Maedilon-VZV ook ’t Fortuin-VVW de baas
Uitgegeven op 23-12-2013 om 00:39  |  link  |  bewaar  |  print

WERVERSHOOF - Maedilon/VZV ging een zware wedstrijd tegemoet in Spothal de Dars in Wervershoof. 't Fortuin/VVW is altijd al een bijzonder lastige tegenstander geweest voor het eerste team van VZV. Ook nu beloofde het weer een zware dobber te worden met de tweede plaats als inzet achter het favoriete DSVD. Het werd een echte kraker 't Fortuin/VVW - Maedilon/VZV in de top van de tweede divisie 21-26, de punten waren voor VZV uit 't Veld.

VVW nam in de beginfase dan ook na 4 minuten een 2-0 voorsprong. VZV wist de scoringskansen niet te benutten, al begonnen ze wel steeds beter in de wedstrijd te komen. Na tien minuten wist VZV voor het eerst op een minimale voorsprong te komen. Na een kwartier waarin beide teams over en weer diverse kansen hadden laten liggen pakte VZV een 5-7 voorsprong.
Na ruim 20 minuten had VZV een gaatje weten te slaan tot 6-11. VVW herpakte zich, terwijl VZV in een mindere periode belandde. VZV wist zelfs 9 minuten geen doelpunt te scoren. Ze wisten toch weer aansluiting te vinden en VZV ging met een minimale voorsprong van 10-11 de rust in.

In de rust werden de kerntaken en de teamafspraken nog eens grondig doorgenomen, want er moest gewonnen worden om in het spoor van DSVD te blijven.
Het leek zijn vruchten aftewerpen en na 6 minuten wist VZV uit te lopen naar 11-15. Toch kwam VVW weer terug in de wedstrijd. Na een twee minutenstraf voor VZV halverwege de tweede helft was de de stand zelfs weer gelijk getrokken 17-17.
Het publiek, onder wie ook weer veel VZV supporters, ging er nog eens goed voor zitten. Alles lag weer open. Het was Maedilon/VZV dat, aangemoedigd door de aanwezige supportersschare, met mooie uitgespeelde aanvallen een gaatje wisten te slaan naar 17-20. In die fase wist de uitstekend keepende Janneke van Rijswijk met een aantal fabelachtige reddingen VVW te beletten om nogmaals langszij te komen. VZV had in de eindfase de wedstrijd onder controle en scoorde nog 6 keer, waar VVW er 4 tegenover stelde. Zo werd de eindstand op 21-26 bepaald in het voordeel van VZV.

Doelpunten: Riekie Singer 4, Maaike Sneek 4, Lisanna Kolken 4, Lotte Houtenbos 4, Kim Groen 3, Linsey Perre 3, Liane Bleijendaal 2 en Anniek Bruin 2

Na de winterstop start Maedilon/VZV met twee thuiswedstrijden. Op 4 januari tegen JMS/Hurry-Up en op 11 januari de absolute kraker en alles beslissende wedstrijd tegen koploper DSVD.