Met elkaar meer voor elkaar
Uitgegeven op 10-11-2014 om 23:39  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De gemeenten Schagen en Hollands Kroon starten donderdag 13 november gezamenlijk de campagne ‘Met elkaar meer voor elkaar’ om hun inwoners op de hoogte te brengen van de veranderingen binnen de zorg. Er worden verschillende middelen ingezet om inwoners te informeren. Zo komt er een website en iedereen heeft op 6 november een informatiebrief ontvangen. De campagne wordt donderdagochtend afgetrapt op het marktplein in Schagen. Wethouders Mary van Gent en Ben Blonk geven daar om 10.30 uur het startschot voor de campagne.

Eigen kracht

Het Rijk draagt per 1 januari 2015 een aantal verantwoordelijkheden over aan gemeenten. Het gaat hierbij om jeugdzorg, langdurige zorg en de zorg voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. “Het is een grote verandering maar wie nu recht op zorg heeft, krijgt dat volgend jaar ook nog gewoon”, zegt Mary van Gent, wethouder van Hollands Kroon. Wethouder Ben Blonk van Schagen zegt daarover: “Wij gaan de taken zo goed mogelijk overnemen van het Rijk, maar we kunnen niet garanderen dat alles hetzelfde blijft.” Er komt minder geld beschikbaar, waardoor bij nieuwe zorgaanvragen eerst gekeken wordt wat vanuit eigen omgeving gedaan kan worden om aan de zorgvraag te voldoen. Wethouder van Gent voegt daaraan toe: “Daarom stimuleren we onze inwoners om gebruik te maken van hun eigen kracht, waarbij we als gemeente, indien nodig, natuurlijk wel ondersteuning blijven bieden.”

De campagne
De campagne zet de eigen kracht van mensen centraal. “In onze gemeente vinden wij het heel gewoon dat inwoners elkaar een handje helpen. Denk hierbij aan het doen van een boodschap voor een ander, een klusje in huis of tuin of bijvoorbeeld voor iemand koken. Daarom hebben we als beeldmerk voor de campagne een hand gekozen,” aldus wethouder Blonk.

Veranderingen in Schagen en Hollands Kroon
De nieuwe taken worden vanaf 1 januari 2015 slimmer georganiseerd. Op de eerste plaats organiseren de twee gemeenten de zorg en hulp dichterbij de woonplaats van inwoners. Daarnaast kopen de gemeenten Schagen en Hollands Kroon gezamenlijk zorg- en dienstverlening in, om de kosten zo laag mogelijk te houden. En er komen wijkteams. Het wijkteam is er voor mensen of gezinnen die één of meerdere hulpvragen hebben en die er zelf – of met behulp van de omgeving - niet uitkomen. In zo’n team werken hulpverleners met diverse disciplines samen. In Schagen en Hollands Kroon komen ieder vier wijkteams.

Vanaf 13 november meer informatie op www.metelkaarmeervoorelkaar.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vangstverbod - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...