Afscheid (ex) wethouder Jan Steven v. Dijk
Uitgegeven op 13-06-2014 om 10:22  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ingezonden bericht door Theo Moras. De inhoud van een ingezonden bericht is geheel ter verantwoording van de inzender.


Hier neemt Theo afscheid van Jan Steven.

Er waren bij het afscheid van ex Wethouder Jan Steven van Dijk ook veel belangstellenden opkomen dagen om hem de hand te schudden.

Van Dijk kwam als raadslid van de PvdA in de politiek van de voormalige gemeente Niedorp waar hij later fractie voorzitter van werd.


Tijdens het fusie proces was hij tevens woordvoerder van alle vier de gemeenten. Op het moment dat de tijd van indienen van de Zienswijzen verstreken was werd duidelijk dat de inwoners van Niedorp liever niet bij deze fusie aansloten en hun voorkeur uitging naar Schagen. De overgrote meerderheid die zich toen aandiende ontlokte bij hem duidelijke uitspraken al zou het wat hem betrof weleens over de verkiezing heen getild mogen worden.

Dat werd hem niet in dank afgenomen, zo’n duidelijke uitspraak door het Regionale Dagblad NHD op te laten tekenen en te verdedigen.

Van Dijk veranderde daarna van mening en liet de inwoners van Niedorp vertwijfeld achter door zich als PvdA fractievoorzitter tegen de wens van de meeste PvdA partijleden uit de gemeente Niedorp achter deze toch wel zeer ongewenste fusie te scharen. Met vallen en opstaan en door zowel de Tweede als de Eerste kamer apart behandeld te zijn werd toch uiteindelijk de gemeente Hollands Kroon met de gemeente Niedorp een feit.

In die nieuwe gemeente werd hij Wethouder van een zeer uitgebreide portefeuille. Bij de verkiezingen van 19 maart leden alle drie coalitie partijen een gevoelige nederlaag en werd zijn Wethouders positie in genomen door een ander, en kwam de PvdA niet in aanmerking voor de coalitie die nu bestaat uit SHK, LADA, VVD en CDA.

Van de vetrekkende Wethouder werd dan ook door velen afscheid genomen een teken dat zijn werk en inzet werd gewaardeerd .

Vanaf 1 september gaat hij naast het fractievoorzitterschap een andere uitdaging aan en treed in dienst bij een andere werkgever.Theo Moras.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Doe het zelf, Van Mook en Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...