Weelbrug wordt grondig onderhanden genomen
Uitgegeven op 10-11-2014 om 17:04  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Deze beeldbepalende ophaalbrug die nog net helemaal aan de gemeente Hollands Kroon toebehoort en dus pal tegen de gemeente grens met Schagen ligt wordt grondig onderhanden genomen.Vooral het schilderwerk moet hoog nodig gebeuren, ook moet er een (rottende) balk worden vervangen die tevens als ballast voor het openen van de brug fungeert.

Al met al een behoorlijk ingrijpend gebeuren waarvan de kosten geheel voor rekening van de gemeente Hollands Kroon komen omdat daar de gemeente grens zo bepaald is daar waar voor het overig de spoorwegovergangen overal als gemeente grens fungeren.

Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden wordt de brug vooralsnog niet afgesloten zodat er af en toe hachelijke en bovendien gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Ook wordt op verzoek van de voormalige brugwachter het klapperende geluid van het brugdek voor zover mogelijk met rubbers voorkomen.

Wanneer de klus is geklaard is moeilijk te voorspellen omdat het steeds passerende verkeer regelmatig vertraging oplevert voor zowel het verkeer als de werklieden die voor dit werk zijn uitverkoren.

(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havengebouw de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...