Waddenclub geeft strijd gasboring op
Uitgegeven op 18-10-2004 om 13:38  |  link  |  bewaar  |  print

UTRECHT - De beslissing om te starten met gasboringen in de Waddenzee kan niet meer worden tegengehouden. Dat stelt voorzitter Leendert Bikker van de Waddenvereniging. De Waddenclub blijft tegen de boringen, maar wil straks wel meepraten over de verdeling van het geld dat de gaswinning oplevert, zo bleek zaterdag op een extra ledenvergadering in Utrecht.

Volgens Bikker zou de Waddenvereniginng zich praktisch moeten opstellen en proberen zo veel mogelijk geld voor het Wad binnen te halen. De strijd over de gasboringen is toch al bijna gestreden. Hij geeft aan dat de Waddenvereniging zich niet buiten spel moet laten zetten. De fakkelactie die voor 22 oktober staat gepland gaat gewoon door en zal een demonstratie worden tegen gaswinning in de Waddenzee.

Tijdens de ledenvergadering vond een meerderheid van de leden dat de vereniging, na het definitieve besluit over de gaswinning, niet vast mag houden aan haar eigen gelijk, maar dat er verder gepraat moet worden om meer geld voor het wad los te krijgen.
Volgens de vereniging is er voor het herstel van het waddengebied een bedrag van minimaal 1,3 miljard euro nodig. Een stuk hoger dus dan de 500 miljoen euro die het kabinet hiervoor wil uittrekken. De hoogte van het bedrag moet volgens de leden los staan van wat de gaswinning zou opleveren.

Eerder besloot de vereniging meer actie te gaan voeren, omdat haar imago zou zijn verbleekt. Deze beslissing is nu grotendeels teruggedraaid. Niet alle leden zijn het eens met de huidige strategie. Zij zien geen heil in onderhandelingen met de regering voor meer 'waddengeld'.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Doves - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...