Succes wint verdiend de burenstrijd van Wiron
Uitgegeven op 02-11-2014 om 21:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De strijd tussen Succes en Wiron is niet te vergelijken met welke andere wedstrijd dan ook. De “kleine” club uit Den Oever tegen de grote broer uit Hippolytushoef. Soms wint David van Goliath, maar dit keer was Wiron voor 450 toeschouwers een maatje te klein. Succes won met 3-0.

De Kraaien tegen de Kokkers dat blijft een aparte wedstrijd en het is mooi dat beiden in de 4e klasse A uitkomen. Het is een prestigeduel, dat de spelers absoluut niet willen verliezen. De uitslag van deze burenstrijd is vooraf nooit te voorspellen. Succes is de competitie beter gestart dan Wiron. Maar vorige week speelde Succes zeer pover tegen Schagen en verloor met 3-1. Wiron pakte de winst op Dirkshorn en dat geeft extra vertrouwen.
Gelukkig is er van vijandigheid geen sprake, want de mannen ontmoeten elkaar op feesten, in de kroeg en voetballen met elkaar in de zaal. Maar voor de spelers en beider aanhang ziet de zondag er na half vijf bij winst heel wat vriendelijker uit dan bij verlies.

Deze keer was het de Succesaanhang, die kon juichen. Niet dat Wiron van de mat werd gespeeld, maar Succes was voor de rust slagvaardiger met een uitblinkende Jeroen Metselaar, die aan de linkerkant van het middenveld excelleerde met prima voortzettingen. Als Jop van den Esschert werd aangespeeld werd hij onmiddellijk onderuit geschoffeld door een aantal grove tackels van de meer dan stevig spelende Wiron achterhoede. Daarin werd hij toch wat te weinig door de verder prima leidende scheidsrechter Wijs uit Heerhugowaard beschermd, die wel van een stevige pot voetbal houdt, zo bleek later. Want de aanslag die de na de rust ingevallen Robin Meilink op Pieter Mulder maakte was goed voor rood geweest, maar Wijs liet het bij een vrije trap.

Succes kwam al snel op voorspong. Met nog maar 7 minuten op de klok een afstandschot van Jop van den Esschert. Dennis Veldhuis kon de bal niet onder controle krijgen, waarop de wegspringende bal door de mee opgekomen Jeroen Schuit tegen het net werd geschoten. 1-0
Niet veel later had Pieter Mulder de wedstrijd op slot kunnen zetten, maar mikte koppend te hoog. Ondanks het overwicht van Succes had Wiron nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. De overigens goed spelende Stef de Koning verprutste de bal waarop Stefan Veldhuis tegen de paal schoot.
Succes behield het overwicht en dat werd vertaald in nog een doelpunt. Stan de Koning wist zich te ontworstelen aan twee Wiron verdedigers en schoot de bal op maat voor. Bart de Kleine dook onder de bal door waarop Pieter Mulder de verdiende 2-0 op het weer goed werkende scoringsbord bracht
Wat te verwachten was kwam Wiron na de rust furieus uit de kleedkamer. Succes liet zich terugdringen en het wachten was op de aansluitende treffer. Die kwam niet, omdat de kwaliteit van de ingevallen spelers onder de maat was. Wiron miste vijf basisspelers door schorsingen en werk.

Ook de gewisselde spelers na de rust, maakten het spel niet beter en met alleen een tomeloze inzet pak je geen wedstrijdpunten. Trainer Duncan Muskiet kon na de wedstrijd wel met het verlies leven. “,Succes was deze middag gewoon beter maar mijn jongens hebben er hard voor gewerkt en gezien alle mutaties waren we na de rust niet minder dan Succes “.
Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. De bal werd uit een vol Wiron doelgebied weggewerkt. Precies voor de voeten van de tot dan, nog niet opvallende Bart de Kleine. Met een perfecte lob over alles en iedereen, schoot hij de bal hoog over doelman Veldhuis . 3-0
Trainer Jan Loew was zeer tevreden met het resultaat. Vooral voor de rust zag hij bij vlagen een zeer gemotiveerd Succes met soms heel aardig spel. “ We lieten ons na de rust wat terugdringen omdat het spel onnauwkeurig werd. Het kan nog veel beter, daar moeten we nog veel trainingarbeid insteken”.

Succes: Freek de Kort, Stan Kok (Edwin Ansink), Jeroen Schuit, Maikel Hoekstra (Rene de Kleine), Youri Jansma, Stan de Koning, Bart de Kleine, Pieter Mulder (Thom Hoekstra), Jop van Esschert, Stef de Koning en Jeroen metselaar.

Wiron: Dennis Veldhuis, Arne Lont, (A.Buiten), Klaas de Haan, Johan Tijsen, Thijs Helder, Mark Meijer (Robin Meilink), Dennis de Visser, T.Dekker, Richard Hegeman, Perry Manshanden, Stefan Veldhuis.

Volgende week Zondag gaat Succes op bezoek bij Nieuwe Niedorp.

Piet Bakker

Klik hier voor de tussenstand in de 4e klasse en foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Reijer Zwart.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Den Oever met oude afslag - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...