Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 25-03-2014 om 08:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week een visje in de aanbieding die door veel mensen misschien een beetje ondergewaardeerd wordt, de Zwarte Poon. Bij veel mensen bekend als visje wat gerookt kan worden maar Zwarte Poon kan voor zoveel meer gerechten gebruikt worden. Daarnaast is Zwarte Poon vaak gunstig geprijsd en dat is mooi meegenomen!

4 kilo zwarte poon voor € 6.00

U kunt de zwarte poon HIER bestellen, maar let op!
U besteld per 4 kilo, dus 1 stuks staat voor 4 kilo, 2 stuks voor 8 kilo

Op een website van onze zuiderburen heb ik een lekker recept gevonden voor Zwarte Poon!

poon met pestopuree en kerstomaten
ingrediënten ( 4 personen)
de pesto:
• 80 g Parmezaanse kaas (in blok)
• 60 g basilicum
• 1 teentje knoflook
• 15 cl olijfolie
• 1⁄2 citroen
• 60 g pijnboompitten
• peper
• zout
de kerstomaatjes uit de oven:
• 250 g kerstomaten
• 1 scheutje olijfolie
• 1 scheutje balsamicoazijn (klassieke of witte balsamico)
• 4 takjes tijm
• 4 blaadjes laurier
• 4 takjes oregano
• grof zeezout (of klassiek keukenzout)
de puree:
• 1 kg aardappelen (loskokend)
• een snuifje zout
de poon:
• 500 g poonfilets
• 1 scheutje olijfolie
• peper
• zout

bereiding

de pesto:
• Neem de blender erbij en voeg daarin enkele ingrediënten samen: de pijnboompitjes, stukjes
Parmezaanse kaas, de gepelde knoflook en een flinke portie verse basilicum. Schenk er tenslotte
de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde pesto.
• Voeg nu het sap van de citroen toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de
molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.

de kerstomaatjes uit de oven:
• Verwarm de oven voor op 150°C.
• Neem een vuurvast ovenschaaltje en leg er de kerstomaatjes in.
• Giet een scheutje olijfolie over de tomaatjes en schenk er de balsamicoazijn bij.
• Strooi wat grof zeezout over de tomaatjes en wat peper van de molen.
• Neem de verse kruiden erbij en verdeel ze over de ovenschaal: blaadjes laurier, takjes tijm en
takjes oregano.
• Zet de schaal met tomaatjes in de warme oven (150°C) en laat ze daarin 20 minuten garen.

de puree:
• Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water (ongeveer 20 minuten koken).
• Stamp de gekookte aardappelen fijn tot een gladde puree krijgt en voeg dan de pesto toe.
Meng alles samen tot een smeuïge en kruidige puree. Proef en voeg naar smaak wat extra zout toe.

de poon:
• Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.
• Controleer de poonfilets en snijd achtergebleven visgraatjes weg. (Check zeker het graatje aan
de zijkant.)
• Leg de visfilets met de velkant naar boven en maak er met je koksmes enkele diagonale
insnijdingen in. Zo zal de vis veel minder opkrullen tijdens het bakken.
• Kruid de vis met wat zout en peper.
• Leg de vis in de pan, met de velkant naar onder. Laat de vis maximaal 5 minuten bakken op een
matig tot hoog vuur.
• Draai de poonfilets om en bak ze nog 5 tot 10 tellen lang. De vis mag niet uitgedroogd uit de
pan komen!
• Serveer de poonfilets met een flinke schep pesto-puree en een mooi trosje ovengebakken
kerstomaten. Schep een lepeltje van het bakvocht van de tomaatjes over de vis.

Zo, een heel verhaal, maar het is zeker de moeite waard om te maken!

Dan de workshop, die zit al volgeboekt! Het ging van de week heel snel met aanmeldingen.
Vandaar dat we weer 4 nieuwe datums op de website hebben gezet, u vindt ze hier!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid AWD Panoramadak full options
€ 34.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...