Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, de gezondste markt van NederlandUitgegeven op 03-03-2015 om 10:10 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Al is het weer er nog niet naar, achter de schermen zijn ze al weer druk bezig met allerlei leuke activiteiten voor het voorjaar en de zomer. Heeft u de agenda al klaar liggen?? Dan kunt u voor 18 juli het VIStival noteren en de Visserijdagen zijn dit jaar van 21 augustus t/m 25 augustus.
Esmeralda:
Deze week hebben we een gezonde vis in de aanbieding. Nu is natuurlijk elke vis gezond, maar de zalm helemaal! Zalm bevat namelijk wel veel vet, maar wel de goede vetten, omega 3 vetzuren. En die zijn erg gezond voor de mens. Ze verkleinen de kans op hart en vaatziekten, artritis, depressies en zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte. Maar ze zorgen ook voor een goede groei van het lichaam en zijn goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen! Wat wil een mens nog meer!
Verse zalmfilet € 12.50 per kilo!
U kunt de zalmfilet bestellen in de
webshp.
Heeft u problemen om in de webshop te komen?
Neemt u dan even contact met ons op, we helpen u graag!
En dan uiteraard weer een lekker recept voor bij de aanbieding.
Zalm in zoutkorst.
Ingrediënten:
500 g grof zeezout
250 g bloem
1 ei
125 ml kraanwater
8 g dille
1 rode ui
600 g verse zalmfilet
braadslee
bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.
Meng het zout met de bloem. Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout. Meng alles door elkaar. De eidooier wordt niet gebruikt. Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.
Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee. Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui. Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm. Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar. Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct.
Lekker met opgebakken Opperdoezer rondjes en salade.
Tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl