20 jaar Sint Nicolaas Centrale Niedorp
Uitgegeven op 30-11-2014 om 12:38  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - De Sint Nicolaas Centrale Niedorp is dit jaar alweer 20 jaar actief in alle kernen van de voormalige gemeente Niedorp.Deze centrale is 20 jaar terug opgericht door Rie Tak. Tak was destijds de afgevaardigde uit de Regio naar de vergaderingen van de Provincie van de Zonnebloem in Haarlem.

De Sint Nicolaas Centrale is toen opgericht uit pure noodzaak, omdat het hoofdbestuur in Breda met het St. Nicolaas gebeuren stopte omdat het hoofdbestuur dat niet meer nodig vond.

Het hoofdbestuur was van mening dat iedereen het in die tijd goed had maar wat tegenwoordig helaas nog steeds niet het geval blijkt te zijn.Dat voornemen raakte haar diep in haar hart, ze was op dat moment vastbesloten dit kon niet en mocht niet, en zal ons in Niedorp zeker niet gebeuren vandaar dat deze Centrale net als in vele ander plaatsen overigens is opgericht.

Rie Tak was het net als vele andere afgevaardigden uit diverse Regio’s daar helemaal niet mee eens, en bovendien gaat het daar ook eigenlijk helemaal niet om.

Want als je ziek ben ben je ziek of je nu arm ben of rijk het gaat erom dat zieke en hulpbehoevende mensen in die moeilijke tijd ook niet vergeten worden ze hebben daar immers niet omgevraagd het overkomt je gewoon.

Er werden Sponsors gezocht en binnen enkele weken waren die er, sponsors die genoeg geld beschikbaar stelden om 10 zieken met een fruitmand gelukkig te maken.

Doordat zoals werd verwacht de zieken en hulpbehoevende ouderen het enorm waarderen dat er ook in deze dagen waar het voor velen zo vanzelfsprekend is ook nog aan hun wordt gedacht, aan hen die dit juist zo hard nodig hebben en zo’n ruggensteuntje als opkikkertje heel goed gebruiken kunnen.

De namen en adressen komen van bekende kanalen uit de gemeenschap in alle kernen van de voormalige gemeente Niedorp zitten vrijwilligers om dit te kunnen realiseren.

Rie Tak kreeg in 2006 zelfs een Oorkonde overhandigd behorende bij de vrijwilligersprijs van het jaar.

Maar weet zich bij dit uitzonderlijke goede initiatief al 20 jaar gesteund door vele sponsors en niet te vergeten de vele vele vrijwilligers waarmee ze de ruim 100 mensen ieder jaar weer gelukkig weet te maken en deze klus weet te klaren.

De inmiddels 86 jarige is vastberaden om hiermee door te gaan en hoopt zeker het 25 jarig jubileum ook nog actief mee te mogen maken.

Theo Moras.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pieter Wigbout en Dieuwertje Kok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...