Kleine Sluis Tonegido nog in de race voor de beker
Uitgegeven op 19-12-2013 om 13:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Verslag van de bekerwedstrijd Tonegido/Kleine Sluis - VLC

Ruststand 16-17 Eindstand 34-29. Binnen enkele weken staan de ploegen weer tegenover elkaar, maar nu dus voor de beker competitie. VLC kwam ongetwijfeld naar Hippolytushoef om verhaal te halen voor de nederlaag in de reguliere competitie.

Het begin van de wedstrijd was voor VLC. Tonegido/Kleine Sluis had moeite om het snelle spel van VLC te volgen. Halverwege de eerste helft stond VLC verdiend voor met twee doelpunten, 6-8. VLC hield stand tot 10-12 eer Tonegido/Kleine Sluis liet zien, wat ze
kunnen. De ploeg ging ook een tandje sneller spelen, kwam langszij en bouwde vlak voor rust een voorsprong op van twee doelpunten, 16-14. Echter in de laatste minuten van de eerste helft speelde de ploeg slordig en VLC kon de achterstand ombuigen naar 16-17.

Meteen na rust was het Tonegido/Kleine Sluis die de wedstrijd dicteerde. De achterstand werd omgebogen naar 19-17. VLC liet Tonegido/Kleine Sluis niet verder komen, zette aan en maakte gelijk 19-19. Echter Tonegido/Kleine Sluis had de smaak te pakken. Stelde orde op zaken in de verdediging. VLC had moeite om de geboden kansen doeltreffend af te ronden. Tonegido/Kleine Sluis schakelde regelmatig over naar snelle overgang van verdediging naar aanval en wist deze regelmatig doeltreffend af te ronden. Via de tussenstanden 23-19, 27-22 wist de ploeg 10 minuten de mooie tussenstand van 30-23 te bereiken. VLC zette nogmaals aan en de machine van Tonegido/Kleine Sluis begon te haperen. VLC kwam sterk terug, maar verder dan 32-28 3 minuten voor einde liet Tonegido/Kleine Sluis het niet komen. In de wat chaotische slot minuten werd nog tweemaal door Tonegido/Kleine
Sluis gescoord. VLC kon hier slechts 1 doelpunt tegenover zetten. De beker buit was binnen. Op naar de volgende ronde, de regio finale wedstrijd, die tegen US uit