Maedilon-VZV niet te stuiten in derby tegen ZAP
Uitgegeven op 03-02-2015 om 11:35  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - In een bomvolle Sporthal ’t Zijveld lieten de meiden van Betty Plasmeyer nog maar weer eens duidelijk zien dat VZV momenteel veruit het beste, sterkste en mooiste handbal presenteert in de gemeente Hollands Kroon

(Redactie: bij de dames Theo, Tonegido BKC, heren, kunnen er ook wat van hoor!).

Nadat VZV de eerste confrontatie in de uitwedstrijd al overtuigend werd gewonnen met 20-33 werd de thuiswedstrijd ook weer met groot machtsvertoon gewonnen en werd het team van trainer/coach Ronald van de Kamp met de topscore van VZV vorig seizoen Riekkie Singer in de gelederen met 27-15 van het veld gespeeld.

VZV begon nerveus aan deze beladen wedstrijd slordig balverlies bracht ZAP al na een halve minuut op voorsprong. Nadat de ZAP keepster een snelle Break van Lisanne Kolken nog knap onschadelijk wist te maken zorgde Kim Jimmink voor de gelijkmaker.

Daarna nam VZV een 3-1 voorsprong door Joyce Hillen en een pegel van Brit Stegers.

VZV had de zenuwen inmiddels onder controle maar wist echter in de beginfase enkele 100% kansen uit o.a. drie breaks niet te verzilveren, ZAP keepster Sharon van de Gulik groeide door fantastische reddingen uit tot de beste speelster van de Breezandse formatie.

ZAP vocht zich terug naar 3-3 en wist na eerst nog een hard schot van Britt Stegers op de paal zelfs in de 10 e minuut brutaal een 3-4 voorsprong te nemen.

Daarna was het gebeurt met ZAP, Britt Stegers zorgde met twee loepzuivere schoten hoog in het doel voor een 5-4 voorsprong. Door een razendsnelle break van Joyce Hillen en een schitterend lobje van Linsey Perre stond VZV na 15 min. op een 7-4 voorsprong.

Riekie Singer benutte vervolgens een strafworp 7-5, ZAP probeerde met wat meer fysiek spel dichterbij te komen en het eerst slachtoffer was Britt Stegers die robuust omver werd gekegeld in de verdediging waardoor ze enkele minuten verzorgd moest worden door verzorger Jan Jorna om verder te kunnen spelen. Meteen nadat de wedstrijd werd hervat bracht Kim Jimmink met een hard en zuiver schot de 8-5 op[ het score bord

ZAP klampte weer aan en kwam door een score en een benutte pingel terug tot 8-7 .

De anders altijd zo trefzekere Lisanne Kolken ronde haar inmiddels vierde break–out nu wel fantastisch af 9-7. Selina Bruin scoorde vervolgens net als Lisanne Kolken haar eerst doelpunt 10-7, Linsy Perre en Selina Bruin wisten beide de uitblinkende ZAP goalie met een listig lobje te verschalken waarna Joyce Hillen in de laatste minuut nog een break-out op de paal kegelde waarna ZAP in de laatste aanval vlak voor het rust signaal nog voor de 12-9 Ruststand zorgde .

VZV was voor rust de bovenliggende partij maar het verschil was nog steeds miniem en bedroeg nog steeds niet meer dan drie doelpunten. Voor de ruim vierhonderd toeschouwer waar onder zich ook de wethouder van sport in Hollands Kroon en de speciaal voor deze wedstrijd overgekomen Zijdewindse handbalinternationaal Jessy Kramer zich bevonden was het nog helemaal niet zeker in wie zijn voordeel deze derby zou eindigen ze waren tot nog toe redelijk aan elkaar gewaagd, wat ook met een aantal gemiste kansen van de thuisploeg te maken had.

In het tweede bedrijf kwam Maedilon/VZV meteen geweldig uit de startblokken, het team van Betty Plasmeyer had alle schroom van zich afgeworpen en wilde de toeschouwers laten zien wie de beste was in deze derby. De eerste 10 min. in de Tweede helft walste VZV over hun tegenstander heen, ZAP werd totaal weggespeeld door het ontketende VZV team

Albertine Abube nam het eerste doelpunt in de tweede helft voor haar rekening, op onnavolgbare wijze liet ze de hele ZAP verdediging haar hielen zien en ronde die actie af met een schitterend en snoeihard doelpunt 13-9 . Vervolgens scoorde Kim Jimmink drie beauty’s op rij en bracht Linsey Perre met twee doelpunten en Jocye Hillen de stand na 9 min. op 19-9

ZAP was in no time op een onoverbrugbare achterstand gezet door het ontketende VZV.

Riekie Singer verkleinde de voorsprong nog enigszins door een benutte pingel en een prachtig diagonaal schot hoog in de touwen. In de hierop volgende fase eiste keepster Amber Zomerdijk een hoofdrol voor haar op, ze stopte de ene na de ander strafworp die door de goed leidende scheidsrechters Duineveld en van Nuland aan ZAP werden toegekend

VZV bleef echter doorgaan met scoren, Maud Kruijer kreeg ook haar speelminuten en ook nu scoorde ze weer meteen nadat ze in het veld gekomen was. Topscore en met Amber Zomerdijk de uitblinkster van de wedstrijd Linsey Perre scoorde 5 min. voor tijd de 24-14.

Het slot akkoord was voor Selina Bruin in de laatste minuten wist zij drie maal achter elkaar de keepster van ZAP te verschalken.

Het werd uiteindelijk een zeer verdiende 27-15 overwinning voor de koploper Maedilon/VZV

Doelpunten Maedilon/VZV; Linsey Perre 6. Selina Bruin5, Kim Jimmink 5, Britt Stegers 4, Lotte Houtenbos 2, Joyce Hillen 2, Albertine Abube 1, Maud Kruijer 1, Lisanne Kolken 1.

ZAP : Riekie Singer 4, Floor Smit 3, Maaike Dalmaijer 3, Carlien Verbruggen 2, Franciska van Eekelen 1, Dille Alkemade 1, Fenna Kloosterman 1.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEOVERSLAG!!!!!!!

A.s. zaterdag 7 febr. de Topper DSO - Maedilon/VZV Sporthal De Slenk aanvang 20.15 uur Sportcomplex: IJsselmeerstraat 90, Den Helder.

Voor deze wedstrijd wordt er voor de supporters een bus geregeld het beloofd zeker een spannend spektakelstuk te worden waar alle aanmoedigingen zeer welkom zijn voor het vlaggenschip van Maedilon/VZV. "Dus allemaal naar Sporthal De Slenk in Den Helder".