Klinkende overwinning Maedilon-VZV
Uitgegeven op 16-02-2014 om 17:38  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft zich middels een ruime overwinning nagenoeg verzekerd van de tweede plaats in de tweede divisie A. Olympia Hengelo werd met overmacht en ruime cijfers verslagen: 36-19.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een dominerend Maedilon/VZV, dat met redelijk gevarieerd handbal en snel uitgevoerde break-outs Olympia overklaste. VZV boog in de tweede minuut in 30 seconden de 1-0 achterstand om tot een 2-1 voorsprong en liep in korte tijd uit naar een 11-3 voorsprong.
Olympia wist zich geen raad met de dadendrang van VZV. Er werd lustig oplos gescoord door de thuisploeg, waar de meeste VZV speelsters een aandeel in hadden.
Zeker 7 doelpunten kwamen uit break-outs. De meeste loepzuiver werden aangespeeld door VZV keepster Amber Zomerdijk. Zij wist met name Lisanne Kolken en Linsey Perre feilloos te vinden.
Door doelpunten van o.a Riekie Singer Annet Bruin Dymphie Keesom en Brith Stegers werd de stand zelfs op 19-8 gebracht. Het mooiste doelpunt kwam van de hand van Kim Groen en werd met een vliegertje afgerond op een 20-8 ruststand.

Na de thee leek VZV door te gaan met het zelfde spel en het scoren van doelpunten.
In de 4de minuut na rust stopte Janneke van Rijswijk een strafworp. Meteen werd uit een snelle uitval gescoord; 23-10. De 24-10 kwam middels een razendsnelle subliem uitgevoerde aanval op naam van Lisanne Kolken.
Bij de stand 28-14, een kwartier na rust gescoord door Linsey Perre, werden de passes onnauwkeuriger, verslapte de concentratie en werd een aantal vrije doelkansen gemist.
De voor de wedstrijd uitgereikte zilveren vlinders samen met de wedstrijdbal en gouden veters door de pensioneerde Pastor Theo Vertelman waren schijnbaar alweer uitgewerkt. Het spel van de thuisploeg stokte behoorlijk.
In de slotfase pakte het team van Betty Plasmeyer de draad weer op. Brith Stegers scoorde fraai 34-17, waarna Dymphie Keesom de 35-18 scoorde. Het jeugdige talent Kirsten Blom bepaalde tenslotte uit een listig genomen strafworp de eindstand op 36-19.

Het werd een gemakkelijke overwinning voor Meadilon/VZV tegen de nummer drie in een uiterst sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door het koppel Piek en Bakker.

Doelpunten : Lisanne Kolken 6,Linsey Perre 6, Riekie Singer 5, Kim Groen 4, Maaike Sneek 4, Dympie Keesom 3, Lotte Houtenbos 3, Britt Stegers 2, Anniek Bruin 1, Liana Bleijendaal 1, Kirsten Blom 1

Zaterdag 8 maart speelt Maedilon/VZV thuis tegen het laag geklasseerde Wesepe om 20.30 uur in Sporthal ‘t Zijveld.
De voorwedstrijd is VZV 2 tegen Havas, aanvang 19.00 uur in Sporthal ‘t Zijveld.