Jarige Max Teeuwisse bij Thatís Jazz
Uitgegeven op 15-03-2014 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Max Teeuwisse wordt op 18 maart 85 jaar. Het radioprogramma Thatís Jazz van Noordkop Radio besteedt die avond aandacht aan Max.

In 1965 verhuisde Max van Amsterdam naar Den Oever waar hij, samen met zijn toenmalige vrouw Annetje van Verseveld, introk in de Museumboerderij. Die museumboerderij vormde hij al snel om tot Jazz-boerderij, die nationaal en later ook steeds meer internationaal bekend is geworden.

Vele topmuziekanten uit de jazz hebben bij hem gespeeld. De sfeer in zijn boerderij was zů bijzonder, dat musici er nu nog altijd over spreken. Door verscherpte regelgeving voor de horeca na de brand tijdens de nieuwjaarsnacht in Volendam, werd ook de Jazz-boerderij van Max gesloten.


Max als gastzanger met Jean-Louis van Dam tijdens een concert van Jazz op Wieringen in Het Vikingschip

In de Jazzwereld kent iedereen Max Teeuwisse nog en daarom krijgt hij dinsdag 18 maart, op zijn 85e verjaardag, de aandacht die hij verdient. Het radioprogramma Thatís Jazz van Noordkop Radio besteedt een uur lang aandacht aan Max. Sim Karten laat gesprekken ťn muziek van Max horen. Waaronder een komisch gesprek uit 1989 van Max met Joop Landrť voor TROS-radio. Maar ook een optreden in Rusland met begeleiding van een uitstekend gitarist en een optreden voor de AVRO. Voor de AVRO zingt Max met begeleiding van de ĎSkymastersí onder leiding van Herman Schoonderwalt en heeft hij een gesprek met presentator Hans Schiffers.

Het programma Thatís Jazz is tweewekelijks op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren op Noordkop Radio via 106.6 FM, 89.0 Mhz op de kabel, via Ziggo kanaal 43 of op www.noordkopradio.nl. Het programma wordt zondagavond herhaald tussen 19.00 en 20.00 uur
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Wieringer historie:
Wieringen 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...