VZV wint, maar grijpt naast de titel
Uitgegeven op 30-03-2014 om 22:34  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Voor de dames van Maedilon/VZV was de laatste wedstrijd tegen het laag geklasseerde JMS/Hurry Up slechts een formaliteit. Zij hadden het kampioenschap in de uitwedstrijden tegen DSVD en ZAP uit handen gegeven door in beide wedstrijden met één doelpunt verschil onnodig de bietenberg op te gaan. Zaterdagavond was de kampioen reeds bekend DSVD won met grote moeite van VOC 25-23. De laatste uitwedstrijd tegen JMS/Hurry Up leverde geen problemen op voor het team van Maedilon/VZV.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd lieten wel een fel verdedigend Hurry-Up zien, waar de Maedillinnen toch wel enige moeite mee hadden 2 – 4. Het team van coach Betty Plasmeyer wist echter steeds meer de gaten in de Drentse defensie te vinden en uit te lopen naar 4-10.
Het keihard werkende V.Z.V. hield de verdediging goed gesloten. En met goedlopende aanvallen werd het stug volhoudende Hurry Ub onder druk gezet en de voorsprong verder uitgebreid wat een mooie 9-17 ruststand op het score bord te zien gaf.

Het begin van de tweede helft was voor V.Z.V., 9-19, waarna Hurry-Up na 5 minuten ook het net weer wist te vinden, 10-19. Naeen kwartier in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld 13-25. Wel moest de Meadilon/VZV verdediging hard blijven werken, de Hurry-Up meiden gaven het nog steeds niet op.
Het verschil werd ook in deze wedstrijd gemaakt door het snelle aanvalsspel van V.Z.V., waar de tegenstander vaak geen antwoord op wist te vinden.
De laatst 10 minuten speeltijd werd er om en om gescoord, al hadden toen Annie Bruin en Janneke van Rijswijk van de goed leidende scheidsrechters de symbolische rode kaart al voor gehouden gekregen in deze voor hun laatste competitiewedstrijd bij VZV.
Maedilon/V.Z.V. wist vrij eenvoudig stand te houden en uit te lopen naar een 18-29 eindstand.

Maedilon/V.Z.V heeft in deze competitie 756 doelpunten gescoord en 458 tegendoelpunten geïncasseerd, en toch lopen de meiden van Maedilon/V.Z.V. het zeer gewenst kampioenschap mis op slechts één doelpunt.

Doelpunten: Riekie 9, Liana 4, Linsey 3, Dymphie 3, Anniek 2, Maaike 2, Lotte 2, Lisanne 2, Kim 1, Albertine 1