Fotoclub Het Derde Oog houdt expositie
Uitgegeven op 07-10-2004 om 20:12  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van Fotoclub "Het Derde Oog" in 2004 houdt deze club op 15, 16 en 17 oktober een expositie van eigen werk van leden. De tentoonstelling vindt plaats in de aula van de RSG Wiringherlant aan de Ir. Ovingestraat 1 te Wieringerwerf (voorheen de LTS).

Op een 36 meter lange expositiewand zijn foto's, in formaten tot 50 x 60 cm, te bezichtigen. De onderwerpen zijn zeer divers, van landschap tot macro en van landbouwmachines tot sport, zowel in zwart-wit als kleur. Tevens wordt een door de leden zelf gemaakte diashow over de Wieringermeer continu geprojecteerd. De leden van de fotoclub hebben hier een jaar lang aan gewerkt. In elk seizoen zijn er diaís gemaakt. De dia's worden gepresenteerd via overvloeiprojectie met geluid op de achtergrond.

Ook is met zijn cursusprogramma Rien Welman vertegenwoordigd, met informatie over:
Fotografiecursussen:
In de fotografiecursussen leert u op elk gewenst niveau het gebruik van uw camera en uw creatieve vaardigheden te verbeteren.
Donkere kamer techniek:
Hoewel de digitale technieken snel het ouderwetse handwerk verdringen, zullen er altijd mogelijkheden zijn voor en vraag zijn naar perfect afgedrukte zwart-wit foto's.
Digitale fotografie en beeldbewerking:
In de cursussen op het gebied van digitale fotografie en beeldbewerking leert u snel de vele technische en creatieve mogelijkheden kennen.
Workshops en korte cursussen:
De workshops en korte cursussen vormen een aanvulling op het programma. Sommige workshops worden meerdere keren per seizoen gegeven.

De openingstijden van de expositie zijn als volgt:
Vrijdag 15 oktober 2004 van 19.00 tot 21.30 uur.
Zaterdag 16 oktober 2004 van 14.00 tot 17.30 uur.
Zondag 17 oktober 2004 van 14.00 tot 17.30 uur.
Entree is GRATIS.

De zeventien leden tellende fotoclub, bestaande uit zowel dames als heren, houdt elke drie weken op maandag een clubavond in De Dukdalf te Wieringerwerf. De door de leden meegebrachte foto's, dia's en diaseries, zowel analoog als digitaal, worden door de leden zelf beoordeeld en besproken. Ook pas beginnende fotografen kunnen hun werk tonen en laten beoordelen. Met name aan de bespreking van werk besteedt de club aandacht, omdat de leden daar veel van kunnen opsteken. Aan het eind van het seizoen leveren alle beoordelingen drie clubkampioenen op, te weten in de categorieŽn foto's, dia's en diaseries. Daarnaast mogen alle leden hun beste drie foto's of dia's ter beoordeling inleveren, waarna een extern deskundig jurylid deze werken bespreekt en hieruit de foto en dia van het jaar kiest.
Behalve bovengenoemde activiteiten zijn er gastsprekers, wordt er gezamenlijk op locatie gefotografeerd en worden andere fotoclubs bezocht of te gast gevraagd. Fotoclub "Het Derde Oog" is aangesloten bij de Fotobond en de leden kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten van de Fotobond.

Meer informatie over Fotoclub "Het Derde Oog" is te verkrijgen bij de heer Kees Bleeker, secretaris, Ruiter 6, 1771 PD WIERINGERWERF, telefoon: (0227)60 0060.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Belterlaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...