Politie pakt vuurwerk aan
Uitgegeven op 24-12-2004 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De politie Noord-Holland Noord heeft de afgelopen maand op verschillende plaatsen in de regio een partij van ongeveer 600 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal werden veertien personen als verdachte aangehouden. Hiervoor werd in tien woningen binnengetreden. De partij vuurwerk wordt op donderdagmiddag via domeinen afgevoerd naar een beveiligde opslag. De partij bestaat hoofdzakelijk uit zwaar en gevaarlijk vuurwerk, zoals: Chinese rollen (100.000 klappers), lawinepijlen en mortieren en flowerbeds.

Controle op overlast
Overigens doet de politie nog meer dan alleen onderzoek naar illegaal vuurwerk. Ook wordt weer ruim aandacht besteed aan overlastmeldingen ten gevolge van het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Op veel plaatsen worden speciale diensten gedaan om de vuurwerkoverlast terug te dringen. Hiervoor worden niet alleen reguliere politiemedewerkers ingezet, maar ook studenten van het politieonderwijs en vrijwillige politiemensen. De controles en het toezicht zullen de komende dagen toenemen. Verwacht wordt namelijk dat ook de overlast tussen kerst en oud en nieuw zal toenemen vanwege de schoolvakanties. De controles zijn maximaal op 29 en 30 december, in de periode dat vuurwerk wel verkocht mag worden, maar dat gebruik nog niet is toegestaan.

Veilig vuurwerk en wanneer mag het?
Vuurwerk dat ik Nederland mag worden verkocht moet zijn goedgekeurd. Dat kun je zien doordat er een Nederlandse gebruiksaanwijzing op zit. Ook is goedgekeurd vuurwerk voorzien van een lont, zodat je het veilig aan kunt steken. Als de politie je snapt, dan kun je rekenen op een alternatieve straf via het HALT-bureau of op een hoge boete. Ook let de politie er op dat je alleen maar vuurwerk afsteekt tussen oudejaarsdag 10 uur ís ochtends tot 2 uur ís nachts. Wel mag het vuurwerk alvast verkocht worden vanaf 29 december. Je mag het dan van de winkel naar huis brengen, maar het niet alvast stiekem proberen...
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Caltex pomp Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...