Wereldrecordpoging grootste chocoladeletter
Uitgegeven op 19-11-2014 om 08:36  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Op zondag 23 november, de eerste dag van het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, proberen de Pieten een wereldrecord te breken. Met behulp van de chocolatiers van bakkerij Wim Koelman uit Heemskerk wagen ze een poging om de allergrootste chocoladeletter ter wereld te maken.

De opbouw van de letter, die uiteindelijk drie meter hoog wordt, duurt de hele dag. Kinderen kunnen de poging van dichtbij bekijken en mogen daarna raden hoe zwaar de letter precies is. De winnaar ontvangt uiteindelijk het prototype van de letter.

De chocoladeletter blijft tot en met 30 november in het nationale Pietendorp staan. Daarna wordt de letter naar de bakkerij van Wim Koelman in Heemskerk vervoerd en op 3 december door Pieten vanuit het Huis van Sinterklaas verdeeld onder de verzorgingstehuizen in de regio. De benodigde chocolade wordt gesponsord door Belcolade. De Bakpieten, die speciaal voor deze recordpoging naar Enkhuizen zullen komen, zijn in het nieuw gestoken zijn door Le Nouveau Chef.

Via deze weg bent u van harte uitgenodigd om de bouw van de chocoladeletter bij te wonen. Het persmoment vindt plaats om 16.00 uur. Er is hierbij ruim gelegenheid om een foto te maken. U kunt zich aanmelden via onderstaande contactgegevens.

Over het nationale Pietendorp
Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum, de pakjesboot ligt in de Marker haven en de pepernotenbakkerij draait op volle toeren. Dat kan maar één ding betekenen: het nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staat weer voor de deur. Op zondag 23, zaterdag 29 en zondag 30 november nemen meer dan 150 Pieten bezit van de 140 huisjes en slaan er hun kamp op. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar welkom om te helpen bij de voorbereidingen voor 5 december.

Vanwege het grote succes van het evenement beslaat het nationale Pietendorp dit jaar drie dagen in plaats van twee. Het dorp barst van de Pietenactiviteiten, in totaal meer dan zestig. Amerigo staat weer in de stal en iedereen kan als vanouds meedansen met de streetdance Pieten. Maar er zijn ook veel nieuwe attracties zoals de stoombootjescarroussel, een Pietenpoppenkast en de selfiePieten. Het Pietendorp is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank West-Friesland.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. www.zuiderzeemuseum.nl
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Toeristen bij Lely - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...