Experiment met wijnUitgegeven op 04-03-2014 om 00:57 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Er staat heel veel te lezen in oude kranten. Over allerlei onderwerpen. Soms kom je hele vreemde berichten tegen, die je nauwelijks kunt geloven. Ook in ons plaatselijke dagblad, de Wieringer Courant. Wat denkt u hiervan:
De Wieringer Courant van 24 december 1937 meldde dat een Zuid Afrikaanse arts een experiment wil uitvoeren om de voedingswaarde van wijn vast te stellen. Daarvoor wil hij gebruik maken van een tweeling van 10-12 jaar oud. Zij zouden dan een dieet moeten gaan volgen waarbij melk en wijn een grote plaats innamen. Maar, schrijft de verslaggever "Een stelsel waarbij de kinderen regelmatig wijn drinken, kan de bevolking slechts tot drankmisbruik brengen". En daar heeft hij een punt. Hoe verzin je het: een glas champagne voordat je naar school gaat. Bij de lunch op school een beker port. En bij je huiswerk een kopje cider. Heel gezond en voedzaam, volgens de arts. Toch werd het de arts wel verboden om zijn experiment uit te voeren. Gelukkig maar.
Ook in de huidige tijd mogen kinderen niet experimenteren met wijn. Sterker nog, als de cassiëre van een supermarkt denkt met een minderjarige consument van doen te hebben, moet zij hem vragen om een identificatie: aan personen onder de 18 mag geen drank verkocht worden. Jeugdigen worden zo behoed voor drankmisbruik.
Lotte Zwaan en Niels Deijkers zijn meerderjarig. Zij mogen wel met wijn experimenteren. Zij doen dat dan ook, maar wel op een veilige manier. Zij willen u graag laten kennismaken met de uitkomsten van deze wijn-experimenten. Tijdens proefsessies delen zij graag hun ervaringen met de "proefpersonen" van hun wijnproeverijen. Voor meer info:
www.wijnavonturen.com