Wiron verliest opnieuw
Uitgegeven op 05-10-2014 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron verloor ook haar derde thuiswedstrijd, dit keer van Hollandia T, 0 - 2. De thuisclub was weliswaar sterker dan in voorgaande thuiswedstrijden,maar trok door een dubieuze beslissing van scheidsrechter Raven en een rode kaart uiteindelijk aan het kortste eind.

Hollandia T startte voortvarend. Al in de eerste minuut maakte Kick Glas zich goed vrij, maar zijn schot miste kracht. De bezoekers bleven aandringen en er ontstonden van tijd tot tijd chaotische situaties voor het Wiron-doel. Dennis Veldhuis en zijn verdedigers hielden, soms met wat geluk, het doel schoon. Wiron zocht de counter en probeerde de snelheid van Stefan Veldhuis te benutten. De lange ballen werden echter meestal te laat gegeven met buitenspel als gevolg. Toch knokte Wiron zich steeds beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was Dennis de Visser uit de eerste hoekschop bijna succesvol. Nauwelijks een minuut later was hij opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar de bal ging rakelings naast het doel. Kort voor het einde van de eerste helft floot scheidsrechter Raven voor een vermeende overtreding in het strafschopgebied en legde de bal op de stip. Ricardo de Vries ging wat al te onstuimig verhaal halen en werd met een terechte rode kaart van het veld gestuurd. Koen Hollenberg faalde niet vanaf 11 meter, 0 - 1.

Wiron had in de rust de strijdbijl niet begraven en zinde op revanche. Het tiental trok vol strijdlust ten aanval. Dat leidde in het eerste kwartier tot een handvol doelrijpe kansen. Stefan Veldhuis brak na een goede pass nu wel een keer door. Er was echter geen aansluiting en hij slaagde er niet in om solo af te ronden. Wiron kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van Hollandia T. Na een kwartier kopte Cees van Eekelen uit een vrije trap goed op doel, maar hij zag de bal rakelings naast gaan. Door de aanvalsdrang van Wiron ontstond ruimte aan de andere kant en dat leidde, zoals zo vaak, tot een tweede treffer van Hollandia T. Ted Holtenberg deed wat eerder Cees van Eekelen niet lukte. Hij kopte uit een hoekschop onhoudbaar raak, 0 -2. Wiron liet het hoofd niet hangen en was met een inzet van dichtbij een treffer. Het schot belandde via de doelman net naast.

Er had voor Wiron deze middag zeker één punt ingezeten en de aanhangers voelden zich benadeeld door de scheidsrechter. Jammer, want het wordt langzamerhand duidelijk, dat in de strijd voor lijfsbehoud ieder punt belangrijk is.
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters