Enerverend en succesvol weekend voor Ron Looijesteijn
Uitgegeven op 09-06-2014 om 22:47  |  link  |  bewaar  |  print

OSS - Op Tweede Pinksterdag reed motorcoureur Ron Looijsteijn ut Breezand maar liefst drie wedstrijden op het stratencircuit van Oss. Hij presteerde goed, maar er gebeurde meer.


Ron Looijesteijn stijlvol in actie op het stratencircuit van Oss in Noord Brabant.


Op een mooie Pinksterdag.... met z'n allen de tent op zijn plek zien te houden! (Foto Ron L.)

Ron startte in de ONK 600 Supersport en twee keer in de 600 Supersport van de IRRC. ONK staat voor Open Nederlands Kampioenschap, het hoogst haalbare op nationaal niveau. IRRC is Ineternational Road Racing Championship, een internationaal startveld met wedstrijden in meerdere Europese landen. Net als vorige maand in Hengelo werd Ron bijgestaan en gefaciliteerd door de teamleden van Nelon Racing.


Zondagnacht een enorm noodweer, tenten vlogen door de lucht! Foto's Henk-Jan Wittink
.

Op zaterdag ging Nelon vooruit om overdag de tent te bouwen zodat Ron en zijn RHL Racing Team pas later in de middag hoefden af te reizen naar het bloedhete Oss. Zondag werd er getraind. Ron moest vier keer aan de bak en dat ging prima. In zowel de ONK als de IRRC wist Ron zich op de tweede startrij te plaatsen. Maandag stond Ron drie keer aan de start op de vijfde startplaats, met dit prima trainingsresultaat konden de mensen zondagavond met een gerust hart hun bed opzoeken.


Restanten van het rennerskwartier.

Dat liep echter geheel anders. Rond vier uur brak er boven het rennerskwartier een ongekend noodweer uit zoals je dat in Hollands Kroon niet of nauwelijks zult meemaken. Tenten vlogen door de lucht en er vielen hagelstenen zo groot als eieren. Wonder boven wonder bleef de Nelon tent op het oog gespaard. Na een korte nacht werd de schade opgemaakt. Het zeildoek was door de hagel onherstelbaar beschadigd, de caravan van monteur Rogier zat vol met gaten. Gelukkig bleef de motor onbeschadigd.




Voor de start van de eerste wedstrijd

Op Tweede Pinksterdag werd er geracet, Ron stond zoals gezegd drie keer aan de start. Om twaalf uur was de eerste IRRC wedstrijd nadat er 's ochtends twee keer tien minuten een warm-up werd gereden. Ron reed direct mee in de top en wist uiteindelijk een vierde plaats te behalen. Net naast het podium, maar de beste seizoen prestatie van dit jaar.

Met een goede start reed Ron op de vierde plek, maar 2x was hij ineens 5 seconden per ronde langzamer en 2 plaatsen kwijt. Ron hierover: "De eerste keer dat ik rechtdoor moest zat ik tussen de versnellingen in en ik kreeg de motor niet tijdig erin terug. Daardoor heb je dan veel minder vertraging (omdat er normaal gesproken gebruik wordt gemaakt van het remmen van de motor) en helaas verloor ik een paar plaatsen. Bij de tweede fout ging ik in de aanval bij de rijder voor me. Op het moment dat ik uit zijn slipstream kwam zag ik mijn rempunt in mijn ooghoek. Ik heb met alles wat ik in huis had geprobeerd de motor op tijd tot stoppen te brengen, maar ik was te laat en schoot helaas rechtdoor. Via een fietspad kon ik de baan weer op, maar toen waren er al een paar coureurs langs."


Ron op kop van een groepje de bocht in (Ad Kievit)

Na de wedstrijd had Ron anderhalf uur de tijd om zich voor te bereiden voor de ONK Supersport wedstrijd. Dit liep anders. Rond een uur of een werd het snel donker boven het circuit en begon het te onweren. Voor de tweede keer binnen twaalf uur tijd werd het noodweer. Omdat de wind ietsje meer op de tent stond was het team bang dat de tent nu wel de lucht in zou vliegen. Met de hulp van vijftien man werd de grote, gehavende, tent op de grond gehouden. Het water viel met bakken naar beneden. Zo snel als het slechte weer verscheen, zo rap verdween het ook. Gelukkig droogde de baan snel op zodat Ron na een vertraging van een klein uur aan zijn tweede wedstrijd kon beginnen. Tijdens deze wedstrijd meetellend voor het ONK streed Ron in een groepje van drie man om de vijfde plaats. Nadat ruim de helft van de wedstrijd was gereden werd Ron van achteren aangetikt door een collega coureur. Laatstgenoemde, Mick Jansen, belandde met zijn motor door een hek op een bedrijfsterrein en werd met zware verwondingen aan beide benen afgevoerd naar een ziekenhuis. Later is Mick in kunstmatige coma gebracht toen er vetbolletjes in zijn bloed gevonden werden. Ook werd een familielid van een baancommissaris geraakt door de motor. Zij raakte gewond aan haar hoofd en eveneens afgevoerd naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd direct afgevlagd. Op dat moment werd Ron als vijfde geklasseerd. Hij lag op het moment van afvlaggen op de vierde plaats, maar de voorlaatste doorkomst bij start en finish is bepalend voor de uitslag. De pech voor Ron was in dit geval dat hij richting het einde van de wedstrijd zijn rondetijden sterk wist te verbeteren.

Aan het einde van de middag volgde de laatste wedstrijd, wederom meetellend voor het IRRC kampioenschap. Ron maakte zijn beste start van de dag. De eerste drie rijders wist hij niet bij te houden. Wel ontstond er een strijd om plaats vier met Joey den Besten. Joey heeft een paar jaar geleden geracet voor Nelon Racing. Halverwege deze laatste wedstrijd van de warme en met windstoten geteisterde Pinksterdag liep Joey bij Ron weg. Toen Ron er een tandje bij schakelde en weer dichterbij kwam werd voor de tweede keer op deze dag de rode vlag gezwaaid ten teken dat de wedstrijd gestaakt werd. Met nog drie ronden te racen eindigde Ron op de vijfde plaats. Achteraf bleek op het moment van afvlaggen de motor kuren te vertonen, dus kwam het eigenlijk nog best af zo. Dit keer werd de wedstrijd gestaakt vanwege olie op de baan, gelukkig geen ongeval.

Het team was tijdens de laatste wedstrijd al met drie man de tent aan het afbreken, er kwam voor de derde keer op deze dag noodweer aan. De organisatie drong erop aan om de tenten voor zes uur in te pakken. Zodoende moesten Nels, Bert en Henk-Jan deze wedstrijd via de omroepinstallatie volgen. Rond half zeven gingen de teamleden terug naar huis. Iedereen was bijzonder tevreden met de resultaten. Er is aansluiting met de top, als Ron nog een seconde per ronde weet te winnen lonkt het podium. De weersomstandigheden waren wel bizar te noemen. De volgende wedstrijd voor Ron Looijesteijn is in Duitsland op 20 & 21 juni. Een week later rijden de Nederlanders in het bijprogramma van de TT van Assen.


Het team aan de kip met gebakken aardappels en sperciebonen.

Met worst van Neidhöfer en Wieringer Jodekoeken net dat beetje extra power!

KLIK hier voor alle uitslagen.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Actueel...
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hĂ©t creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij cafĂ© Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: