Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 13-08-2014 om 10:41 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws komt uit Den Oever.
De zomerdrukte begint over een paar weken weer wat af te nemen, dus het wordt weer tijd voor een nieuwe serie visfileer workshops! De nieuwste datums staan hier vermeld. Het zijn er een aantal, dus er zit vast wel een goede datum voor u bij!
Vertrouwt u het fileren liever toe aan onze kanjers van fileerders, dan is dat natuurlijk ook geen probleem! Met veel liefde voor het vak en de vis maken ze op vakkundige wijze de vis voor u schoon. De mannen hebben ook veel aantrekkingskracht op fotografen hebben we de afgelopen weken gemerkt! Of dat nu komt door hun looks of door het werk wat ze doen, tja, dat blijft gissen!
We vinden het wel erg leuk als de foto’s met ons gedeeld worden zodat wij ze kunnen plaatsen op onze website of Facebookpagina. Ze kunnen gestuurd worden naar
info@versevis.nl of plaats ze zelf op onze Facebookpagina ZeeVerse Vismarkt Wieringen.
Zaterdag krijgen de fileerders het druk, want we hebben scholfilet in de aanbieding! Vrijdag aangevoerd, zaterdagochtend gefileerd, verser kan het niet! U kunt de filet hier bestellen!
1 kilo verse Wieringer Scholfilet (voldoende voor 4 pers) voor € 9.00 met gratis kruiden!
Deze week hebben we geen culinair hoogstandje als recept maar een heerlijke, makkelijk te
bereiden en voedzame maaltijd!
Rucola stamppot met scholfilet(4 pers)
Ingrediënten:
8 stuks scholfilet
1 kg aardappels, iets kruimig
1/2 bakje pijnboompitten (a 95 g)
2 el olie
2 zakken rucola (a 75 g)
mosterd
zout, peper
Bereiden
Kook de aardappelen gaar en houd 100 ml kookvocht apart. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze even afkoelen op een bord. Stamp de aardappelen fijn met het kookvocht en een eetlepel olie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de rucola door de puree.
Dep de scholfilet droog en bestrooi met zout, peper en mosterdpoeder(evt. insmeren met mosterd).
Bak de filets om en om in de koekenpan.
Schep de puree op de borden en bestrooi met pijnboompitten, leg daarop de gebakken scholfilet.
Eet smakelijk!
Een fijne week en tot zaterdag!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen