Koken met Magda bij Bloeiers, Kalabas- PompoenschotelUitgegeven op 20-10-2014 om 12:38 |
link |
bewaar |
printSLOOTDORP - Ook voor deze aflevering van Koken met Magda waren wij op bezoek bij Bloeiers, de kwekerij aan de Wierweg in Slootdorp van Afke Schrale.
Afke kijkt toe hoe Magda Kuipers de schotel bereidt. Uiteraard was de vaste koksmaat Wijb ook aanwezig.
Kalebas/pompoenschotel
Magda en Wijb aan de slag in de mooie kassen. Het seizoen loopt inmiddels ten einde.
1 grote kalebas of pompoen(maximaal 1 kilo), 5 grote aardappelen, 1 ui, 1 appel, 200 gram pittige kaas, mosterd, curry, sojasaus chilisaus, citroensap, koriander, komijn, hot curry, kerriepoeder, paprikapoeder, citroengras, kruidnagelpoeder, lavas.
Voorbereiding
Was de kalebas of pompoen en borstel de aardappelen schoon. Snij de kalebas of pompoen in stukken. Pel de ui en snij in stukken en ook de appel, eventueel geschild
Bereidingswijze
Breng de kalebas/pompoen, aardappel, ui en appel in ruim water aan de kook en laat 30 minuten koken op de hoogste stand en giet dit af. Verwijder de schil alleen van de kalebas, deze is oneetbaar maar van de pompoen is wel eetbaar. en stamp dit alles tot moes en schep dit goed door elkaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en als laatste de in blokjes gesneden kaas. Warm eventueel nog even op om de kaas iets te laten smelten.
Serveertips
Lekker met gebakken uitjes en chilipoeder
Rijst of stokbrood
Uit de kas nog wat pepertjes en mini aubergine/paprika's toegevoegd.