Koningspaar kwam langs in Den Oever
Uitgegeven op 12-09-2014 om 12:13  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het Koningspaar heeft Den Oever aangedaan. Tijdens een koffiepauze kregen Willem Alexander en Maxima o.a. uitleg bij de getijdenturbine van Tocardo. Namens de gemeente mocht Marco Kerssens uitleg over de projecten op en om de haven geven.

Het koningspaar verdween meteen in een tent om uitleg te krijgen over het gebruik van getijdenturbines voor het opwekken van duurzame energie uit onder meer de beweging van eb en vloed. Binnenkort worden bij de Oosterschelde in Zeeland de eerste door het bedrijf Tocardo ontwikkelde turbines in gebruik genomen.

In Den Oever is ook een presentatie van het project Waddenpoort, dat de Afsluitdijk nieuw leven moet inblazen door het verder ontwikkelen van recreatiemogelijkheden, maar ook herindeling van de havens en dijkversterking.(bron: Vorsten.nl)


Het bezoek stond in het teken van het project "De Kop Werkt", hierbij werken de gemeentes in de Noordkop samen om de werkgelegenheid te bevorderen en mensen te enthousiasmeren om in de mooie omgeving te gaan wonen. Uiteraard wordt het bezoek uitgebreid door de media verslagen, aandacht volop, een geslaagd bezoek aan Den Oever, Den Helder en Warmenhuizen.

De ‘Kop Werkt!’

De ‘Kop Werkt!’ is een regionaal samenwerkingsverband van overheden om de economische vitaliteit van de Kop van Noord-Holland te stimuleren. De gemeente Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de provincie Noord-Holland werken binnen dit programma samen aan het verbeteren van de regiopositie.

Centraal doel van de regionale samenwerking is het creëren van een optimaal klimaat voor bedrijven om zich te ontplooien. Het accent ligt op ruimtelijke ordening, bereikbaarheid en leefbaarheid; de drie terreinen waarop gemeenten en provincie met name verantwoordelijkheid dragen.

Grote ruimtelijk-economische ontwikkelingen zijn aan de orde. Tegelijkertijd wijst de demografische ontwikkeling op ontgroening, vergrijzing en daling van de (beroeps)bevolking. Als gevolg van deze verwachtingen heeft de rijksoverheid de Kop van Noord-Holland betiteld als ‘anticipeerregio’.

De inzet van de samenwerking is gericht op het versterken van de terreinen waarop Noord-Holland Noord een sterke positie vervult. De focus ligt op vijf kansrijke economische clusters, die gekoppeld zijn aan een board:
Agribusiness (Agriboard). Marien, Maritiem & Offshore. Energie (Energy Board). Medisch (Holland Health). Vrijetijdseconomie (Leisure Board).


En wat doet de koning als hij wegrijdt in de bus? a)Facebook b)WhatsApp c)SMS-en Helaas kunnen wij niet achter het antwoord komen, dus deze keer geen worst in de verloting.
Met dank aan John van Mook voor de foto's. Meer foto's op Facebook Wieringernieuws

En warempel, daar loopt Frank, onze columnist!

De volgende beelden zijn van RTVNH.nl :

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoordstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...