Maedilon-VZV gevoelige tik alweer te boven
Uitgegeven op 12-11-2014 om 20:22  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - (Door Theo Moras) De Dames van Maedilon/VZV hebben dinsdagavond revanche genomen op de teleurstellende nederlaag tegen DSO afgelopen zaterdag.

In de bekerwedstrijd tegen het in de eerste divisie spelende Fortissimo is het zelfvertrouwen weer behoorlijk opgekrikt.VZV werd eerst op een 0-1 achterstand gezet door Fortissimo uit het Utrechtse Cothen waarna het team van Betty Plasmeyer in de eerste helft nagenoeg aldoor aan de leiding ging.

VZV pakte zelfs een 8-5 voorsprong maar die werd door toedoen van oud Oranje speelster Wendy Smits weer ongedaan gemaakt.

Maedilon/VZV voerde het tempo omhoog en op karakter werd Fortissimo op een 14-10 achterstand gezet. Toch kwam het team van coach Kees Boomhouwer vlak voor rust weer terug in de wedstrijd.

Bij rust prijkte er een 17-16 ruststand op het scorebord.

in de tweede helft kwam VZV meteen goed uit de startblokken en liep doordoelpunten van Lisanne Kolken 2x en Joyce Hillen uit naar een 20-17 voorsprong maar 2 min. later was deze achterstand alweer ongedaan gemaakt. Linsey Perre zet VZV weer op voorsprong 21-20 waarna Fortissimo voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong wist te nemen 21-22.

VZV klampte meteen weer aan en kwam mede door enkele geweldige reddingen van keepster Monique de Wit op een 28-24 voorsprong door een prachtig doelpunt van Kim Jimmink.

Met nog ruim 2 min. op de klok verzilverde Britt Stegers wederom een strafworp waarna Kim Jimmink met een enorme pegel 30-25 tegen de touwen joeg. In de laatste minuut nog twee fantastische reddingen van Monique Wit waarna Fortissimo in de laatste seconden nog een strafworp werd toegekend door het foutloos leidende scheidsrechters koppel.

De strafworp belande echter knetterhard tegen de lat wat meteen het laatste wapenfeit ui deze enerverende de wedstrijd betekende.

Maedilon/VZV won verdiend maar ook met goed uitgevoerd veldspel en 9 treffers van de trefzekere Britt Stegers. Eindstand 30-25 en gaat een ronde verder in het bekertoernooi.

Go connectit Fortissimo kan zich na deze uitschakeling weer volledig op de competitie richten wat voor hun toch wel meer van belang zal zijn.

Doelpunten: Britt Stegers 9, Elles Bakker 6, Lisanne Kolken 4, Kim Jimmink 3, Linsey Perre 3, Lotte Houtenbos 2, Djazzmin Trabelsi 1, Albertine Abube 1, Joyce Hillen 1.

Op zaterdag 15 en 22 nov. spelen de Heren 1 van VZV thuis tegen Tonegido en CSV/Meervogels in Sporthal t Zijveld aanvang 20.25 uur.

Zaterdag 29 nov. spelen de Dames 1 van Maedilon/VZV de kraker tegen VVW/Fortuin uit Wervershoof in Sporthal t Zijveld aanvang 20.30 uur.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...