Tonegido-Kleine Sluis - Berdos
Uitgegeven op 26-01-2014 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Na de handbal les van US in de beker werd de competitie hervat tegen Berdos.
De krachtverschillen tussen beide ploegen is dit seizoen gering. Dat bleek ook uit de uitslag: ruststand 10-7; eindstand 25-23.

De eerste zaalwedstrijd en de beker wedstrijd tegen Berdos werd met slechts 1 doelpunt verschil in voordeel van Tonegido/Kleine Sluis beslecht. De eerste veldwedstrijd werd door Berdos gewonnen.

Ook zondag werd de wedstrijd met slechts 1 wissel aangevangen. Door vele blessures en absentie door vakantie en werk moest er wederom een beroep gedaan worden op Jozef Ziacek, speler van heren 2. Bovendien werd op het laatste moment de junior Sven Hogervorst opgeroepen, om het team enigszins compleet te maken. Zijn debuut was niet onverdienstelijk, hij stond zijn mannetje en wist 2x te scoren.

Het begin van de eerste helft was voor Tonegido/Kleine Sluis. Halverwege de eerste helft stond 7-1 op het scorebord. Dit was geenszins geflatteerd. Rick Idema stond een utstekende eerste helft te keepen.
Berdos verdedigde met een 4-2 verdediging, met het accent op Gijs. Hierdoor ontstonden veel ruimtes achter de twee stoorspelers. Dit betekende hard werken om de geboden ruimtes op te vullen, kansen individueel creëren en dan ook nog eens doeltreffend af te ronden.
Tonegido/Kleine Sluis speelt dit spel niet vaak en kreeg gaandeweg het laatste gedeelte van de eerste helft steeds meer moeite om de geboden kansen te benutten.
Dit was wat Berdos graag speelt en wist dan ook de achterstand bij rust te halveren 10-7.

Na rust wist Berdos in een paar minuten tijd de stand geheel in evenwicht te brengen, 10-10.
Er ontstond een levendige tweede helft, waarin de ploegen elkaar in evenwicht hielden, maar wel was het Tonegido/Kleine Sluis die het voortouw nam. Via 12-12, 13-13, 17-17 werd 18-18 bereikt. Bij deze stand 10 minuten voor einde wijzigde Tonegido/Kleine Sluis haar aanvalslinie en kon weer afstand nemen. Met name Sietse Bakker wist kansen te creëren en doeltreffend af te ronden. Met 21-18 werd de laatste 7 minuten aangevangen.
Tonegido/Kleine Sluis speelde beheerst de wedstrijd uit.
Berdos kon niet meer aansluiten en verdiend behield Tonegido/Kleine Sluis de punten in huis.

Aanstaande zaterdag mag de ploeg wederom tegen US de strijd aanvangen.
Zal moeilijk worden om de punten op te halen, maar wie weet…

Doelpunten: Sietse Bakker 9; Stefan Idema 6; Sebas Jellema 5; Sven Hogervorst 2; Niels Borst 1; Jozef Ziacek 1; Gijs Bakker 1