Voedselinzameling bij supermarkten SNR gaat in 2014 NIET door
Uitgegeven op 03-12-2014 om 10:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Een week geleden hebben mensen van SNR definitief te horen gekregen dat de voedselinzameling voor de allerarmsten in de omgeving van Sighisoara in RoemeniŽ, welke zij al jaren lang hebben mogen doen bij drie supermarkten in Hollands Kroon, dit jaar door de hoofddirectie van deze supermarktketen is afgeblazen.De reden is dat men rondom de feestdagen in december van geen enkelen organisatie (gedoog)acties in de supermarkten wil hebben. Overigens treffen de desbetreffende supermarkten zelf geen enkele blaam. Ook het plaatselijke management en overige medewerkers staan positief tegenover de winteractie maar moeten nu eenmaal de instructies van bovenaf opvolgen.
Het betekend wel een grote domper voor Stichting Netwerk RoemeniŽ. Niet zozeer voor hun zelf als wel voor de mensen waar uiteindelijk het eten naar zou zijn toegegaan, namelijk naar de dorpen Boiu en Secuieni en dan naar de allerarmsten van hun inwoners.
Omdat in eerste instantie informeel ook voor 2014 was toegezegd dat er acties in de supermarkten mochten worden gehouden ťn omdat de dorpen al op de hoogte waren gebracht van de speciaal voor hun opgezette acties, probeert de SNR uit alle macht om toch de gedane beloftes waar te maken.Op 13 december a.s. zal Stichting Netwerk RoemeniŽ haar derde markt in de voormalige school de Marske houden. Er is alweer veel nieuw aanbod dus het bezoeken is ook opnieuw de moeite waard. Maar naast de markt die er wordt gehouden, zal er ook voedsel worden ingezameld. De SNR doet dan ook een beroep op iedereen die deze dag komt om iets van de onderstaande lijst mee te nemen.
Maar niet alleen op deze zaterdag de 13de kun je terecht. Ook op de komende dinsdagen en donderdagen en zaterdag de 6e december kunt je bij de Marske eten brengen. Maandag 15 januari is de laatste dag dit kan tot uiterlijk 15.- uur
Ziet je geen kans om aan de Irisstraat 2, waar de SNR gevestigd is, voedsel af te leveren, dan kun je ook een financiŽle bijdrage leveren. Daarmee kunnen er voedselpakketen in RoemeniŽ zelf worden samen gesteld en dat stimuleert ook weer de plaatselijke economie. En in plaats van voedsel kan er warme kleding en andere hulpgoederen mee worden genomen.
Het is de bedoeling dat op 16 december het ingebrachte voedsel en de kleding opnieuw door de SNR zelf worden weggebracht. Er gaan overigens twee autoís naar RoemeniŽ want aannemer Jan Cees de Vries en zijn zonen gaan een caravan voor noodbewoning brengen.
Wie de actie wil sponseren:
Eten kan dus gebracht worden op dinsdag, donderdag en zaterdag t/m 13 december tussen 10 en 15 uur en op maandag 15 december, ook tot 15.- aan de Irisstraat nr. 2 in Hippolytushoef.
Financieel kan men de actie ondersteunen door een gift over te maken naar bankrekeningnr. NL63 RABO 0122 1231 82 o.v.v. voedselactie SNR 2015. Een deel van deze inkomsten zal overigens ook voor de vervoerskosten moeten worden gebruikt. Uw gift is overigens aftrekbaar van de belasting want de SNR is ANBI- erkend.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jonge kastelein - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...