Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 14-01-2015 om 20:08 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws uit Den Oever.
Waarschijnlijk heeft u er vorige week helemaal niet bij stil gestaan, maar het was even spannend of de vismarkt wel door kon gaan! In het ergste geval had u de afslag niet kunnen bereiken!
Vanwege de harde wind hielden we er rekening mee dat het water op de kant zou komen staan. We hebben het de dagen daarvoor goed in de gaten gehouden, veel naar weersverwachtingen gekeken en naar de waterstanden, maar we hebben zaterdagochtend geluk gehad!
Vrijdagavond en Zaterdagavond heeft er wel water op de kant gestaan. De coupure in de dijk was gesloten zodat het dorp droge voeten heeft gehouden!
Hieronder een paar foto’s van het hoge water. Het blijft een spectaculair gezicht, als geeft het ook wel de nodige extra werkzaamheden voor het personeel om alles droog te houden!
Ze geven voor vanavond en morgen ook nog wat harde wind, daarna krijgen we gelukkig weer wat rustiger weer.
Voor van het weekend geven we u graag een lekker wokrecept
Roergebakken garnalen curry op Thaise wijze.
Ingrediënten (4 personen)
1 kilo gepelde gamba’s
200 gram peultjes
1 paksoi
1 prei
2 teentjes knoflook
2 eetlepels Thaise curry
200 ml water
4 eetlepels kokosmelk
1 eetlepel rijstolie
verse koriander
citroengras (sereh), naar smaak
Bereiding
Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in kokend water met zout. Maak de prei schoon, verwijder het buitenste blad en snijd de prei in ringen. Wassen in ijskoud water.
Snijd de gewassen paksoi in grove stukken en splijt het citroengras doormidden. Knoflook
schoonmaken en fijnhakken. Zet de wok op hoog vuur, doe dit pas als je alle ingrediënten klaar hebt staan. Verwarm de olie en wok de garnalen snel zodat ze een kleurtje krijgen. Voeg daarna ook de grof gehakte knoflook, Thaise curry en het gespleten citroengras toe. Daarna afblussen met water zodat de smaken goed loskomen.
Haal de garnalen vervolgens even uit de wok. Voeg nu op hoog vuur de groenten toe en maak deze snel beetgaar. Voeg de garnalen weer bij de groenten, doe de kokosmelk erbij. Alles snel aan de kook brengen en serveren in een warme kom. Als het nodig is, zout en peper toevoegen.
Een schaaltje gestoomde of gekookte Thaise rijst erbij maakt dit gerecht helemaal af.
Eet smakelijk en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl/webshop