Ook dit jaar weer hulp nodig bij het inzamelen van kerstbomen…
Uitgegeven op 24-12-2004 om 15:24  |  link  |  bewaar  |  print

Alle Kerstbomen verzameluhhhWIERINGEN - De gemeenten die samenwerken binnen de afvalinzameldienst van het Gewest Kop van Noord-Holland (Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen en Zijpe) en de gemeente Wieringen vragen aan hun inwoners de kerstboom naar een van de inzamelpunten te brengen en niet met het groente- fruit en tuinafval (groene rolemmer) mee te geven. Omdat met name de stam van de boom problemen geeft bij het composteren kan de kerstboom niet met het groente-, fruit-, en tuinafval worden meegegeven.

Volgens het Centraal Afvalverwijderingsbedrijf Westfriesland (CAW) in Medemblik, waar al ons groene afval gecomposteerd wordt, geeft de kerstboom veel problemen bij het composteren. Om die reden wordt ook dit jaar weer gekozen voor het versnipperen van de kerstbomen. De snippers worden verspreid, waardoor de ontwikkeling van onkruid op ongewenste plaatsen geremd of zelfs voorkomen wordt. Ook worden de snippers gebruikt voor het onderhouden van wandelpaden.

De zes gemeenten organiseren in de eerste week van januari een inzamelactie en vragen de jeugd een handje te helpen. Om dit te stimuleren wordt er per kerstboom een vergoeding van 30 eurocent gegeven. De inzamelingsactie wordt in alle zes gemeenten op woensdag 5 januari gehouden. Via kleurplaten die naar scholen en bibliotheken zijn verzonden wordt de actie onder de aandacht van de jeugd en hun ouders gebracht.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in de week van 4 januari tot en met 8 januari 2005 de kerstbomen in te leveren bij het Regionaal Afvalscheidingsstation. Ook hier krijgt de jeugd 30 eurocent per boom. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 – 15.30 uur.

Vorig jaar was de inzamelactie wederom succesvol. Er zijn 8.566 kerstbomen ingezameld en versnipperd. Ten opzichte van 2003 zijn dat er bijna 800 meer. Wanneer we er vanuit gaan dat veel huishoudens een kerstboom met kluit of een kunstboom hebben is dit een goed resultaat.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie tijdens aanleg zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...