Harmonie 2 wint topper van Old Stars 1
Uitgegeven op 16-03-2015 om 22:08  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - De zaalvoetballers van Harmonie 2 moesten vrijdag tegen Old Stars 1 aantreden in de topper in de HZVO hoofdklasse. Harmonie 2 had eerder in de competitie met 2-10 van Old Stars 1 verloren. Dit keer nam het team een 3-6 overwinning mee naar huis.

Harmonie begon heel sterk aan de wedstrijd. Er werd gelijk al veel diepte gezocht. Old Stars had veel moeite om Pieter Mulder en Bart de Kleine van de bal te krijgen. Dit leverde al wat kleine kansjes voor de Harmonie op. Old Stars kwam niet verder dan een aantal schoten van afstand. Een van de uitblinkers deze avond, Maikel Hoekstra, wist na een mooie actie de 0-1 binnen te schieten. Even later kon Martin Uythof de 0-2 intikken, nadat de keeper de bal los liet na een schot van Pieter Mulder. Old Stars kwam nog al gelukkig net voor rust op 1-2. Dit na een aantal fouten in de verdediging van Harmonie.

De druk op het doel van Sandor Doesburg werd steeds groter. Na een goede redding op een aanval van Old Stars kwam de bal voor de voeten van de spits van Old Stars terecht, die kon daarna de bal in de kruising schieten, 2-2. Old Stars werd op dat moment beter en deed er alles aan om de 3-2 te maken. Door goed verdedigingswerk van Martin en Stef de Koning, bleef het 2-2. Na een mooie combinatie van Bart de Kleine met Pieter Mulder kon Pieter fraai afronden, 2-3. Hierdoor knakte er iets bij Old Stars. Ze gingen hun frustraties afreageren op de scheidsrechter. Zo werd er al een speler met 2 minuten uit gestuurd. Harmonie kon geen doelpunt maken met een man meer. Even later kon Maikel de 2-4 binnen schieten na een geweldige panna! Kort daarna kon Pieter de 2-5 maken. De spelers van Old Stars gingen steeds meer tegen hun zelf spelen. De scheidsrechter kreeg het aan de stok met een speler van Old Stars. Na een flinke woordenwisseling werd hij met rood van het veld gestuurd. Hierdoor kwamen ze de laatste 5 minuten met een man minder te spelen. De Harmonie speelde de resterende rustig uit, maar kreeg toch nog een doelpunt tegen, 3-5. Gelukkig kon Youri Jansma nog de eindstand op 3-6 brengen.

Opstelling Harmonie 2; S. Doesburg, M. Uythof, S. de Koning, M Hoekstra, Y. Jansma, B. de Kleine, P. Mulder. Coach R. de Bie.