Vespers
Uitgegeven op 26-03-2015 om 10:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In Stille Week, de week voorafgaand aan Pasen, worden in de R.K. kerk te Hippolytushoef oecumenische vespers gevierd.

Tijdens deze vespers, die ongeveer een half uur duren, wordt op een meditatieve manier stilgestaan bij de betekenis van het lijden en de opstanding van Jezus Christus als voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen.
Elke dag wordt na een begroeting een vers van een lied gezongen en een psalmgebed uitgesproken. Dan volgen enkele verzen uit een wisselende psalm en een evangelielezing. Deze lezingen cirkelen rond woorden als stilte, ontferming, vrede en barmhartigheid. Woorden die met Jezus verbonden zijn en die haaks staan op het geweld en de rechtvaardiging daarvan in de wereld van vandaag. Woorden die uitnodigen tot reflectie op het lijden van mens en dier en op vernieuwing van Gods schepping.
Hierna wordt ongeveer vijf minuten stilte in acht genomen om te mediteren op het gelezene: welke indruk maakt Jezus hier op mij? Herken ik iets van mezelf in wat hier gebeurt? En welk woord van Jezus raakt mij ten diepste?

De vespers, die om 19.00 uur beginnen, worden iedere avond besloten met een wisselend lied, een gebed, een slotlied en een zegenbede.
Op maandag 30 maart zal Peter Glim voorgaan, op dinsdag 31 maart pastor Ignas Tilma en op 1 april ds. Tjalling Kindt.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...