Lentetuin duikt in Nederlandse geschiedenis
Uitgegeven op 19-11-2014 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

Thema 2015: 200 jaar koninkrijk: de lentetuin blikt terug!

BREEZAND - Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat 200 jaar. Deze mijlpaal kan de Lentetuin Breezand niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom blikt de Lentetuin van 5 tot en met 9 maart 2015 terug. Hiermee haakt het jaarlijkse evenement in op de festiviteiten van het Nationaal Comité.


‘200 jaar koninkrijk: de Lentetuin blikt terug!’ Met deze slogan gaat de Lentetuin Breezand haar 35e editie tegemoet. De ruim 20.000 bezoekers die het evenement jaarlijks trekt, kunnen enkele historische momenten en gebouwen uit 200 jaar koninkrijk gewoon op de Lentetuin zien. Deze memorabele gebeurtenissen worden warm aangekleed met duizenden, prachtige bolbloemen en fraaie bloemstukken. Hierdoor is de Lentetuin Breezand van 5 tot en met 9 maart op en top Nederlands!

In het kader van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk, organiseert het Nationaal Comité een aantal evenementen. Daarnaast kunnen organisaties, verenigingen en burgers zelf iets voorbereiden om dit te vieren, en dat is precies wat de Lentetuin doet met steun van de organisatie. Aan arrangeur Martin Elling de schone taak om de geschiedenis weer te geven tussen een ander oer-Hollands product: bloemen! Met het thema kunnen veel onderwerpen uit de indrukwekkende geschiedenis belicht worden. Denk onder andere aan het Paleis op de Dam, de eerste spoorlijn en natuurlijk zullen de Nederlandse Antillen niet ontbreken. Ook minder fijne gebeurtenissen, zoals de Watersnoodramp, zullen in de show verwerkt worden. Deze jaarlijkse voorjaarsshow is te zien in de kop van Noord-Holland op het ZAP-complex in Breezand.

Mijlpaal
De 35e editie is ook een mijlpaal voor de Lentetuin. Jaarlijks werken ruim 160 vrijwilligers mee aan dit evenement. Daarom zullen er dit jubileumjaar extra feestelijke activiteiten worden georganiseerd. In de komende maanden zal hierover meer bekend worden gemaakt.

Voorjaarsbeurs
Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs, grenzend aan de bloementuin, zullen niet ontbreken op de Lentetuin Breezand 2015. Tientallen standhouders presenteren een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Een gezellige beurs, compleet met een sfeervol ingericht restaurant en volop entertainment voor de kinderen. Bezoek de show en vier de lente!

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kerkplein Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...