Bossen Kop van Noord-Holland vaker toneel vreemde zaken
Uitgegeven op 12-10-2004 om 13:36  |  link  |  bewaar  |  print

Het bosWIERINGERWERF - In het Robbenoordbos werd deze week het dode lichaam gevonden van een nog onbekende man. Politieonderzoek wees uit dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. Volgens Henk Top, oud-boswachter, is het zeker niet de eerste keer dat er een lijk in het Robbenoordbos in de Wieringermeer gevonden is.

Top was 39 jaar werkzaam in het bos. Hij herinnert zich de zelfmoord van een man uit Den Helder. Ook was er een Duits stel dat zichzelf in het bos om het leven bracht en dat begraven ligt in Middenmeer. Top: "Gelukkig komt het niet vaak voor, maar een bos is natuurlijk een ideale plek om iemand te vermoorden, of om zelfmoord te plegen."

In het verleden speelden er ook een paar moordzaken. In een van die gevallen werd het stoffelijk overschot aangetroffen in een uitgebrande auto. In april 1997 werd er in het iets zuidelijker gelegen Dijkgatbos een doodgeschoten man gevonden.

De huidige boswachter, Cindy Zonneveld, werkt sinds twee jaar voor Staatsbosbeheer in de Wieringermeerse bossen. Toen Zonneveld zaterdag de melding binnenkreeg dat er een lijk gevonden was, heeft zij direct de politie ingeschakeld. "Dit is absoluut niet een van de fijnste dingen om mee te maken in een bos. Het is natuurlijk wel bekend dat er af en toe iets ergs in de bossen gebeurd, maar uiteindelijk kan dit soort rottigheid overal gebeuren waar het rustig en afgelegen is."

Haar oud-collega Top zegt: "In het Robbenoordbos wordt in drugs gedeald. De parkeerplaats staat al jaren bekend als homo-ontmoetingsplek. En het gebeurde regelmatig dat jongeren na afloop van een party de nacht doorbrachten in het Dijkgatbos. Later verplaatste dit gedrag zich ook naar het Robbenoordbos. Er is weinig van bekend, want het blijft een schemergebied. Het zijn dingen die zich in het donker afspelen en die we aan de politie overlaten."

Overdag hoeven mensen volgens Top niet bang te zijn om het bos in te gaan. Zonneveld deelt die mening. De 1800 wandelaars die afgelopen weekeinde in het bos deelnamen aan de herfstwandeling van het Noordhollands Dagblad en Staatsbosbeheer hebben weinig tot niets van het politieonderzoek gemerkt. De plek rond de greppel waarin het lichaam gevonden is, lag honderd meter van de route vandaan. De twee jongens die het lijk gevonden hebben, meldden zich in paniek bij de drinkpost die voor de wandeltocht was ingericht. De knapen waren in het bos aan het paddenstoelen zoeken. Deskundigen van slachtofferhulp hebben zich over de geschrokken jongens ontfermd.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier lossen op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...