Wieringer verenigingen blij met donatie Dorpsfeest
Uitgegeven op 22-11-2014 om 19:00  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Voorzitter Pieter Bregman van het Dorpsfeest Westerland heeft vandaag weer een fors aantal Wieringer verenigingen blij gemaakt met een gulle donatie. Bregman deed dit vandaag tijdens een bijeenkomst waarbij alle verenigingen die hebben meegeholpen met het Dorpsfeest en de Boerenlandfair aanwezig waren. “Dit jaar hebben we met deze evenementen een bedrag van ruim 7000 euro opgehaald. En dat is een resultaat waar we allemaal trots op mogen zijn”, aldus Bregman.

Hij was niet de enige die zich in zijn nopjes toonde, want dit geld werd tijdens de uitreiking onder de Wieringer verenigingen verdeeld. Geld dat goed terecht komt omdat veel verenigingen door alle bezuinigingen steeds minder subsidie krijgen. En dan is iedere gift welkom. Blije gezichten alom dus in het Dorpshuis van Westerland.


De vertegenwoordigers van de Wieringer verenigingen zijn in hun nopjes met de extra bijdrage (foto PR)

Bijna alle vertegenwoordigers lieten tijdens het in ontvangst nemen van de donatie weten waar het geld aan zal worden besteed. Meestal betekent de donatie dat een vereniging iets nieuws kan aanschaffen, vaker nog gaat het geld in de spaarpot van de vereniging voor het doen van een toekomstige, grotere uitgave. “Dit soort extraatjes zijn voor ons broodnodig”, liet een vertegenwoordiger van een vereniging weten tijdens het in ontvangst nemen van de cheque. “En dat we dit dan op deze manier met elkaar voor de Wieringer verenigingen kunnen doen is fantastisch.”

Tegenprestatie
De aanwezige verenigingen kregen de bijdrage aan de verenigingskas niet zomaar. Zij hebben hiervoor een tegenprestatie moeten leveren; meehelpen tijdens het Dorpsfeest en de Boerenlandfair. Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden georganiseerd door vrijwilligers die worden geleverd door de verenigingen. En traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de fair naar de Wieringer verenigingen die ook meehelpen bij de organisatie. In de aanloop naar het Dorpsfeest, en ook tijdens het evenement, zetten zich dagelijks tussen de 40 en 50 vrijwilligers in om het tot een geslaagd evenement te maken.

Verenigingen die volgend jaar een extraatje willen ontvangen kunnen hiervoor schriftelijk een aanvraag indienen bij het bestuur van het Dorpsfeest Westerland. Alle gegevens hiervoor zijn te vinden op de website van het Dorpsfeest: www.dorpsfeestwesterland.nl. Hier staan ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een donatie.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...