Gezond nieuws van De ZeeVerse VismarktUitgegeven op 09-12-2014 om 16:40 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws uit Den Oever.
'We zijn er maar druk mee, ons nieuwe bestelformulier! We hadden gehoopt dat we er deze week voor het eerst mee konden gaan werken, maar dat lukt helaas nog niet. Ons streven is nu volgende week!
Deze week kunt u nog bestellen via het voor u bekende bestelformulier. Wel een kleine kanttekening, mocht u niet meteen een automatisch verzonden bevestiging ontvangen met een
bestelnummer, neemt u dan even contact met ons op. Mogelijk is de bestelling niet goed doorgekomen. Graag voor vrijdag bellen/mailen, dan kunnen we uw bestelling nog meenemen voor zaterdag 13 december'.
De aanbieding van deze week kunt u
HIER bestellen.
1 kilo kabeljauwfilet voor € 15.00 gratis bakje kruiden !
En daar hebben we uiteraard ook een lekker Kerstrecept bij!
Visstoofpotje (4 personen)*
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 prei
150 gram kleine champignons
150 gram zalmfilet
300 gram kabeljauw
150 gram Hollandse gepelde garnalen
20 gram boter
2 dl visbouillon
1 dl witte wijn
2,5 dl slagroom
mespuntje fijne mosterd
1 laurierblad
mespuntje gedroogde oregano
1 eetlepel gehakt kervel
zout en peper
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Halveer de prei in de lengte, was hem goed en snijd in dunne ringen. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes en snijd in plakjes/kwartjes Snijd de zalmfilet en de kabeljauw in stukken.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de bouillon, wijn,slagroom, mosterd, laurier en oregano toe. Laat dit tot 1/3 inkoken.
Voeg de in stukken gesneden vis toe. Breng alles aan de kook en temper dan het vuur.
Strooi de gesneden prei,kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel op de pan sudderen. Breng op smaak met peper en zout en roer er heel voorzichtig de garnalen door. Pas op dat daarbij de stukken vis niet tot puree worden geroerd.
Leuk om te serveren in kleine pannetje, zodat iedereen aan tafel zijn eigen visstoofpannetje heeft! Lekker met aardappelpuree, rijst of stokbrood.
Een fijne week!!
Oh ja, noteer alvast in uw agenda! Zaterdag 20 december kerstmarkt van 08.30 tot 13.00.
Woensdag 24 december alleen afhalen van bestellingen (tijd nader te bepalen).
Zaterdag 27 december en Zaterdag 3 januari 2015 zijn wij gesloten omdat er dan geen aanvoer is van verse vis, garnalen en langoustines.
Vanaf zaterdag 10 januari weer elke zaterdag geopend van 08.30 tot 12.00.
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486
Elke zaterdag geopend van 8.30 tot 12.00!
*recept van smulweb