Tonegido wint overtuigend van Kleine Sluis
Uitgegeven op 03-03-2014 om 21:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De dames van Kleine Sluis was het team dat het langste vol in de strijd was om de titel. Omdat het de laatste weken punten verloor, was de titelstrijd veertien dagen de strijd al beslist in het voordeel van de Tonegido dames. Bovendien besliste Tonegido het onderlinge duel in haar voordeel: 20-9.

In deze wedstrijd spelen emoties altijd een rol, omdat veel dames elkaar kennen van vroeger. En nu ook nog eens uit de zelfde gemeente komen.
Tonegido kreeg de opdracht mee om ontspannen te spelen en op tempo, dit lukte goed en al snel werd er een voorsprong genomen van 2-0. Kleine Sluis scoorde tegen en zo ging het tot 4-3 gelijk op. In deze fase had de verdediging van Tonegido het moeilijk omdat Kleine Sluis regelmatig haar sterke cirkelloper aan speelde en de iets kleinere dames van Tonegido hier veel moeite mee hadden.
Dit leverde Kleine Sluis 6 strafworpen op waarvan er 4 werden gestopt door de uitstekende Tonegido keepster. Mede hierdoor kon Tonegido weglopen van Kleine Sluis omdat het zelf aanvallend goed deed en de kansen die kregen goed verzilverden. Dat bleek ook uit verdere score verloop in de eerste helft via 8-4 en 11-4 werd er een ruststand bereikt van 11-05 voor Tonegido.

De tweede helft begon Tonegido met omzettingen in de verdediging met een wisseling in het doel en plaatswissels in de verdediging, Dit werkte perfect en Kleine Sluis kreeg geen kans meer om vis de cirkel gevaarlijk te worden. Tonegido liep in deze fase verder weg van Kleine sluis via 13-06 naar 17-06. Deze stand was bereikt na 20 minuten spelen en de concentratie zakte weg bij Tonegido en daardoor werd het allemaal wat slordiger met wat meer balverlies, En werden ook nog twee strafworp gemist aan Tonegido zijde. Kleine Sluis bracht in de fase de stand nog op 17-7, daarna was het weer Tonegido die drie keer op rij scoorden 20-7. Het slot akkoord was echter voor Kleine Sluis mede omdat Tonegido het de laatste paar minuten wel geloofde. Eindstand 20-9
voor Tonegido en zo ook haar dertiende zaalwedstrijd ongeslagen bleef. Kleine Sluis werd door deze verlies partij op acht punten gezet en gepasseerd door Vrone met zeven verliespunten op de ranglijst
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~