Tonegido-Kleine Sluis - VZV
Uitgegeven op 16-12-2013 om 17:08  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vooraf werd gevreesd voor een harde wedstrijd, gepaard gaande met vele 2 minuten en rode kaarten. Maar het werd een sportieve strijd met een zeer merkwaardig score verloop: Ruststand 20-13; Eindstand 36-32.

De wedstrijd stond onder leiding van Annie Kager, die wederom liet zien, uitstekend dit soort wedstrijden alleen aan te kunnen.
Vorig jaar in de uitwedstrijd tegen VZV en ook zo dit jaar in de thuiswedstrijd tegen dezelfde ploeg.
Tonegido/Kleine Sluis “scoorde” slechts driemaal een twee minuten straf, aan de zijde van VZV bleef de teller op twee staan. Het is wel eens anders geweest.

Tonegido/Kleine Sluis ging furieus uit de startblokken. Keeper Rick Idema wist bijna alle doelpogingen van VZV te neutraliseren. De aanval van Tonegido/Kleine Sluis wist bijna elke poging in het eerste kwartier te verzilveren. Na 15 minuten stond de teller voor Tonegido/Kleine Sluis 15-3! En dit was gezien het spelbeeld geenszins geflatteerd. Echter VZV richtte zich op, verdedigend stelde VZV orde op zaken. De aanval van Tonegido/Kleine Sluis werd eerder aangepakt. Hierdoor ging Tonegido/Kleine Sluis slordiger spelen. Elke fout werd nu door de ploeg uit ’t Veld afgestraft. VZV kon het verschil bij rust verkleinen tot 20-13.

Na rust was het Tonegido/Kleine Sluis die de lakens weer uitdeelde. Na tien minuten in de tweede helft was de voorsprong weer vergroot tot 10 [25-15]. Tonegido/Kleine Sluis dacht niet dat de wedstrijd was gespeeld, maar het beste van het spel was er wel vanaf. VZV schakelde een tandje bij en langzaam maar zeker sloop de ploeg dichterbij. Tonegido/Kleine Sluis had in deze fase moeite om het snelle spel van VZV te volgen. De ploeg ging mee in dit spel en dit was juist wat VZV graag wilde. Tonegido/Kleine Sluis maakte steeds meer fouten en tot 7 minuten voor einde wedstrijd was de stand door VZV terug gebracht naar 33-30. Juist op dit moment ontving Tonegido/Kleine Sluis haar derde twee minuten straf. De ploeg moest schakelen naar lagere versnelling en hier kon VZV niet goed mee omgaan. In deze fase wist VZV nog slechts tweemaal te scoren.
Tonegido/Kleine Sluis behield de 2 punten in eigen huis. De overwinning was dik verdiend.

Doelpunten Tonegido: Niels Borst 7, Gijs Bakker 6, Sietse Bakker 5, Stefan Idema 5, Maikle Baars 5, Sebas Jellema 4, Nathan Krom 2, Senne Hiemstra 1, Stefan Baars 1