Tonegido-Kleine Sluis bij de les tegen Blinkert
Uitgegeven op 07-12-2014 om 23:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na de moeizame overwinning tegen US vorige week moesten de heren van Tonegido / Kleine Sluis zondag laten zien dat ze bij de les waren voor de wedstrijd tegen Blinkert. Een tegenstander waar in de buitencompetitie van gewonnen werd met maar een kleine marge. Dit keer was de marge groter: 29-20.

Tonegido / Kleine Sluis begon scherp aan de wedstrijd. Na de 1-0 voorsprong en de 1-1 liep Tonegido / Kleine Sluis snel uit naar 7-1. Even kwam Blinkert in het spel, maar door goed keeperswerk van Rick Idema (en in de 2e helft Rino Steenvoorden) en slecht afronden van de mannen van Blinkert liep Tonegido uit naar een ruststand van 14-7 Deze stand had veel hoger kunnen uitvallen als er wat zuiniger met de kansen werd omgegaan, veel break kansen werden om zeep geholpen doordat er te snel geschoten werd.
Op slag van rust stond Blinkert nog met 4 spelers in het veld door 2 tijdstraffen voor opmerkingen op de leiding. Hier winnen wij de wedstrijden mee, we moeten handballen en de beslissingen van de scheidsrechters respecteren in plaats van onnodige tijdstraffen te pakken voor commentaar aldus de coach van Tonegido / Kleine Sluis.

De tweede helft begon met 2 nog staande tijdstraffen voor Blinkert, dat buitte de ploeg goed uit door 8 keer te scoren en uit te lopen naar 22-10.
De wedstrijd kreeg een rommelig einde doordat Maikel Baars door een gemene overtreding op zijn schouder, de wedstrijd niet uit kon spelen en voor controle naar het ziekenhuis moest. De eindstand werd uiteindelijk 29-20 voor Tonegido. Een goede overwinning van de mannen van coach Arjan Slaghekke. Nu de focus op volgende week als we tegen Zaanstreek spelen.
Na drie wedstrijden tegen de onderste drie ploegen, nu de wedstrijd tegen de nr. 3 van de ranglijst. Nu komt het er op aan. Laten we hopen dat de blessure van Maikel Baars mee valt en dat we volgende week compleet kunnen aantreden. We zullen weer volledig bij de les moeten zijn om te kunnen winnen in Zaandam.

Doelpunten: Gijs Bakker 8x, Sietse Bakker 8x, Stefan Baars 4x, Senne Hiemstra 3x, Niels Borst 2x, Maikel Baars 2x, Stefan Idema 1x, Jozef Ziacek 1x