Succes wint ook op Texel
Uitgegeven op 27-04-2014 om 22:36  |  link  |  bewaar  |  print

DE KOOG - Slechts een enkele speler van het huidige Succes 1 had ooit het eiland met een overwinning verlaten, maar met een 1-4 zege op De Koog bewees het kampioensteam dat ook op Texel gewonnen kan worden.

Voor Succes mocht er dan weinig meer op het spel staan, voor de Koogers was de wedstrijd de laatste strohalm om nog voor de nacompetitie in aanmerking te komen.
Het team van trainer Jan Loew, volgend seizoen hoofdtrainer bij de Wieringers, had de afgelopen periode een goede serie neergezet, maar tegen Succes bleek met name in de tweede helft dat deze reeks geen vervolg zou krijgen.
Wisten de gastheren nog met de 1-1 ruststand goed weg te komen, na de thee was Succes oppermachtig en het was aan keeper Eddy Witte te danken dat De Koog de score lang op remise hield.

Op een goed bespeelbaar, maar door de gestage regen steeds gladder veld, ontspon zich voor het handjevol toeschouwers een interessant duel. Al spoedig bleek dat beide teams voor de volle winst wilden gaan en reeds na 10 minuten stond de 1-1 op het scorebord.
In de 5e minuut leek De Koog uit een onoverzichtelijke scrimmage te scoren, maar uit de afgeslagen poging werd Jop van den Esschert de ruimte ingestuurd. De spits kon vanaf de achterlijn Maikel Hoekstra op maat bedienen; tegen zijn inzet had Witte geen verweer: 0-1.
Toen vijf minuten later Jeroen Schuit net binnen de zestien de bal ongelukkig via het hoofd tegen zijn hand kreeg, nam Jonie Houwing de toegekende penalty dankbaar in ontvangst: 1-1.
Beide teams zochten de aanval, maar de defensies bleven overeind, waarbij met name aan Succes-zijde Rick Jansma zich onderscheidde. Zowel verdedigend als opbouwend maakte hij een prima indruk.

Na rust was Succes heer en meester. Met uitstekend positiespel werd de thuisclub onder druk gezet, maar goede mogelijkheden voor o.a. Van den Esschert en Stan de Koning werden door Witte verijdeld. Ted Jorna schoot maar net naast, een vrije trap van Stef de Koning trof hetzelfde lot.
Van den Esschert had bijna de 1-2 op de schoen, maar zijn inzet ging via keeper en paal corner.
Die score leek er te komen door een kopbal van invaller Youri Jansma, maar de grensrechter had geconstateerd dat de voorzet van Hoekstra de achterlijn had gepasseerd.
Het was Ted Jorna die de voorsprong voor zijn rekening nam door een pass van Van den Esschert fraai in te koppen. Daarmee was het verzet van De Koog gebroken en met schitterende goals van Stef de Koning en Van den Esschert (een kanonskogel van buiten de zestien in de verste bovenhoek) wist Succes het verschil tussen de teams in de goede verhouding uit te drukken:1-4.

Aanstaande zondag speelt Succes de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Vesdo. In de fraaie vernieuwde Toko zal het kampioenschap na afloop van het duel ongetwijfeld nog waardig gevierd gaan worden.