Wiron vergeet te winnen
Uitgegeven op 04-05-2014 om 16:39  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron liet in de laatste competitiewedstrijd tegen AGSV de overwinning in de laatste tien minuten uit handen glippen. Wiron heerste, kwam met 2-0 voor en leek een gemakkelijke zege te gaan boeken. De tegenstanders uit Aartswout kwamen echter uit net niets terug en zetten de 2-2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd tegen AGSV was er een om des keizers baard. Er stond dan ook minder publiek langs het veld, dan gebruikelijk. AGSV had nog een kleine kans om de nacompetitie te halen, maar dan moest er van Wiron worden gewonnen. Die ambitie straalde het elftal niet uit, want Wiron was de betere ploeg. Het speelde de bal sneller rond en creërde kans op kans. Stefan Veldhuis speelde een hoofdrol. Al na vijf minuten was hij dicht bij de openingstreffer. Hij schoot uit een moeilijke positie in de verste hoek, maar de paal was spelbreker. Niet veel later slalomde hij richting doelman, maar slaagde er niet in om zijn fraaie actie doeltreffend af te ronden. In de loop van de eerste helft toonde AGSV wel wat meer aanvallende aspiraties, maar dat leidde niet tot kansen. Na ruim een half uur, Wiron had toen al met 3-0 of meer voor kunnen staan, was de thuisclub eindelijk succesvol. Keeper Dennis Veldhuis trapte de bal naar voren en zijn broer Stefan en de AGSV-doelman snelden toe en duelleerden om de bal. Stefan Veldhuis veroverde de bal en krulde deze over de ver uitgekomen keeper in het doel, 1-0. Wiron bleef zich regelmatig kansen scheppen, maar liet ook duidelijk zien waaraan het momenteel ontbreekt, namelijk de afronding. Er klonk dan ook geen applaus voor de thuisclub. Wel klonk er veelvuldig applaus als de bal na een blessurebehandeling sportief werd terug gegeven aan de tegenstander.

De tweede helft begon, zoals de eerste was geëindigd. Wiron kreeg kans op kans. Binnen vijf minuten was Stefan Veldhuis dicht bij 2-0, maar hij vond de doelman op zijn weg. Enige minuten later was het wel raak. Tijmen Dekker zette strak voor en Stefan Veldhuis rondde koelbloedig af, 2-0. Daarna waren de kansen voor Wiron niet meer op de vingers van één hand te tellen. Dennis de Visser was op aangeven van Stefan Veldhuis dicht bij een treffer, maar opnieuw redde de doelman. Een half uur voor tijd kroop Wiron door het oog van de naald. Dennis Veldhuis wist een schot op doel weg te stompen en zag de rebound gelukkig recht in zijn handen belanden. Toen braken de laatste tien minuten aan en rechtte AGSV nog één keer de rug. En met succes. In de 81e en 89e minuut was AGSV twee keer doeltreffend. Zo gaf de thuisclub volstrekt onnodig een zeker lijkende zege alsnog uit handen.

Wiron kan zich nu opmaken voor de nacompetitie, die over twee weken begint. Daarin heeft de club nog kans om, evenals eilandgenoot Succes, te promoveren. Vorig jaar lukte dat niet. Als het elftal er in slaagt om de doeltreffendheid in de twee wedstrijden te vergroten, is het zeker niet kansloos.