Koken met Magda te gast bij Teetje\'s Vis en DisUitgegeven op 17-01-2014 om 10:54 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Ook in het nieuwe jaar gaan wij door met onze populaire kookrubriek 'Koken met Magda (en Wijb)'. De opnamen hiervoor worden gemaakt bij onze adverteerders. In 2014 bijt de nieuwe vishandel 'Teetje's Vis en Dis' van Elsje Borst de spits af. Na een hartelijk welkom en een heerlijk kopje koffie gingen Magda en Wijb aan de slag. Ook 2014 zal een smakelijk jaar worden. Het was echter een slecht begin voor Wijb.... die eet geen vis.
Ook in het nieuwe jaar heeft Magda er weer zin in. Hier staat ze bij de ingrediënten van de 'Visserman's Pastei'. Kijk ook eens op: Koken met Magda
Teetje's is een schitterende vishandel. Je koopt hier vis van de beste verse kwaliteit. Er is ruimte om je visje in de zaak op te eten. De haring wordt a la minuut voor u gesneden, vers van het mes. In de vitrine liggen de seizoengebonden verse producten rijkelijk uitgestald.
Visserman's pastei
300 gram kabeljauw
300 gram zalm
1/2 liter melk
100 gram boter
100 gram garnalen
50 gram bloem
2 gekookte eieren (geprakt)
3 el verse peterselie
1 el citroensap
1 kilo gekookte aardappelen
50 gram geraspte kaas
50 gram boter
zout, peper en nootmuskaat en 4 el melk
Nadat Elsje alles had uitgelegd en klaargezet kon de keukenprinses van Wieringernieuws beginnen
Doe de vis met de melk en 50 gram boter in een pan of ovenschaal en laat gaar worden zonder de vis te koken, dus zo'n 80 a 90 graden.
Haal de vellen van de visfilets.
Smelt 50 gram boter in een pannetje en roer er d bloem door.
Giet de melk die van de vis komt erdoor en roer tot een gladde saus.
Maak de gare vis fijn en voeg de garnalen, eieren, peterselie en citroensap toe.
Roer de saus erdoor en maak op smaak met peper en zout.
Maak een puree van de aardappelen, melk, boter en nootmuskaat. Voeg zout naar smaak toe.
Leg de puree bovenop het vismengsel en strooi de geraspte kaas erover.
30 minuten in de oven op 200 graden.
Jan Borst vond het helemaal niet erg om als proefkonijn te fungeren! Hij vond het heerlijk.