Koken met Magda bij Bloeiers, PompoensoepUitgegeven op 10-09-2014 om 10:52 |
link |
bewaar |
printHOLLANDS KROON - Koken met Magda was te gast bij Bloeiers in de Wieringermeer. aan de Wierweg bij Slootdorp staan de grote glazen kassen van Afke Schrale haar bedrijf Bloeiers. Dit leek ons een mooie locatie om te koken. In de kassen groeien namenlijk veel producten die ook opgegeten kunnen worden.
Magda, Afke en keukenhulp Wijbrand aan de pompoenensoep. Voor het recept, lees verder. (Fotografie Henk-Jan Wittink)
KLIK HIER voor meer informatie en openingstijden van Bloeiers!
De ingrediënten.
Pompoensoep
Ingrediënten voor 5 personen
1 eetbare pompoen of kalebas van 1 - 1,2 kg
200 gr in kleine blokjes gesneden aardappelen
40 gr boter
1 kleine zeer fijngesnipperde prei
1 kleine zeer fijngesnipperde ui
3 kippe- ofplantaardige bouillontabletten
30 gr bloem
0,5 ltr. melk
peper uit de molen
soja of worcestersaus
3 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes. Doe er de aardappelblokjes en de boter bij in een soeppan. Voeg de prei en ui toe, roer goed en laat de inhoud van de pan goed warm worden en daarna 3-5 minuten smoren in de gesloten pan op de laaggedraaide vlam of plaat. Schenk dan 0,5 l water in de pan, roer tot de inhoud kookt en laat alles nu 10-12 minuten koken en goed gaar worden. Maak het mengsel zeer fijn met behulp van staafmixer, keukenmachine of draaizeef. Laat de puree daarna onder af en toe roeren, weer warm worden; voeg de bouillontabletten toe. Roer intussen van de bloem met 5 lepels melk een dikke gladde pap, verdun die met de rest van de melk en bind daarmee de puree van pompoen,prei, ui en aardappelen. Laat de bloem even gaar worden en voeg naar smaak peper en zout of soja toe.
Roer even voor het serveren de peterselie door de soep.
Nog even een lekker pepertje uit de kas er bij gedaan!
Wijbrand snijdt iedere keer de groenten en schilt de aardappels.
Niet alleen ter decoratie, je kunt het ook eten!
De ingrediënten worden gegaard in de bouillon.
Kleurrijk, mooi en lekker!
Met de staafmixer alles gladstrijken.
Verdunnen met melk.
Beetje peterselie erop.
En aan tafel, eet smakelijk!