden, want vol is vol.


zaterdag 9 mei

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De laatste wedstrijd uit de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein in Wieringerwerf.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat uit tien wedstrijden.
De wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost 3 euro en men kan zich inschrijven bij de enige echte Meertour kar die op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.


zaterdag 9 mei

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 10 mei

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. A. Blokker uit Callantsoog in de Hippolytuskerk.


woensdag 13 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 14, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei

Kermis in Hippolytushoef


zaterdag 16 en zondag 17 mei

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 16 en zondag 17 mei

Tuinfair Limmer Schou

WINKEL - Dit weekeinde vindt voor de zevende keer de Tuinfair Limmer Schou plaats in de tuin van de familie Bijman aan de Oude Provincialeweg 5 in Winkel.De kramen staan tussen de borders en de bomen in het park. Daardoor is het heel sfeervol. Er is brocante, huis- en tuindecoraties heel veel kado artikelen en lekkere dingen. En natuurlijk gezelligheid op de terrassen.
Open van 11:00 tot 17:00 uur. Entree € 3,50 inclusief koffie of thee.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


woensdag 20 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 20 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)


woensdag 20 mei

Inloopvergadering Dorpsraad


HARINGHUIZEN/MOERBEEK - Dorpsraad Haringhuizen-Moerbeek vergadert in het Dorpshuis De Oude Stal te Haringhuizen.

De dorpsraad houdt dit keer een inloophalfuurtje organiseren om de mogelijkheid te geven om met vragen of ideeën te komen. Dit is dus geen jaarvergadering.
U bent tussen 20:00 uur en 20:30 uur van harte welkom.


zaterdag 23 mei

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 23 mei

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 24 en maandag 25 mei

Kermis in Nieuwe Niedorp en 't Veld


dinsdag 26 mei

Kermis in 't Veld


woensdag 27 mei

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 29 mei

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de laatste avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.


dinsdag 2 juni

Reisje Vrouwen van Nu

WIERINGEN - De busreis van de Wieringer afdeling Vrouwen van Nu gaat naar het borduurmuseum ’t Losse Steekje in Barneveld en de Passiflora hoeve op de Veluwe. Het belooft een afwisselende dag te worden met koffie of thee met appelgebak en een driegangen lunch.

Het borduurmuseum ’t Losse Steekje heeft ook rekening gehouden met mannelijke bezoekers. Zij kunnen een complete afdeling met allerhande houtsnijwerk bezoeken. Een echte aanrader! In het museum zelf een grote vast collectie borduurwerken met Bijbelse taferelen, jachttaferelen, scheepvaart, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. En regelmatig een wisselexpositie. Naast al het handarbeid, waaronder De Nachtwacht van Rembrandt en prenten van Anton Pieck en Vermeer in borduursteken, een levendige en interactieve presentatie over de geschiedenis van het museum en het borduren.
Na de driegangen lunch een bezoek aan de Passiflora hoeve in Harskamp. Deze hoeve beheert twee belangrijke plantencollecties, namelijk 400 verschillende Passiflora's, honderden Aristolochia's, Fuchsia’s en Hibiscussen en tientallen kuipplanten. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie. In de vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons te vinden.

De reis op 2 juni vangt aan om 8:00 uur te Westerland, 8:10 ’t Hoekje te Hippolytushoef en 8:20 bij molen de Hoop te Den Oever. Kosten voor dit reisje bedragen € 52,= voor leden en € 56,= voor niet leden.
Aanmelden kan tot 18 april bij Annie Bruijstens, 0227-591722, Annie Kraak, 0227-512808, Nel van der Oord, 0227-591219 of per mail anniebruijstens@gmail.com.


woensdag 3 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 3 juni

Herhalingsles AED

HOORN - De Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken geeft een herhalingsles AED in het Westfriesgasthuis. De aanvang is 19:20 uur.

Een geldig diploma, niet ouder dan 1 jaar, is vereist.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC, dan bellen met 0229-236729.


vrijdag 5 juni

Kermis in Lutjewinkel


zaterdag 6 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 6 juni
zaterdag 6 en zondag 7 juni

Kermis in Lutjewinkel en Wieringerwaard


zondag 7 juni

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 7 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


maandag 8 juni

Kermis in Wieringerwaard


woensdag 10 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 17 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 20 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 20 en zondag 21 juni

Kermis in Westerland


zondag 21 juni

Excursie Historische Vereniging Wieringen

WIERINGEN - De Historische Vereniging Wieringen bezoekt het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het museum Koloniehof in Fredriksoord. In Veenhuizen wordt een rondleiding verzorgd.

Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf van ongeveer 1600 tot heden, in Nederland. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten, die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers.

In het museum Koloniehof wordt het verhaal vertelt over de Maatschappij van Weldadigheid. Deze maatschappij is opgericht om schrijnende armoede in het begin van de negentiende eeuw te bestrijden. De man hier achter was de sociaal bewogen Johannes van den Bosch.

De kosten van de excursie bedragen € 48,00 per persoon, inclusief koffie met gebak en lunch.
Aanmelden kan tot 1 juni bij Agnes van Zoonen (0227-593606), Lies Jacobs (0227-60264) of per e-mail excursie@historischwieringen.nl.

De excursie gaat door bij voldoende deelname.


woensdag 24 juni

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


woensdag 1 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juli

Kermis in Middenmeer


zondag 5 juli

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 8 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 10 juli

Kermis in Barsingerhorn


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zaterdag 11 en zondag 12 juli

Kermis in Barsingerhorn en Moerbeek


maandag 13 juli

Kermis in Barsingerhorn


woensdag 15 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20, maadag 21 en dinsdag 21 juli

Kermis in Oudesluis


woensdag 22 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 juli

Kermis in Anna Paulowna


woensdag 29 juli

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 30, vrijdag 31 juli, zaterdag 1, zondag 2 en maandag 3 augustus

Kermis in Hippolytushoef


zondag 2 augustus

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 5 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


donderdag 6 augustus

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


maandag 10 augustus

Kermis in Wieringerwerf


woensdag 12 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 14 augustus

Kermis in Haringhuizen


zaterdag 15 en zondag 16 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


maandag 17 augustus

Kermis in Oude Niedorp


woensdag 19 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


vrijdag 21, zaterdag 22,zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus

Kermis in Den Oever


zondag 23 en maandag 24 augustus

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


woensdag 26 augustus

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 29, zondag 30 maandag 31 augustus

Kermis in Nieuwe Niedorp


woensdag 2 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 5 en zondag 6 september

Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw is van 11:00 - 17:00 uur geopendHet Nederlands Kremlin is een kunsttuin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


woensdag 9 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 september

Kermis in Zijdewind


woensdag 16 september

Kofferbakmarkt

ANNA PAULOWNA - Op het Veerburgplein is van 9:00 uur tot 16:00 uur een kofferbakmarkt.

Houdt voor meer informatie de Facebookpagina van het evenement in de gaten.


zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 september

Kermis in Kolhorn


zaterdag 26 en zondag 27 september

Kermis in Winkel


vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Kermis in Breezand


zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.

Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...